Noul ministru al mediului doreste schimbarea taxei auto

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.12.2008
Nicolae Nemirschi, noul ministru al mediului, doreste sa suspende Ordonanta de Urgenta privind triplarea taxei auto.

Noul ministru al mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat ca vrea sa suspende Ordonanta de Urgenta privind triplarea taxei auto emisa de Guvernul Tariceanu in data de 10 decembrie.

“Ar trebui suspendata Ordonanta de Urgenta din decembrie si sa ramanem la cea din iulie 2008”, a declarat Nicolae Nemirschi. Ministrul Mediului a precizat ca intentioneaza sa propuna premierului Boc si Executivului sa suspende acest normativ, motivand prin faptul ca Guvernul Tariceanu nu a facut o analiza intemeiata si nu a solicitat un punct de vedere atat din partea Comisiei Europene, cat si a patronatelor si producatorilor de masini.

Daca suspendarea Ordonantei de Urgenta privind triplarea taxei auto ar avea succes, romanii care vor sa isi inmatriculeze masinile si nu au mai apucat vor reusi sa le inmatriculeze in timp util platind taxa auto conform normelor intrate in vigoare in aceasta vara.

Pe langa schimbarile privind inmatricularea automobilelor, noul ministru al mediului intentioneaza sa introduca o Buvinieta in Bucuresti. Nicolae Nemirschi a readus in prim-plan posibilitatea introducerii unei buviniete pe teritoriul Capitalei, cu scopul de a reduce numarul de autovehicule cu grad mare de poluare care intra in centrul orasului.

Motiunea a fost discutata si cu Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, care si-a manifestat acordul pentru o asemenea taxa. Daca va fi aprobata aceasta taxa, soferii vor fi obligati sa plateasca annual o suma stabilita in functie de capacitatea cilindrica a motorului, de greutatea vehiculului, sau de dimensiune. Acest tip de taxa exista deja in cateva mari oras din Europa, precum Londra si Paris. Buvinieta a fost introdusa in discutie pentru prima data in ianuarie 2006, dar a fost amanata pentru o perioada de circa trei ani.

Via | Ziua

Comentarii (5)

  • timp mare de asteptare
    nu inteleg de ce ca sa o readuca taxa la loc ii trebuie 6 luni pe cand lui tariceanu ca sa o tripleze ia trebuit doar o zi
    dar e bine si atunci decat deloc
    0 0
  • giulai
    guvernu ne-o trage
    Sunteti acum nemultumiti de aceasta taxa?
    Sa vedeti voi ce ne-o trage guvernul.
    O sa anuleze taxa auto-tariceanu....dar o sa bage o taxa anuala pentru o poluare reala.
    Asa ca cei cu masini vechi (romanesti si straine) o sa plateasca in fiecare an taxa. O sa regretati actuala taxa (cea de 3 ori mai mare).
    Mai vine si Oprescu cu taxa de Bucuresti - Buvinieta (vrei sa circuli prin centru-cumperi vignieta ca la Londra) ...sa te tii atunci ce jale si ce plans. Bucurati-va de taxa actuala ....maine va fi mai rau!
    0 0
  • un cetatean
    B(o)uVigneta
    Sunt curios ce vor face cei care locuiesc in centrul orasului....La sta se gandeste onor domnul ministru? Sau ei nu conteaza? Ca doar si ei ii platesc salariul prin impozite si taxe ....Sau inventam iar taxa pe fumarit....
    0 0
  • Fumarit?
    Parca am mai auzit de fumarit! Acum i se spune poluare!!
    0 0
  • Asa da tata, sa plateasca fiecare in functie de cat polueaza masina, dar in plus in fiecare centru de oras mare ar trebui sa se introduca taxa de intrare in centru pt masiniile care polueaza foarte mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru