Noul Avensis – informatii oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.05.2006
Avensis facelift a fost lansat oficial astazi, la Madrid. Va oferim in premiera informatii, date si cifre legate de noul membru al familiei Toyota.

Asa cum v-am promis in momentul publicarii primelor fotografii cu noul Avensis, revenim cu informatii oficiale de la Madrid, acolo unde, astazi, a fost prezentat modelul Toyota.

Noul Avensis, (model 100% european, cum le place celor de la Toyota sa spuna, avand in vedere ca e construit in totalitate pe Batranul Continent) a schimbat la exterior bara frontala, care continua actuala linie Toyota, grila radiatorului si blocurile optice posterioare. Nu in ultimul rand, japonezii au considerat ca inserarea semnalizatoarelor in oglinzile laterale ar reprezenta un detaliu interesant. Asa si este.

In interior, pe langa nuantele de pana acum, sunt disponibile alte doua culori, Dark Grey si Greige, care completeaza oferta lui Avensis.

Gama de motoare este completata cu un nou diesel, 2.0 D-4D, care scoate 126 de cai putere si 300 Nm intre 2000 si 2800 rpm. Adaugarea acestuia in gama Toyota are un scop bine conturat: acela de a mari volumul vanzarilor motoarelor diesel produse de constructorul coreean de la 44% in 2005 la 54% in 2007.

In completarea motorizarilor disponibile pentru Avensis vin propulsoarele pe benzina (1.6, 1.8 si 2.0), pentru acestea putandu-se alege intre o transmisie manuala cu cinci trepte si una automata cu patru viteze.

Domeniul sigurantei este unul bine studita de inginerii niponi. Dupa ce Avensis a primit maximum de stele la EuroNCAP, versiunea facelift dispune de noua airbag-uri, inclusiv unul pentru genunchii conducatorului auto.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru