Taxa auto ar putea reveni temporar la valorile din iulie 2008

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.01.2009
Ministrul Mediului va propune Executivului sa supende OUG din 15 decembrie privind taxa auto, pana la elaborarea unei legi care sa reglementeze taxarea in acest caz.

Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului, va propune Guvernului sa suspende OUG emisa in decembrie privind taxa auto. Ministrul Mediului doreste suspendarea pe o perioada rezonabila de timp, pana cand se va elabora o noua lege care va reglementa taxarea.

Pana la definitivarea noului proiect de lege, cei care doresc sa isi inmatriculeze pentru prima data o masina in Romania vor plati taxa auto la nivelul stabilit in iulie 2008. Nicolae Nemirschi intentioneaza sa aplice principiul european “poluatorul plateste”, prin taxarea suplimentara, intr-un fel sau altul, a vehiculelor care polueaza mult.

Ministrul Mediului a declarat ca nu vrea sa dezvaluie proiectul de lege care este in lucru deoarece deciziile de acest gen se iau si se comunica in Guvern. Totodata, Nicolae Nemirschi a avut intalniri si cu reprezentantii producatorilor autohtoni de automobile – Dacia si Ford, precum si cu membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme.

Piata auto din Romania stagneaza din cauza discutiilor si deciziilor in contradictoriu care au fost luate in Guvern in decembrie.

Pe langa aceasta, inasprirea conditiilor de acordare a imprumuturilor au adus cetatenii romani in situatia de a nu isi permite automobile noi.

Via | Mediafax

Comentarii (37)

  • cozappz
    Alba-Neagra
    Astia sunt mai prosti decat Razgandeanu!
    0 0
  • clarificati
    M-ati innebunit cu stirea asta. In titlu scrie "Taxa auto ar putea reveni temporar la valorile din iulie 2008" si apoi spuneti "Pana la definitivarea noului proiect de lege, cei care doresc sa isi inmatriculeze pentru prima data o masina in Romania vor plati taxa auto la nivelul stabilit in iulie 2008." Odata ca ar putea reveni la taxa din iunie, apoi ca se plateste ca in iunie. Deci? Ca eu nu am inteles. Pentru o stire care putea fi clara si scrisa in doua randuri, le-ati amestecat de nu am inteles de fapt cat se plateste dupa 15 ianuarie 2009.
    0 0
  • Iulie in loc de iunie trebuia sa scriu. Cred ca mai multi au scris ca ar fi bun un buton de later edit.
    0 0
  • Circotasul auto
    Prostie
    Mare prostie .
    Au intrat in tara 350.000 rable dintre care , 57 % sunt cu o vechime medie de 15 ANI !!! ( aproape 200.000 )
    Eu care am platit pe masina 40,000 Euro cu TVA inclus ( 7.600 Euro ia luat statul ) de ce trebuie sa ma impiedic pe drum de o rabla de 15 ANI ?
    0 0
  • alexiz
    incopetentii!
    ham o tara de incopetenti , dar greseala noastra cai lasam sa-si faca fiecare de capul lui.


    alex!
    0 0
  • Moae taxei auto !
    Taxa ar trebui stearsa definitiv,nu poti sa influntezi 20 de milioane de oameni de dragul a 12 mii de handicapati ce lucreaza pentru dacia !! Nu ati auzit de drepturile omului de a alege nu sa fi nevoit sa alegi numai ce vor ei ,in acest caz sa cumperi daciile de doi bani !!! Ajungem la dictatorialism bai fratilor !!!
    0 0
  • B.Alex
    contra taxa auto !!
    Asta nu este taxa de poluare ci este o taxa pentru a apara industria auto autohtona sa ramana in picioare,insa intradevar cum spune Beli drepturile omului la libera alegere,de cumparare sunt calcate in picioare ! sunt contra taxei auto care ar trebui stearsa definitiv !
    0 0
  • despre taxa auto
    domnilor care stiti ceva sigur despre taxa spunetimi ca stau cu masina de doua luni neinmatriculata
    0 0
  • taxa auto
    cine e taranu ala care se impiedica de o masina mai veche de 15 ani.comunistule.tarane.esti infect
    0 0
  • bossu89
    taxa auto
    ala care se impiedica de masini de 15 ani,sa sty ca aia dupa 15 ani mai merge sa vad a ta de 40000 de euro dak ajunge sa mai mearga dupa atatia ani?si nu te mai lafai atata!!plimba ursu!!
    0 0
  • @DavE
    Daca propunerea ministrului Nicolae Nemirschi va fi aprobata, OUG privind triplarea taxei auto va fi suspendata, iar cei ce doresc sa inmatriculeze o masina pentru prima data in Romania vor plati taxa auto la valoarea stabilita in iulie 2008.

    Aceasta masura va fi insa temporara, pana in momentul in care noul proiect de lege va fi elaborat si definitivat, moment in care taxa auto se va schimba.
    Noua schimbare asupra taxei auto va fi efectuata conform principiului " poluatorul plateste" - asa cum am scris mai sus.

    Pe scurt, pana cand OUG din decembrie 2008 nu va fi suspendata, taxa auto ramane triplata. Daca aceasta va fi suspendata, taxa auto va ramane TEMPORAR la valorile din iulie 2008.

    Iti multumesc pentru intrebari. Sper ca te-am lamurit.
    0 0
  • taxa auto
    Eu as desfiinta taxa auto. Dar, voua, celor care ne faceti tarani pe noi, uitand ca mergeti cu niste putori sau urdori de 15 ani vechime, voua v-as aplica alta taxa: taxa de poluare. Care, la o masina de 15 ani, as propune-o sa fie cam 150-200 Euro. Pe luna. Platibila ca rovigneta: 1 zi - 50, 1sapt - 100, 1 luna - 200, 1 an - 2000, etc. Oservati discount-urile la cantitati mari...
    0 0
  • nuuuuuu
    traiasca taxa auto!!!! sic!
    0 0
  • ne doare-n taxa
    si parerea mea este ca taxa ar trebui desfiintata sau adusa la valori mult mai mici.....pentru masini noi taxa-0.....dar mai sunt si alte lucruri de care ar trebui sa ne doara ca -padurile,drumurile ,preturi mari la alimente,marirea accizei la combustibil acum ca a scazut pretul ca sa nu ne dam seama,ETC
    ---DE EXEMPLU de ce nu scade pretul painii odata cu al combustibilului asa cu au crescut amandoua sincron?si de ce societatea civila nu ia atitudine deloc?
    .......-scuze daca am suparat pe cineva.........
    0 0
  • taxa auto
    auzi domnule carcotas auto nu toata lumea isi permite sa dea 40.000 pe o masina asa k nu te mai rupe in besini k ti-ai luat masina de 40.000 si k ai dat la stat sa manance 7mii si nu stiu cat k tot fraier esti k astia 40.000 sunt bani ingropati nu e investitie asa k nu mai fa spume degeaba
    0 0
  • taxa auto
    AUZI TU ALA CARE VREI SA PUI TAXA LA MASINILE MAI VACHI DE 15 ANI ESTI CUMVA RUDA CU TARICEANU BAI COMUNISTULE SA LE FACI O FELATIE ALORA CARE AU MASINI MAI VECHI NU CA M-AS INCADRA PRINTRE EI DAR POTI SA-MI FACI SI MIE NU AS AVEA CEVA IMPOTRIVA
    0 0
  • adriang
    Cum adik...
    Cum adica sa revina la cea din Iulie? Mor de ras....Din moment ce taxa din luna Iulie a fost dezaprobata de CE nu are cum sa se revina la acea taxa. O vor modifica din nou intr-o mai mica sau mai mare masura.Se tot joaca cu taxa cat se poate de mult pana incepe CE sa ne amendeze la greu din cauza aceste magarii a conducerii tarii noastre, si apropo, amenzile de unde sunt platite?!?!? (Si credeti-ma ca nu sunt mici) Din buzunarul contribuabililor...
    0 0
  • rusine
    ar trebui romani sa blocheze drumurile noi nu avem salari ca iei noi castigam 600 iar ei cu miile nu le mai ajung bani de salari la haita de lupii flamanzi de banii la parlament nu se fac reduceri acolo fug totii sefu statului ar trebui sa ia masuri sa nu mai tina toti trantori acolo noi iam pus noi ar trebui sai dam jos sant romani muritori de fome acolo am ajuns nu ofera servicii toate le au vandut hotii ce a fost bun au stricat de unde gandesc ca au romani bani sa plateasca consumurile ei ne omorarusine sa le fie
    0 0
  • @nec
    cap sec...pentru incredibila ta ortografie ti se va acorda o dispensa...GRATIS..poti pleca din tara, for good!
    0 0
  • michael
    taxa auto
    tot arde ti gazul cu taxa dar de iesit in strada nu iesi ti de frica PAPAGALILOR aia de la dacia ies la miting sa mentina taxa iar voi 20 milioane ce isi doresc sau au o masina si intra sub incidenta O.G.U de triplare tot va certa ti unul cu altul ce vechime sau ce pret are masina voastra!IAR TU ALA CU MASINA DE 40000 EUR si eu am un X 5 din 2004 de vreo 25000 eur dar il respect si pe cel ce are una de15 ani pentru ca daca bine stii toti avem drepturi egale in aceasta tara chiar daca unii avem bani si alti nu!
    0 0
  • bogdan
    taxa jos
    bai fratilor c draeq fac astia?sa iesim in strada iar k astia ne tin pana la anu asa.eu stau cu masina d 1 luna in parcare s m am saturat sa merg p jos.dak nu ii impingem d la spate nu or s faca nimik.jos taxa!!!
    0 0
  • carcotasul auto
    baiatu'........ai luat masina nu ai cumparat drumu' mai baiatu..........am o masina de 1500 euro si sper sa te impiedici de ea sa te faci praf .....dauna totala......
    ........daca vrei sa mergi singur pe drum trebuia sa-ti IEI MANUSI SA MERGI IN MAINI .......SA VEZI CE LOC SE FACEA IN JURUL TAU...........HA HA
    0 0
  • jos taxa
    da daca sar sterge de tot taxa si ptr fraieru care are masina de 40000 e ala are bani sa isi ia masina scumpa ca dezgroapa morti si le ia bani dintre degete ca i tot un gunoi de om
    0 0
  • JOS TAXA
    ce ziceti fratilor daca si la logan luat din tara NOU trebuie platita taxa asti nu-s normali,sa o scoata .Referitor la ala care si-a luat masina cu 40000 de euro ,frate de unde ai avut atatia mai scoti tu si de taxa ,nu plang eu de tine, ca daca erai un parlit nu-ti luai tu masina de atati bani.
    JOS CU TAXA
    0 0
  • jos taxa
    ba ''Circotasul auto'' nu fa be barosanu ca daca ai platit tva nustiu cate mii de euro atunci tre sa mergi numai tu pe drumuri., si alacare are o masina de 15 ani tre sa stea cu masina in fata blocului pentru ca nu are bani sa si o inmatriculeze...apropo de rable care zici tu ......astea de 15b ani sunt mai ok de cat astea noi care le impig ...reno si tot felul de varzaturi....
    0 0
  • taxa
    Mesteru "SIR"ce ai tu cu marca Renault nu stiu dar cred ca habar nu ai ce este aceasta marca ,varzatura esti tu mai acritule.Cit despre taxa trebuie facuta in functie de norma de poluare.Si inca ceva cei care au adus masini de 15-20 de ani au adus numai pentru vinzare s-a pacaleasca lumea sa scoata bani (bisnitarilor).TAXA S-A FIE IN FUNCTIE DE NORMA DE POLUARE si ca o paranteza am adus si eu o masina din Germania dar este de 10 ani si este euro 3 stau si eu si astept noua taxa
    0 0
  • daniel --
    taxa
    bai fratilor am mers in spatele unei decii de 10 ani vechime si nu vedeam in fata din cauza fumului nu toti romanii au 40000 de euro sau sai cumpere taticu o masinuta ieftina la 60000 bani care sunt furati tot de pe la noi astya care muncim ca prostii sa ii tinem pe altii in brate ...
    0 0
  • taxa auto
    este ceva foarte grav! sa astept cu masina cumparata din dec 2008 si sa nu pot sa circul cu ea din cauza taxei auto. au tot spus ca din 15 ian 2009 se va comunica noua taxa dar iata ca nu a fost adevarat; este bataie de joc pur si simplu ,se joaca cu nervii nostri dar ce sa facem? asa este la noi nimic nu merge.
    0 0
  • Daniel
    dupa mintea unui copil de clasa a IV presupun ca taxa de poluare ar trebui inclusa in pretul combustibilului pt ca fiecare autovehicul daca nu circula nu polueaza asa ar fi corect si s-ar plati in functie de rulaj.si scoate-ti taxa de prima inmatriculare pentru ca nu toti cetatenii au aceleasi venituri.va rog sa puneti in aplicare legea
    0 0
  • taxa auto
    AUZI TU ALA CU MASINA DE 40000 DE MI DE EURO EU AM UN GOLF DIN 98 SI A IESIT LA NOXE MAI BINE CA SI UNA SCOASA DIN FABRICA MA REFER LA EURO 4 ASA CA LASO MOALE CU LAUDA AI VAZUT SI TU MASINA DE 40000 DE MI DE EURO POATE PE NET SAU IN REVISTE CA LA CAT DE ZGARCIT ESTI NU TE CRED SA FI DAT TU ATATA PE MASINA LUAMIAI P..A LA TRANTEDE CACAT BOLNAV
    0 0
  • taxa
    pt bulangiul ala cu masina de 40000 de euro sa stii ca sunt multe masini din '90 '95 care se p..a pe aia a ta dar cred ca tu te-ai ars la caca prin italia si ti s-a umplut capul de basini
    0 0
  • Agariciu
    taxa auto
    hopaaaa!!!! s-a facut saracu' al dracu' !!!! ne-am luat masina de 40 d mii si ne cacam p noi! bai bulangiule dak esti atat d idiot s dai atatia bani p o masina e problema ta ma da nu inseamna k ai cumparat si drumurile in banii astia! Marsh !!!
    0 0
  • TAXA AUTO
    PT. ALA CARE SE IMPIEDICA DE ,,RABLELE,, DE 15 ANI: CUMPARA-TI AVION FRATE CA SA NU TE IMPIEDICI DE ,,RABLELE,, DE PE SOSELE.
    0 0
  • bogdan
    taxa
    am un logan 1,5 dci am 42000km si s-a stricat de 2 ori pana acum.probleme cu injectia.NU MAI VREAU DACIA!!!!!!!!!!!! SA LE IA N-EA TARICEANU PE TOATE SA I-SI PLIMBE EL NEAMURILE CU ELE. J.O.S. T.A.X.A.!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Alo ala cu masina de 40000
    Ia fa tu bine si la bani care ia-i dat pe masina (smecherule de bani gata;HOT)cumparati si drum de smecher,fa-ti sosea la comanda sa nu mai vezi tu rable din vest.NUMAI DACIAAAAAAAAAA!!!!!!!
    0 0
  • Decimus4u
    40.000 EURO????
    Voi nu ati inteles ce a zis ala cu masina de 40 mii. Sa ne raspunda daca este barbat, ce avans a dat pentru masina aia? Asta daca nu e la Leasing in parc :)))))
    Fiecare dupa posibilitati dar cred ca este foarte mult pentru 4 roti si o caroserie care abia se taraie prin oras si consuma CO2 cat 5 masini.
    CARCOTASULE eu cred ca mai bine hraneai niste copii cu banii astia sau sa cumperi niste aspirine la bolnavi.
    DIN PARTEA MEA SI A TUTUROR CELOR DE PE FORUM


    ALUPIGUS
    0 0
  • stefan
    nu conteaza suntem in uniune si uniunea spune jos taxa auto atunci de ce suntem in uniune daca facem ce vrem si mai ales ca in romania nu ne permitem masini noi pentru ca presedintele romaniei nu face nimic pt tara cu 600 de lei pe luna salar sa luam masina la 20000 de euro ? e cam nasol un pic nu credeti? si normal ca cumparam masini vechi din alte tari ca nu sunt salarile ca atare degeaba puneti tot feluri de taxe .pur si simplu suntem nevoiti sa plecam din tara ca sa putem traii in tara nostra asa cum trebe>>>>nu este dreptate unii au miii de euro altii nu au bani de macare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru