Noul Mini Countryman ar putea concura in WRC

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 20.08.2009
Mini ar putea debuta in WRC in sezonul din anul 2011. Modelul cu care acestia vor concura se va numi Mini Countryman si va avea un propulsor de supra-alimentat de 1.6 litri.

Dupa cum stiti, celor de la MINI le place sa produca automobile de dimenisuni mici, numai bune pentru o metropola in care traficul rutier este infernal. Un lucru mai putin cunoscut este acela ca in anii 70’, pilotul Paddy Hopkirk, castiga raliul de la Monte Carlo la volanul unui Mini Cooper S.

Nu stim inca daca aceasta performanta i-a determinat pe cei de la Mini sa creeze un nou model cu care sa concureze in WRC. Conform colegilor nostrii de la Autocar, BMW doreste sa intre iarasi in circuitul raliurilor cu viitorul model 4x4 , botezat Countryman. Mini Countryman JCW va dispune de un propulsor de 1.6 litri supra-alimentat si pe baza caruia inginerii BMW vor dezvolta viitoarele motoare pentru automobilele care vor concura in WRC.

Crossover-ul va intra in productia de serie anul viitor, iar cei de la BMW spera sa debuteze in WRC in sezonul din anul 2011, in acelasi an in care se va lansa si modelul Mini JCW.

“Oamenii iubesc Mini. Va fi inspaimantator sa vezi un Mini concurand in WRC.

Am cel mai mare respect pentru companie si va fi splendid ca zilele de glorie din raliu sa se intoarca, si mai ales ca Mini sa faca parte din acestea.”, au fost cuvintele lui Paddy Hopkirk, fost pilot de raliu si actual ambasador al celor de la BMW.

via | motoringfile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru