Salonul Auto de la Paris 2018

Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG

Publicat Luni, 24.09.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 1
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 1
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 2
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 3
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 4
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 5
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B vine în octombrie: modelul va împărți standul de la Paris cu noile EQC, GLE și A35 AMG - Poza 6
Noua generație Mercedes-Benz Clasa B va fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris. Pe scena evenimentului din Franța, fanii constructorului german vor putea admira și noile SUV-uri EQC și GLE, dar și sportivul Mercedes-AMG A35 4Matic.

Salonul Auto de la Paris se apropie cu pași mari, iar producătorii încep să publice listele cu premierele pregătite. Mercedes-Benz se află printre constructorii care pregătesc un stand generos.

În cadrul Salonului Auto de la Paris, fanii constructorului german vor vedea noua generație Clasa B. Conform zvonurilor, monovolumul pregătit de nemți ar urma să aibă dimensiuni ceva mai generoase, un design influențat de Clasa A și un interior plin de tehnologii moderne. 

Inițial, constructorul german era pregătit să ofere noul Clasa B în două versiuni: standard și cu ampatament mărit. Aceasta din urmă era gândită pentru a putea genera o variantă echipată cu șapte locuri. Cu alte cuvinte, Mercedes-Benz își dorea un rival atât pentru Seria 2 Active Tourer, cât și pentru Seria 2 Gran Tourer. Dar decizia de a dezvolta SUV-ul GLB a făcut ca versiunea cu ampatament mărit și șapte locuri a lui Clasa B să iasă din planuri. Gama de motorizări va include atât unități diesel, cât și propulsoare pe benzină. Ulterior, nemții vor introduce și o variantă plug-in hybrid.

În cadrul evenimentului desfășurat în Paris, fanii Mercedes-Benz vor putea vedea pentru prima dată "în carne și oase" noua generație GLE.

SUV-ul constructorului german are un design revizuit, un ampatament mai mare, un interior plin de tehnologii moderne și motorizări noi.

Noua generație Mercedes-Benz GLE promite mai mult spațiu pentru toți pasagerii, scaune spate care oferă reglaje electrice pe șase direcții și un portbagaj de 825 de litri (+135 de litri comparativ cu actuala versiune). La interior, pasagerii se vor bucura de funcțiile noului sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) care este oferit la pachet cu un ecran tactil de 12.3 inch. Până în acest moment, nemții au oferit detalii cu privire la o singură motorizare: GLE 450 4Matic (367 CP, 500 Nm). Cel mai probabil, cu ocazia evenimentului de la Paris, nemții vor veni cu informații despre restul motorizărilor.

Fanii Hot Hatch-urilor vor putea admira la Paris noul A35 AMG. Cel mai accesibil AMG de până acum are un motor de 2.0 litri capabil să ofere 306 cai putere la 5.800 rpm și 400 Nm între 3.000 și 4.000 rpm. Resursele motorului sunt gestionate de o cutie automată AMG Speedshift cu 7 trepte și dublu ambreiaj, dar și cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Clasa A Sedan ajunge în premieră în fața publicului din Europa cu ocazia evenimentului din Paris.

Noul sedan pregătit de Mercedes-Benz este dezvoltat pe platforma MFA II (Modular Front Architecture) și are o lungime de 4549 mm, cu 130 mm în plus comparativ cu hatchback-ul. Mercedes-Benz Clasa A Sedan are un coeficient aerodinamic de 0.22, valoare similară cu cea întâlnită pe Mercedes CLA 180 BlueEfficiency și BMW Seria 5. Gama de motorizări a fost preluat de pe versiunea hatchback.

Iubitorii electricelor vor putea admira la Paris noul EQC, dar și conceptul EQ Silver Arrow. SUV-ul electric EQC folosește două motoare capabile să dezvolte în total 408 cai putere. Bateria de 80 kWh asigură o autonomie oficială de 450 de kilometri conform standardului NEDC.

Conceptul EQ Silver Arrow a fost prezentat în premieră în cadrul Montery Car Week din California. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, prototipul electric va putea fi admirat și de europeni. EQ Silver Arrow preia elemente de design de la celebrul monopost W125 din 1937, dar mizează pe un sistem electric de propulsie capabil să genereze 750 de cai putere.


Comentarii (1)

  • Standul ala mi se pare MASIV!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru