Noua generatie Audi A8 vine in 2010

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.03.2009
Audi va lansa noua generatie a limuzinei A8 in 2010, la trei ani dupa prezentarea ultimului facelift important.

Esential

2010 este anul lansarii noii generatii Audi A8.

Desi Audi e unul dintre constructorii renumiti pentru faptul ca nu intarzie foarte mult cu faceliftul si, apoi, cu lansarea noii generatii pentru modelele gamei, "nava amiral" a germanilor are parte de un tratament preferential din acest punct de vedere. Conform ultimelor informatii, noua generatie a lui A8 va fi lansata tocmai in 2010, la nu mai putin de 8 ani de la prezentarea actualei generatii si la trei ani de la lansarea faceliftului pentru aceasta.

Noul A8 va fi una dintre victimele operatiunii de downsizing aplicate de toti constructorii modelelor de segment mare, limuzina germana urmand sa dispuna de motoare diesel si pe benzina mult mai putin ahtiate dupa cumbustibil si de sisteme ecologice, cum este Start&Stop. In acest sens, una dintre cele mai interesante aparitii sub capota noului A8 va fi reprezentata de unitatea cu patru cilindri de 2.0 litri si 230 de cai putere, aceeasi din dotarea viitoare a lui S4 si S5. Totusi, spre desosebire de rivalii S-Klasse si Seria 7, noul A8 nu va dispune - cel putin la debut -  de o versiune hibrida.

via | AutoNiews

Taguri: A8, Audi

Comentarii (19)

  • magureanu razvan
    audi A8
    Auto Bild a publicat deja in nr 4 din 28 nov 2008 pozele finale ale masinii si ale interiorului. masina se lanseaza la Frankfurt si se vinde din noiembrie 2009 cu doua motoare V8 4.2 FSI/372 CP si V8 4.2 TDI/340 CP cu quattro si cutie aut cu 8 trepte.
    In 2010 urmeaza versiuni V6/3.0 TFSI /290 CP si 3.0 TDI/250 CP. S8 vine in 2010 cu V10 TFSI de 5 litri si 620 CP.

    Si atentie. S4 nu are 4 cilindri ci este V6 cu compresor de 333 CP.
    Intra-devar, Grupul VW testeaza un motor turbo de peste 200 CP pe Phaeton, dar Nu s-a luat inca nico decizie privind fabricatia de catre Martin Winterkorn, presedintele VW.
    0 0
  • mircea
    @magureanu razvan
    "Pozele finale"? :)

    Probabil ca stii la fel de bine ca mine ca "poze finale" inseamna altceva decat ceea ce spui tu aici.

    M.
    0 0
  • Gabriel_r
    Foarte draguta schita
    Imi place mult schita asta si designul Audi in general . Un minus ar fi asemanarea mare intre modelel gamei , o diferentiere ca in cazul gamei Mecesdes cred ca ar fi mai buna .
    Chestia cu acuzele de genul " ati copiat ..ati dat-o in bara ..etc " o sa mai aveti parte , cred ca nimeni de pe net cu site-uri de acest gen nu scapa de ele , dovada ca ii palce totusi sa va citeasca este ca revine periodic aici , bune , rele , ii place sa va citeasca stirile ;-) .
    0 0
  • razvan magureanu
    audi A8
    Nu. de data asta sunt chiar poze finale. masina in carne si oase nemascata si plansa de bord nemascata absolut 100% la vedere perfect vizibila nu le pot trimite ca nu am drepturile pentru internet. poti insa sa iti aduc un auto bild 4/2008. Pozele sunt facute in studio cu lumini, nu sunt luate cu tele de pe strada de la 300 metri.
    0 0
  • mircea
    @razvan
    Intrebare: din experienta ta indelungata in presa auto, in cate cazuri ai vazut poze oficiale ale modelului (trase in studio sau oriunde altundeva) la un an si ceva inaintea prezentarii oficiale a modelului?

    Raspuns corect: never.

    Poze de "studio", cu reflectoare si lumini, iti fac eu in redactie cu viitorul Duster de serie, daca vrei. Asta nu inseamna ca ele-s oficiale :)
    0 0
  • razvan magureanu
    audi A8
    Eu nu am zis ca sunt oficiale. am zis ca sunt poze finale in sensul ca nu se mai modifica masina pana la prezentarea oficiala si nici plansa de bord.
    la fel a fost si cu mercedes clasa e. noi am dat in octombrie poza finala cu 3 luni inainte. in studio, nemascata, neretusata pe computer. si a fost 100% lafel cu masina de serie.
    0 0
  • mircea
    @razvan
    Pai atunci vin eu si spun: poza finala e asta pe care am publicat-o noi. Poti sa ma contrazici?

    Polemica asta face parte din gama "Tricoul meu e verde. Ba nu, al meu e verde".

    Pana cand Audi nu publica fotografiile oficiale, ma uit la AutoBild asa cum ne uitam cu totii la imaginile ipotetice virtuale create de o multime de portaluri specializate.

    Poze finale? Evident ca-s finale, doar n-or fi partiale. Adica sunt terminate, finisate :)
    0 0
  • Bethurbazal
    Opinie
    E ridicol sa va contrati ”in public” cine are dreptate. Pentru mine nici nu conteaza. Eu citesc stirea si o sa-mi dau seama cu timpul cine a avut dreptate. Cat despre motoare cand o sa-mi iau masina am sa vad personal ce motoare vor fi. Poate mai apar si alte versiuni si atunci cine a avut dreptate?
    0 0
  • magureanu razvan
    audi a8
    cand va aparea masina finala punem alaturi pozele de exterior si bord si le comparam.
    0 0
  • mircea
    @razvan
    Cu drag :)

    Dar pana atunci ma lasi sa iti dau niste exemple de articole ale AutoBild care m-au facut sa nu ma mai intereseze revista aia? :)
    0 0
  • @ razvan si mircea mester
    ca sa nu va mai contraziceti degeaba.....va ajut la clarificarea problemei....am si eu revista in cauza, adica numarul respectiv al revistei....alea sunt niste poze facute pe PC, cel mai probabil de cei de la AutoBild....dar ca sa nu fiu rau, s-ar putea sa fie facute de Audi....nu-s pozele unei masini!!!....se si vede(sau ar putea sa fie un prototip?!...sau un A6 cu caroserie modificata....who knows?!)....sunt pozele foarte bune, si masina arata superb....si eu personal mi-as dori sa fie modelul final....ptr ca e demential.....superb.....dar......mai are totusi si audi de spus o parere....nu doar revistele auto, si mai ales nu noi, muritori de rand....oricum, pozele acelea, cu (virgula) "cum ar putea arata A8" sunt incredibil de bune, si din punct de vedere al designului masinii, si calitativ(ma refer la calitatea pozelor)...dar oricum, nu scria nicaieri ca asa va arata A8-ul nou....


    PS. e crappy sistemul asta cu COD, introduc codul bun si tot nu m-il recunoaste...mi se intampla de fiecare data aproape
    0 0
  • Audi A8
    Cristian
    Pozele publicate in Auto Bild cu viitorul Audi A8 sunt reale la fel cum au fost cele cu noul E-Klasse . Aceste poze au fost furnizate revistei germane ori de producatori ori cel mai probabil de catre angajati ai firmelor respective . In momentul actual un model este finalizat cu cel putin 18 luni inaintea prezentarii oficiale ,pana la prezentare urmand a avea loc obisnuitele teste rutiere. Ca nu intotdeauna apar poze inainte de prezentare tine de vigilenta fiecarui producator in parte . Viitorul Mercedes S-Klasse va aparea in 2012 insa modelul german va fi finalizat in 2010,urmand pana la premiera mondiala sa fie testat in cele mai grele conditii in diferite locatii ale planetei .
    0 0
  • razvan magureanu
    audi a8
    Imi pare rau ca revin dar masina A8 din Auto Bild 4/2008 nu este computer retus. Si bordul tot computer retus este?
    daca nu puteti face comparatia intre un computer retus si ceva real, nu mai am ce comenta.
    Dl Cristian are dreptate. Desi nu il cunosc, ii multumesc pentru profesionalism. mai sunt si oameni pasionati care inteleg ce se intampla. ma asteptam sa primesc acest raspuns si de la auto market. poate data viitoare.
    oricum, auto bild a prezentat prima oara in Romania pozele reale cu noul mercedes Clasa E si noul Audi A8. Cu Clasa E auto bild a a demonstrat deja acest lucru !! Nu cred ca mai poate comenta ceva. Pozele din auto bild no2/31 oct 2008 sunt aceleasi cu cele oficiale publicate in decembrie. Quod erat demonstrandum !!!
    0 0
  • mircea
    @razvan
    Pai poate acelasi nivel de profesionalism ar fi trebuit sa iti arate ca Automarket se scrie asa cum vezi in fraza asta, nu cum ai scris tu :)

    Ma rog....Iti repet: fotografiile oficiale conteaza. Restul sunt ipoteze. Fie ca le spui "poze finale" sau "maimute cu fundul rosu", ele sunt ipoteze si raman astfel chiar si dupa ce producatorul publica imaginile oficiale.

    Nu inteleg de unde vine agitatia asta. Dar te provoc: ce spui daca NU se lanseaza la Frankfurt si vine de abia la Geneva? :)
    0 0
  • razvan magureanu
    audi a8
    agitatia vine din faptul ca trebuie sa lucram cu informatii verificate din surse oficiale nu cu copy paste de pe alte siteuri. asa este profesionist. nu am scris auto market cu litere mici din lipsa de politete ci din viteza. si auto bild l-am scris tot cu litere mici desi se scrie cu litere mari.
    audi l-a anuntat pentru frankfurt. sigur, orice e posibil din cauza crizei. doar ca eu am intrebat la audi si nu la motor authority sau la world car fans. asta este diferenta.
    0 0
  • mircea
    @razvan
    AutoBild este cea mai "completa" publicatie europeana din punctul de vedere al dudelor. Probabil ca daca s-ar face un clasament al mizeriilor aparute pe AutoBild, acestea ar bate cu mult orice ziar romanesc, din orice domeniu ar fi acela.

    Razvan, spui "am intrebat la Audi". Mira-m-as ca Audi sa le descrie unor baieti cu cap din birourile AutoBild din Germania viitorul A8. Iar astia sa il deseneze exact asa cum e el.

    Ca sa iti faci o idee legata de cat de credibila este sursa AutoBild, numara referirile la informatiile de acolo aparute in presa internationala in comparatie cu referirile la alte publicatii. Fie ele germane.

    Pot sa iti dau si eu cateva exemple de informatii aparute pe AutoBild care nu doar ca nu au legatura cu realitatea, dar o deformeaza in asa hal incat se schimba complet sensul frazelor. Cele mai evidente exemple fac parte din fluxul de stiri din motorsport. Zvonistica a fost adusa la nivel de arta de Bild si AutoBild, reputatia amandurora fiind una indoielnica. E suficient sa asisti la cateva cursuri ale facultatilor de jurnalism pentru a fi sigur de asta. Crezi sau nu, studiile de caz se axeaza si pe publicatia pe care o reprezinti. E la "Asa nu". :)

    Vorbesti de sursele Automarket. probabil suntem una dintre putinele publicatii auto din Romania care are abonament platit la agentii si institutii de presa extrem de credibile din lume. Automotive News (abonament anual), Just Auto (la fel), Reuters (la fel), plus Lat Photo pentru fotografii pe motorsport. Daca mai vrei, as putea plusa cu contractul semnat cu o companie a carui treaba principala e reprezentata de fotografiile-spion. Probabil ca personal nu ti se pare mult, insa vreau sa imi arati o alta publicatie auto INDEPENDENTA care face asta in Romania. Probabil ca nu vrei gasi nici macar intre cele care fac parte din ditai trusturile.

    Poti sa te superi (sau nu) pe mine si pe Automarket pe viata, insa opinia asta nu e doar a mea, din pacate pentru tine :) Nu desconsider AutoBild, insa nu e cazul sa il vezi mai mare decat e. Stim foarte bine ca faptul ca vinzi enorm nu inseamna neaparat ca esti cel mai bun din punct de vedere calitativ. Ba din contra, exemplele sunt nenumarate in piata media actuala, plina de tabloide.

    Nu vreau sa intru in mai multe amanunte, dar ar fi bine sa iti renegociezi pozitia pe care o ai in legatura cu propria publicatie :) Se poate mult mai bine, si inainte sa iasa AutoBild pe piata noastra stii foarte bine cum vedeai aceasta publicatie. Nu cred ca ti-ai schimbat atat de repede punctul de vedere.

    Inteleg ca incerci sa iti impui punctul de vedere si e foarte bine sa faci asta cand ai dreptate. Insa exprimari de genul "Auto Bild a publicat deja in nr 4 din 28 nov 2008 pozele finale ale masinii si ale interiorului" denota o siguranta de sine mult mai mare decat e moral in contextul de fata :)

    BTW, avem un pariu in derulare, sper ca nu ai uitat. E legat de Dacia, dar mi-e ca-l pierzi :)

    M.
    0 0
  • razvan magureanu
    dacia
    Nu imi aduc aminte despre un pariu cu dacia. poti sa mi-l amintesti?
    0 0
  • razvan magureanu
    audi a8
    Si auto bild a intrebat la audi si eu. si cand am zis am intrebat la audi inseamna chiar asa. am sunat si am intrebat. au si ei telefon, mail la dept de presa de la ingolstadt, cunosc chiar cativa oameni acolo. si ei chiar raspund la intrebari.
    iti repet inca o data. masina finala e pozata, nu desenta pe vreun computer. la fel a fost si cu mercedes CLASA E. a fost pozat in octombrie live in studio in carne si metal si e identic cu cel oficial. poti sa spui ceva ceva referitor la pozele noastre cu mercedes clasa e din octombrie?
    0 0
  • mircea
    Mircea
    Despre Dacia vorbim cand ne vedem :)

    Cat despre fotografii, lasa-ma sa ma indoiesc in continuare de faptul ca sunt cele reale. Se intampla uneori ca nemtii sa puna mana in avanpremiera pe anumite modele, insa te asigur ca daca am fi vorbit de fotografii reale ar fi vuit intreaga presa auto din toata lumea.

    Vezi ce zice un cititor AutoBild ceva mai sus. Sunt renderinguri. pe el tre' sa il convingi, nu pe mine :)

    M.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru