Noul Maserati Quattroporte ar putea debuta în toamnă, la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.03.2011
Maserati ar putea prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, din această toamnă, noua generaţie a modelului Quattroporte. Designul va fi inspirat serios de cel al actualul GranTurismo.

Salonul Auto de la Frankfurt, programat în această toamnă, ar putea consemna o premieră importantă la standul Maserati. Mai multe publicaţii de specialitate vorbesc despre posibilitatea de a vedea un urmaş al actualului Quattroporte, mult mai devreme decât publicul s-ar fi aşteptat.

Sedanul de lux ar debuta astfel înainte celor două noi modele programate să lărgească gama Maserati: o berlină de segment E şi un SUV, pe care însuşi Sergio Marchionne l-a promis.

Urmaşul lui Quattroporte, botezat în interiorul companiei cu numele de cod M156, va avea un design inspirat de actualul GranTurismo şi va păstra sub capotă actualul motor V8 de 4.7 litri, pe benzină, complet revizuit, gata să ofere ceva mai multă putere, dar emisii şi consum reduse considerabil. Nu este exclusă nici folosirea unor motoare ceva mai mari şi mai potente, dar această ipoteză nu a fost confirmată de oficialii italieni.

Din primele informaţii se pare că Maserati va încerca să repoziţioneze noua generaţie, ceva mai sus în gamă, pentru a face loc unui viitor model de clasă E, cunoscut sub numele de cod M157.

Acesta ar putea fi pregătit să facă concurenţă actualelor Mercedes E-Klasse şi BMW Seria 5.

Maserati speră să îşi mărească vânzările în următoarea perioadă, ţinta fixată de oficiali fiind de 20.000 de unităţi pe an. Obiectivul este unul foarte ambiţios, în condiţiile în care Maserati a vândut anul trecut doar 5675 de unităţi. Nici dacă ne referim la anul 2008, cel în care Maserati a înregistrat un record de vânzări, lucrurile nu stau mai roz. Pentru a se putea gândi la astfel de rezultate, Maserati trebuie să îşi extindă cât mai repede gama de modele.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Maserati
    Va frange multe inimi...
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru