Noul Ford Mondeo facelift costă 22.200 de euro în România

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.10.2010
Ford propune publicului din România noul Mondeo la un preţ de pornire de 22.200 de euro. Faceliftul operat pe modelul de segment D aduce transmisia PowerShift şi o echipare mai bogată.

Esential

22.200 de euro este preţul de pornire cu TVA al noului Mondeo facelift.
120 de cai putere dezvoltă cea mai cuminte versiune pe benzină a noului Mondeo.

Prezentat în urmă cu trei săptămâni, în cadrul Salonului Auto de la Paris, noul Ford Mondeo facelift ajunge şi în România. Modelul de segment D propune un look exterior cu revizuiri discrete, un interior care a evoluat calitativ şi o listă de echipamente mult mai generoasă.

Reprezentantul Ford pleacă de la 22.200 de euro cu TVA pe piaţa autohtonă, preţ valabil pentru varianta de caroserie cu patru uşi şi motor pe benzină de 1.6 litri şi 120 de cai putere. Cei care îşi doresc alternativa cu cinci uşi trebuie să mai pluseze cu încă 500 de euro, preţul de pornire fiind în acest caz de 22.700 de euro. Familiştii nu vor fi nici ei uitaţi, gama incluzând şi un derivat break, ce porneşte de la 23.200 de euro. Preţurile sunt valabile pentru nivelul de echipare inferior, botezat Trend.

Pentru cei care îşi doresc o alternativă diesel, Ford propune un best-seller al departamentului său tehnologic, unitatea 2.0 TDCi de 140 de cai putere, capabilă să respecte normele de poluare Euro 5.

Varianta de caroserie cu patru uşi costă 24.200 de euro, cea cu cinci uşi 24.700 de euro, iar cea break 25.200 de euro.

Ford pune la dispoziţie şi noua sa transmisie Powershift, ce poate fi regăsită pe versiunile diesel de 140 respectiv 163 de cai putere, precum şi pe unitatea benzină, de 2.0 litri şi 203 cai putere.

Cea mai scumpă alternativă propusă de Ford odată cu lansarea noului Mondeo este varianta SW a modelului, echipată cu motor diesel de 163 de cai, cutie automată Powershift, precum şi cu o listă de dotări generoasă, inclusă în nivelul de echipare superior, Titanium.

Noul Mondeo include în dotarea standard elemente ca: ABS şi EBD, sistem dinamic interactiv (ESP, TCS, EBA), airbaguri frontale, laterale, cortină şi genunchi şofer, climatizare automată pe două zone, geamuri faţă şi spate electrice, oglinzi reglabile de asemenea electric, sistem suplimentar de încălzire pentru motoarele diesel, radioc CD cu MP3, opt difuzoare şi comenzi pe volan, geamuri cu tentă verde, schimbător şi volan îmbrăcate în piele şi faruri electrice, cu funcţie Follow Me Home. 

Comentarii (19)

  • hmmmmm.....cam scump..
    10 1
  • mai ziceaţi că Renault e scump!... plm Dacă rugina asta costă atâta! cum să fie mai scumpă Laguna?
    .......?
    5 20
  • ce comparatie amuzanta din partea unui "cunoscator"
    poate ca Ford are probleme finaciare, dar inca n-a ajuns sub Reanult, sa fim seriosi
    21 4
  • iar cunoscatorii....
    ma refer strict la @ian si @demin2609
    Oamenii nici nu vad masina, nici nu o conduc, nici macar nu intra in ea dar scriu pe net :)

    Mondeo e o masina reusita cred eu avand in vedere pretul binenteles.
    E spatioasa, se conduce bine, e o masina ideala pentru familie in variata Estate. Iar ca Sedan sau hatch a fost prezenta si in *Agentul 007*. M-ar incanta sa am una. Interiorul daca l-au inbunatatit se anunta si mai bine. Cei ce l-au vazut intrand in masina nu din poze pe net stiu de altfel.
    Numai bine.
    Si noapte buna copilasi cu comentarii de mari cunoscatori :)
    14 7
  • Sergio
    asd
    Tinand cont echipamentul standard cu care vine masina nu mi se pare foarte scumpa, e o masina spatioasa, care se conduce bine si dupa parerea mea arata foarte bine.
    12 2
  • prefer un passat cc la bani astea , chiar daca o sa pice la 130 000 km
    4 16
  • realist
    vorbind
    130.000 e mult deja pentru un passat

    mai scade 30-50.000 de mii km.
    12 6
  • octav_bmw
    @AnduBMF si realist
    ati condus voi un passat si stiti ca pica la 130 000 sau mai putin de spuneti asemenea aberatii?
    8 2
  • scump?
    ce tot atata bateti gura ca e sucmpa?

    un a4 incepe de la 27 000 euro..

    mondeo facelift este premium si se bate direct cu A4.. de aceea pretul a crescut, din cauza materialelor noi
    6 2
  • scriu pe net că am timp!
    Marele şi Giganticul Ford are probleme pentru că nu produce maşini de calitate!

    Că alţii au mers cu acest model şi au fost foarte mulţumiţi.... le-au picat doar turbinele şi injectoarele pana la 30 k km... iar în 3 ani a apărut un pic de rugină... nu-i nimic... maşina e bună, iar voi vă permiteţi să o schimbaţi repede!
    8 12
  • Etienne
    Mondeo facelift
    Pretul facelift-ului e relativ mare, dar nu exorbitant. Cineva spunea ca si Laguna e la fel de scump uitand o chestie: Laguna facelift are ca varianta de pornire motorul de 2,0 litri si 140 cp, fata de 1,6 litri si 120 cp pe mult mai voluminosul Mondeo. Dotarea de baza e insa foarte buna. Cat despre fiabilitatea Ford, cine nu a condus vreun model mai mult timp sa se abtina: in 3 ani (55000 km) de cand am Fiesta (cumparat nou + revizii facute la timp in Ungaria) nu a picat si nu a ruginit nimic; fiecare piesa e la locul ei.
    4 2
  • ?
    pai mai bine un A 4 CU 3000 E in plus
    0 9
  • @asd
    transporter
    2 0
  • mda
    masina e faina, sa speram ca au schimbat plasticul vopsit in culoarea aluminiului din interior ca era dezastru..
    motoare faine..
    1 1
  • www.fordoradea.aaz.ro
    ce au uitat cei de la automarket sa spuna, este ca preturile sunt de lista.
    in momentul de fata exista un discount de 3125 euro cu tva pentru orice varianta mondeo, mai mult, pentru 2.0tdci 115CP euro5, pretul prin remat este 17.700 euro cu tva. suna altfel acum, nu?. mai multe pe: www.fordoradea.aaz.ro
    6 2
  • @asd
    care "Agentul 007" ?
    1 2
  • george
    sal
    eu am un ford de 3 ani de zile...personal l-am adus din spania...in acesti 3 ani am facut cu el peste 68.000 de km...nu mi s-a stricat nimik....I-am schimbat distributia knd l-am cumparat ca masura de securitate pt k am vrut eu si 2 telescoape aku 3 luni....in afara de ce am enumerat si evidentele consumabile (ulei,filtre) nu am bagat nimik in masina.,....am consum mik am putere....fordul este o masina fiabila pe care se poate baza oricine...nu zik k passatul sau opelu nu e bun...dar nu comparatzi voi fordul cu renault...sa fim seriosi
    2 1
  • sall
    OK sunt deacord, cam scump, dar "rugina" asta este cu mult peste laguna
    0 0
  • sebastian
    ford si preturile
    ford promoveaza o politica de preturi, in care se ofera discounturi f mari - pot ajunge si la 4-5000 de euro. renault laguna are pret de pornire mare , care se negociaza fff greu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru