Noul BMW Seria 5 cu ampatament marit va debuta in China

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Piata chineza a primi lunile urmatoare si o varianta cu ampatament marit a noului BMW Seria 5. Sedanul va creste in lungime cu aproximativ 12 centimetri.

Desi debutul live al noii generatii Seria 5 va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, chinezii se pregatesc deja sa ii ureze bun venit variantei de caroserie cu ampatament marit. Constructorul bavarez va dezvalui in curand versiunea LWB (Long Wheel Base) a sedanului, cel mai probabil in cadrul salonului Auto de la Beijing, pentru a veni in intampinarea clientilor chinezi, mari amatori ai acestor versiuni.

Operatia de marire a ampatamentului va aduce un plus de 12 centimetri in interiorul noului Seria 5. Cresterea confortului in habitaclu va duce implicit la o crestere a dimensiunilor generale. In aceste conditii, lungimea noului Seria 5 LWB va totaliza 5.04 metri, o valoare foarte apropiata de cea a fratelui mai mare Seria 7, care masoara 5.07 metri.

Decizia de a crea o varianta cu ampatament marit ar putea canibaliza vanzarile lui Seria 7, drept pentru care BMW va vinde versiunea LWB doar pe piata din China, unde de altfel va fi si produsa. Cel mai probabil, noul Seria 5 LWB va debuta si pe pietele din Orientul Mijlociu.

In prezent, pe piata din China activeaza variante cu ampatament marit ale unor modele cunoscute precum: Audi A4 si A6, Volvo S80 si bineinteles Mercedes E-Klasse.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Seria 5 LWB
    "BMW va vinde versiunea LWB doar pe piata din China, unde de altfel va fi si produsa."

    sper ca, desi se va fabrica in China aceasta versiune, nu o sa renunte la calitatea productiei
    5 10
  • BMW
    cu12 cm mai mare inseamna un S-class din anii 2000.
    Tinand cont la interiorul luxos al noului 5F10 putem spune ca actualul F10 ar face fatza la un S-class din anii 2000
    5 5
  • BMW
    deja s-a inceput minus se gasesc cei care sunt anti BMW :D si imi dau minus , ia nebuni altii ....
    4 5
  • LauCalin
    @BMW-M
    Daca ar fi asa ar insemna ca Seria 7 sa nu mai existe, sa se ofere Seria 5 cu ampatament lung. :) Versiunea asta nu a fost gandita ca un concurent pentru niciun Clasa S, ci ca o alternativa mai altfel la un Seria 5, versiune facuta tot de BMW.
    Nu nu cred ca Seria 5 cu ampatament lung ar concura cu fosta Clasa S, pentru ca nu s-a dorit lucrul asta. Pentru asta e fosta generatie a Seriei 7. Se pare ca Volvo nu mai este singurul constructor premium care si-a lansat versiunea lunga a masinii din clasa mare in China (actualul S80 este oferit asa numai pentru China).
    De-asta cred ca ai primit minus (pe mine personal chiar nu ma intereseaza daca primesc sau nu minus sau plus, motiv pentru care dau aprobari de genul asta tuturor in afara de mine:) pentru ca imi spun parerea cu argumente). Oricum am observat ca imediat ce postezi apare un plus, dat de tine. :)
    4 2
  • bmw
    a marit ampatamentul k sa incapa mai multi chinezi in spate..:).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru