Noul Kia Sportage, dezvaluit intr-o serie de schite ale coreenilor

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 16.01.2010
Viitoare generatie a SUV-ului sud-coreean a fost descoperita prin intermediul unor imagini depuse la Oficiul pentru patente al Uniunii Europene.

Kia a depus la Oficiul pentru patente al Uniunii Europene imagini cu noul Sportage, care va aparea in 2011. Este foarte probabil ca automobilul din imagini sa fie foarte aproapiat ca design de cel care va iesi de pe liniile de productie ale sud-coreenilor.

Urmatoarea generatie a lui Sportage va fi prezenta la Salonul Auto de la Geneva in martie sau la Seul Motor Show in aprilie. Modelul va fi pus in vanzare la sfarsitul anului sau in prima parte a lui 2011. Noul SUV al Kia imprumuta partea tehnica de la noul Hyundai ix35, model pe care fratii de grup l-au prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut.

In SUA, Sportage va avea aceleasi motoare de 2.0 si 2.4 litri si aceeasi cutie de viteze cu sase rapoate ca si Hyundai Tucson. Versiunea europeana va dispune de trei motoare diesel, unul de 1.7 litri si 115 cai putere si doua de 2.0 litri, cu 134 si 184 de cai putere. Motorul pe benzina de 1.6 litri va avea 140 de cai, iar cel de 2 litri va dispune de 166 de cai putere.

via | Carscoop

Comentarii (9)

  • Arata destul de bine. Hai Hyundai-Kia :D
    13 2
  • Opinie
    In poze e ok. Sa-l vedem si-n realitate.
    10 1
  • nu arata rau
    mult succes si bafta pentru kia
    10 2
  • concorde
    linii simple... e plictisitor.
    4 12
  • georgemed
    daca
    daca v-a arata ca in poze cu siguranta va avea succes. sunt multi oameni care vor un suv accesibil ca pret motor si dimensiuni dar cand te uitati la actualul sportage i-ti venea a plange. asta pare mult mai echilibrat si cu siguranta o sa se vanda muuuult mai bine decat actuala generatie
    10 3
  • saraca limba romana...
    corect e "iti venea" , nu "i-ti venea"
    5 3
  • georgemed
    asta este mai greseste omul. am vazut si singur da na te manca mana daca nu tastai
    7 1
  • Kia...
    Asta e, nu toti producatorii sunt perfecti, iar KIA e un exemplu stralucit! Primul Sportage chiar arata a masina de teren. "actualul" e mai mare, aduce a SUV dar tractiunea 4x4 e mai slaba. Din cate se vede in poze, noua varianta pare si mai putin inclinata spre offroad.
    Daca va fi asa, va ingrosa randurile masinilor "de dat mare" gen Q7, X5, Santa Fe...
    Si uite asa pe piata 4x4 adevarate raman doar Nissan, Mitsubishi si Toyota...
    1 1
  • georgemed
    pt bbb
    am santa fe noua generatie si nu ca sa ma dau mare ci pt ca doar de atat am nevoie de la o masina. nu vreau sa fac off road extrem ci doar cate o plimbare la padure la sfarsitul saptamanii indiferent de vreme( zapada, noroi,etc), + garda la sol si putin 4x4 ca sa nu ramai impotmolit in rest vreau o masina relativ normala
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru