Noul Fiat Grande Punto, in colaborare cu BMW

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.07.2008
Fiat si BMW vor colabora la dezvoltarea viitoarei generatii Grande Punto. Noul Mini va fi construit pe aceeasi platforma.

Fiat si BMW au oficializat astazi semnarea contractului prin care cei doi importanti constructori europeni vor dezvolta in colaborare o noua generatie de modele pentru oras. Informatia fost publicata in premiera ieri de Automotive News si vine pe filiera italiana, Sergio Marchionne - seful Fiat Group - fiind cel care a dat vestea jurnalistilor prezenti la lansarea oficiala a noului 500 Abarth.

Astfel, din colaborarea celor doua parti se va naste viitoarea generatie a lui Fiat Grande Punto si noul MINI, ambele modele urmand sa fie lansate in 2010. Legatura dintre Fiat si BMW va naste, de asemenea, o noua familie comuna de motoare diesel si pe benzina.

via | Automotive News 

Comentarii (15)

  • valy GM
    in sfarsit
    toti toparlanii isi cumpara acum in loc de logan nou un bmw secon cu jdemii de km la bord insa din 2010 toti isi vor cumpara fiat ca deh are motor de bmw!
    0 0
  • ******
    nu o sa imi cumpara fiat k are motor de bmw ....o sa cumpar fiat penru k italiana
    0 0
  • Traian
    *******
    Da care'i problema ca-si ia omu logan sau BMW SH sau fiat?...fiecare cum poate...
    0 0
  • serenata
    bravo
    te admir tony pentru ce ai zis :)
    0 0
  • tilutza
    Grande punto
    Ma baieti, mie oricum mi se parea ok masinuta. Acum nu stiu in ce masura o sa contribuie bmw la acest model, dar cred ca v-a fi si pretul mai ridicat. In rest parerile sunt impartite. O masina este totusi o necesitate, dar MULTI dintre voi fac o obisnuinta.
    Sute de cai putere sub capota, intr-un oras mare si care nu iti foloseste la nimic. Dar asa merge lumea, rotile se invart la fel si la sute de cai.
    0 0
  • decat logan nou mai bn fiat 1300 sau ORICE ALTCEVA decent la piese si SIGUUUR!AZI TOTI TZARANII ISI IAU LOGAN SI PUN P ELE BLIZ-BLIZURI SI ASCULTA MANEAUA LA MAXIM CU GEAMUL JOS SI CU CEASUL "DE FIRMA "ATARNAND SMEKERESTE....DIN PAREA MEA...UN SINCER ....PFFFFF!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • alfaman
    de fapt...
    De fapt e vorba de o colaborare in ceea ce priveste motorizarea pt Mini si Alfa Romeo. Si asta in vederea scaderii costurilor si nu cresterii acestora. Se doreste ca Fiat sa furnizeze motoare diesel pt Mini iar BMW sa furnizeze motoare pe benzina pt Alfa Romeo. Deasemenea se doreste ca BMW sa contribuie la relansarea pe piata americana a marcii Alfa Romeo. Cel putin asa am inteles eu din pe site-ul ItaliaSpeed
    0 0
  • Multijet rules
    Multijeturile Fiat fac legea intre motoarele diesel de litraj mediu si mic. Deci sigur si la urmatorul Grande Punto o sa-mi iau tot un Multijet. In rest, stiind cum e actualul Grande Punto pot anticipa ca urmatorul va fi bestial.
    0 0
  • Etichete ...
    cum auziti de BMW cum va ridicati in piciore de parc trece caleasca regala, unii sa arunce cu rosii altii sa strige URA. Chiar sunteti atat de creduli cand priviti o eticheta sau emblema de caroserie? Fiat a avut si are colaborari cu GM (Opel) de unde a iesit new Astra iar la Fiat GPunto, Mercedes de unde o sa iasa noul A-Klasse, asemanarile sunt doar la caroserie si sasiu, se folosesc de uzinele mari si aproape falimentare ale italienilor pentru a nu construi alte fabrici unde sa-si asambleze noi modele. In schimb italienii primesc drept de "copyright" pentru caroserii pe care au voie sa le comercializeze fara a incalca drepturi de proprietate intelectuala. Sunt destule cazuri de acest fel: Mercedes Sprinter - VW Crafter, Opel Agila - Suzuki Splash, Opel Movano - Renault Master.
    Asa ca mergeti si alegeti masina dupa criterii mai sanatoase: pret de achizitie, calitate executie si materiale, garantie, consum de carburant, taxe impuse de norma de poluare, costuri de intretinere pentru 100.000Km, calitate service oferit si nu va mai uitati dupa etichete "ca blondele in Mall". Sa ma scuze soferitele blonde.
    0 0
  • multijet
    eu
    dupa cum mai spunea cineva mai sus,fiatul cu multijet e regela diesel,asa ca nu mai aruncati cu noroi in Fiat cu"fabrici falimentare" ca nu stiti ce vorbiti.Uitati-va pe strada si o sa vedeti ca cel putin pe partea de utilitare detine suprematia Fiatul.Au inceput cu grade punto a urmat bravo.............si istoria continua,asa ca.........
    0 0
  • ehe...logan:))
    Bravo valy compari dacia cu bmw si fiat:)) in todeauna au fost prosti uni, dar altii intrec masura. Treburile stau in felul urmator, eu am condus logan de l 0km pana la 50 000, la 50 000 era aproape varza, toate bateau pe el, sa nu mai povestesc de frane care daca tii piciorul mai mult de 30 de secunde se intareste si nu mai prinde. Si visavi de Fiat, care la 30 000 km ii rupta pielea de pe volan, scaunu arata de parca are 200 000 km masina iar suspensia spate cand vede o groapa urla ce sa mai zic? Intradevar motorul din cate am observat la acel prieten cu fiat-ul este destul de bun(la 30 000km). Am avut si bmw si am dar nu se compara absolut deloc cu nici una, are 220 000 km, nu-i rupt volanu, tapiteria ii buna, nu bate, si prind franele! Si acum va recomand romanasilor tot logan!
    0 0
  • pentru g
    Nu mai vorbi prostii. Astra nu are de la Fiat decat motoarele diesel 1.3 si 1.9. Si nici macar nu sunt facute de Fiat, ci de VM Motori.
    0 0
  • las-o balta cu loganul k e varza
    nu te cred JOBYN minciuni ...si daca e asa nu sti sa mergi ....am logan 186000km in 3 ani fara probleme ...am schimbat capetele de bara si un rulment
    0 0
  • gyugyman
    fiat
    am un fiat 1.3multijet si sunt foarte multumit de el are doar 20000km
    0 0
  • Cristian Petre
    Auto Italia - Escrocii secolului
    Auto Imola - Bucuresti ------ niste escroci, am un Fiat Frande Punto, toate reviziile le-am facut la ei, am platit foarte multi bani, piese care se strica rapid, la ultima revizie am schimbat filtre, uleiuri, macara geam, placute frana. Masina are 2 ani, eu am garantie la masina 3 ani, la ultima garantie nu mi s-a spus ca trebuie sa fac distributia ( am 40.000 Km), am revenit cu alta problema la frane si am facut si distributia. Am revenit ca mi s-a stricat alternatorul si mi-au spus ca masina a iesit din garantie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Acum nu vor sa remedieze problema!! cu alternatorul pe motiv ca nu mai am garantie la masina!!!!!! Mi-au spus clar ca se face la 60.000 km sau 3 ani, acum brusc s-a schimbat politica firmei, ca dee.... e mai bine sa plateasca clientu decat ei. Niste escroci!!!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru