Noul Mercedes Citaro BlueTec Hybrid este deja folosit in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.04.2009
Autobuzul Mercedes Citaro Bluetec Hybrid a intrat deja in serviciul de transport public a 15 tari europene.

Mercedes a lansat noul sau autobuz hibrid in 15 tari europene. Acesta este Citaro BlueTec Hybrid, si are 18 metri. Noul Citaro este primul autobuz hibrid cu burduf din lume. In comparatie cu un autobuz conventional, Mercedes Citaro G BlueTec Hybrid consuma cu 30% mai putina motorina. Modelul a intrat deja in serviciu in 15 tari europene.

Spre deosebire de autobuzele conventionale, acesta nu emite noxe pe anumite portiuni ale traseului sau, este silentios si merge fara smucituri. Autobuzul este echipat cu cea mai mare baterie litiu-ion din lume si incorporeaza patru motoare electrice. Bateria stocheaza energia creata de generatorul diesel, precum si energia electrica recuperata in urma franarii.

Vehiculul este propulsat de un motor cu sase cilindri in linie, care are o cilindree de 4.8 litri. In comparatie cu motoarele precedente folosite pe asemenea autobuze, propulsorul lui Citaro Hybrid este cu 50% mai usor. Dat fiind sprijinul public pe care il au vehiculele hibride in Europa de vest, Mercedes se asteapta sa primeasca cel putin 300 de comenzi pe aceasta piata.


Via | Germancarscene

Comentarii (1)

  • Mircea
    Autobuz
    Sper sa ajunga si in Bucuresti... Il asteptam :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru