Noul monovolum Dacia se va numi Popster?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.02.2011
Jurnaliştii publicaţiei franceze Automobile magazine susţin că numele viitorul monovolum Dacia ar putea să fie Popster. Aceasta nu este însă singura informaţie interesantă legată de noile modele Dacia.

Publicaţia franceză Automobile Magazine a dezvăluit astăzi câteva detalii legate de noile modele pe care Dacia le va lansa în 2012. Aşa cum ştim încă de acum două zile, principalele noutăţi ale gamei constructorului român în cursul anului viitor vor fi reprezentate de apariţia unui monovolum şi a unei utilitare. Jurnaliştii francezi au aflat însă mai multe detalii şi ne prezintă amănunte interesante legate de aceste maşini.

Monovolumul Dacia - cunoscut astăzi sub numele de cod J92 - ar putea să se numească Popster în versiunea de serie. Acesta va intra în segmentul monovolumelor compacte, urmând să încerce să ia din clienţii pe care-i au în Europa modele precum Opel Zafira, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso sau chiar fratele de grup Renault Scenic. Noul model va pune la dispoziţia pasagerilor şapte locuri, va avea un al treilea geam lateral pătrat şi uşi laterale posterioare batante. Lungimea viitorului monovolum dacia va fi de circa 4.5 metri, iar preţul său va fi cu circa 5000-6000 de euro mai mic decât cel al lui Renault Scenic.

Utilitara despre care vorbea Renault în comunicatul oficial publicat zilele trecute are numele de cod K67 şi va fi bazată pe un model de genul lui Renault Kangoo, care va intra şi el în gama constructorului român. Dacia va avea, astfel, trei modele distincte destinate mai ales transportului de persoane (actualul MCV, monovolumul J92 şi utilitara K67), dar şi două modele derivate utilitare (actualul Logan Van şi viitoorul model utilitar construit pe baza lui K67).

Noul K67 va dispune de uşi laterale glisante, hayon-ul urmând să fie transformat în două uşi asemănătoare celor de pe MCV. Conform jurnaliştilor francezi, preţul de bază al acestui model va fi, în Hexagon, cu circa 4000 de euro mai mic decât cel al lui Kangoo, chiar dacă spaţiul interior va fi mai mare, ceea ce înseamnă că noul K67 va avea un preţ de bază asemănător celui de pe eticheta lui Duster.

via | Automobile Magazine

Comentarii (17)

  • Valentin
    Carutza!!
    Ce saracie
    4 33
  • IceCub
    Noua denumire
    Dacia cockster:))
    12 18
  • tomita
    funny, icecub :))
    ca si prafuitor, se va vinde. dacia ocupa cu succes acea nisa foarte ieftina. si va avea clienti. in vest, cu subventiile primite pt rable si pt normele de poluare, orice dacie, cu 3-4 ani garantie este superoferta.
    si in romania, sa se vanda cu 4 euro mai ieftin ar tripla capacitatea de productie curenta. pentru 4-5k euro sandero si sub 10k euro un duster cu garantie, prost sa fii sa nu cumperi. doar bagi combustibil si suni concesionarul daca are probleme. apoi le vinzi sh la romani :))
    anyway, dacia avea un monovolum inainte de venirea lui reno la putere. era derivat din dacia nova. arata weird, dar sa recunoastem, ca o fabrica a statului care oricum nu primea fonduri pt c-d a fost un succes urias ideea de a intra pe piata monovolumelor.
    diferenta de calitate nu poate fi contestata pt ca atunci erau fondurile, si liniile de productie ramase de pe vreme daciei 1300.
    cine oare in toate istoria automobilului a reusit asa ceva?! din nimic, si cu un vechi reno12 (berlina, papuc si break) au creat cn1, cn2, nova, 1400, 1410, 1405, 1407, break, etc...prototip de monovolum, plus o divizie rally foarte puternica
    19 3
  • Bogdan
    Noua Denumire
    Dacia Hipster :))
    1 10
  • anti-prostie
    @Ceausescu
    generalizarea e apanajul prostului ! "poporul" nu inseamna cativa copii ca tine care-si cauta in disperare etnobotanice...
    10 1
  • asa nume...
    fratilor ce e cu numele astea de rahat pe dacia, acum trebuie sa fie tot ceva legat de duster , de ce? inainte duster (dust=praf) acum daca ramane popster o sa rada toti ca poop (ce-i drept cu doi o) inseamna rahat (si nu cel comestibil) in engleza....chiar asa lipsa de originalitate...
    7 6
  • ...ster
    Skoda Roomster,Skoda Joyster, Dacia Duster, Dacia Popster...Ce lipsa de imaginatie...
    11 0
  • :)
    dacia Popostar
    :)
    1 12
  • hmmm... :)
    In Germania, numele acesta, "Popster", ar fi subiectul a nenumarate glume deochiate. "Poppen" in limba germana este un alt termen pentru "a face sex"... :) Sa speram ca masina va fi mai buna decat numele ei (daca intr-adevar va purta acest nume).
    2 2
  • crysti09
    Nume
    Sa o boteze cumva in gen "....escu"
    Prietenii stiu de ce....:))
    0 0
  • boc
    ar fi super tare sa faca o masinuta mica mica si sa o numeasca BOC:)).dacia boc:))
    2 3
  • O alta grotescarie ieftina. Numele derivat din generatia pop ar trebui sa fie ok doar daca s-ar adresa celor de sub 30 de ani, ori aia nu cumpara mpv-uri ci hatchback-uri. Popster era numele potrivit pentru sandero.
    1 4
  • imaginatie
    Ma bucur ca Dacia scoate modele noi. Asteptam si un model mic. NUmele asta, insa, este total neinspirat dupa parerea mea. Sper ca au lansat numai un zvon sa vada cum reactioneaza publicul. Si cred ca reactiile sunt negative.

    @Dacia: tot inainte, dar va rog frumos ganditi-va la alt nume!
    1 0
  • Jake Sully
    Sper,macar ca plansele de bord sa le schimbe la amandoua!
    0 0
  • @y
    Au probleme cu Porsche daca o boteaza Bocster :)
    1 0
  • BaditzaEx
    destul de chici...
    dk la Logan mi s-a parut ok, la Sandero chiar placut , sa zicem ca la Duster am putea face analogie cu soarecele de camp ( care se descurca cu putin si nu cere mult pe un teren prafuit ), la asta chiar pare cel putin lipsa de imaginatie si mai degraba s-ar fi potrivit numele asta unei masini de segment mai mic .

    @vsz - bai bozgore chiar esti grosolan si iti arati prea tupeist aversiunea fata de Dacia si tot ce este romanesc , polueaza un site de la tine din hungaria !!!
    5 1
  • Domnu' Mester, usi batante !!!???
    ''...şi uşi laterale posterioare batante.'' :))
    Eventual culisante!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru