FOTO EXCLUSIV* : Monovolumul Dacia se pregăteşte de lansare

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat un set de imagini spion exclusive cu prototipul viitorului monovolum de la Dacia.

Automarket vă prezintă un set de imagini spion exclusive cu viitorul monovolum al celor de la Dacia. Potrivit primelor informaţii, acesta se va numi Popster şi poartă numele de cod J92. Dacia J92 este un monovolum cu şapte locuri, aşteptat să debuteze în 2012 şi să aibă un preţ de achiziţie atrăgător. Pe lângă preţul redus, modelul va beneficia şi de un interior generos în materie de spaţiu, ceea ce le va pune probleme serioase constructorilor de volum care activează în acest segment.

Unele voci sugerează un preţ de pornire de 13.000 de euro pentru versiunea pe benzină, în timp ce versiunea diesel are un preţ de pornire estimat la 15.000 de euro. Producţia va avea loc în Maroc (din cauza faptului că uzina din Mioveni a ajuns deja la capacitatea maximă), iar componentele sale vor fi preluate atât de la platforma X90, cât şi de la alte platforme din Alianţa Renault-Nissan.

Viitorul Dacia Popster este propunerea Renault pentru pieţele emergente şi promite să lovească puternic piaţa monovolumelor cu şapte locuri din Europa. Conform unor estimări, modelul are o lungime de 4.5 metri, iar cele şapte locuri ar putea fi oferite în standard.

Dacă Dacia va oferi acest model la un preţ apropiat de valorile enunţate mai sus, Popster va fi cel mai ieftin monovolum cu şapte locuri din Europa, ceea ce ar trebui să-i asigure succesul pe acest segment de piaţă.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (35)

  • Parca-i blindat din Afganistan... grosimea camuflajului e de-a dreptul ridicola .. oricum, de abia astept sa-l vad... orice produs Dacia scos pe piata dupa 2004 s-a dovedit un hit international... nu cred ca monovolumul va face exceptie
    73 5
  • ****
    masina se testeaza de 2 saptamanii necamuflata dar sub numele de scenic .....bordul este nou nu se gaseste pe nici -o versiune anterioara de la dacia , din lateral duce a ford s-max
    32 5
  • Sincer nu cred ca-s asa "sxclusive"...http://www.autoblog.it/galleria/foto-spia-dacia-mpv
    12 2
  • ...
    Am vazut pe langa Mioveni masina asta acum 1 an parca sau ma rog, chiar inainte de lansarea Duster-ului. Atunci camuflarea era neagra si eu credeam ca se testeaza SUV, desi formele imi parea ciudatele atunci. Acum imi dau seama ca era vorba despre monovolum. Cred ca va fi ceva reusit.
    24 4
  • @jorj
    Subiectul s-a mai discutat. Explicaţia e simplă.

    Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România.

    Noi şi doar noi le putem publica în ţara noastră, deoarece avem un contract în care ni se promite acest lucru.

    Sunt şanse ca prietenii de la Autoblog.it să deţină un contract similar, valabil în Italia, deoarece nu suntem singurii clienţi ai celor de la Carpix.
    21 6
  • Sunt 2 masini?Sunt poze in care are jante de tabla si poze in care are jante de aliaj.
    15 0
  • MPV
    Va fi un MCV putin mai schimbat si mai mare, in rest.. nimic deosebit
    13 60
  • @dacia
    da?! nimic deosebit? cum ti-ai dat seama? ai raze x? sau poate esti un insider la Dacia... huh?! hai ca te-am flatat destul... esti doar un mascarici la un dealer local skoda
    63 15
  • Bravo Dacia !
    skoda ce monovolum are? VW n-a fost in stare in 20 de ani sa faca un monovolum decent la skoda... au scos rahatul ala de Roomster , care-i de fapt o utilitara carosata ce ti-e rusine s-o scoti prin locuri publice... cel mai tare e ca vin cu motorul ala handicapat 1.2 HTP la care ai fiabilitate ZERO
    55 15
  • Orlnado
    Cred ca Dacia va avea probleme mari cu Chevrolet Orlando care arata si bine si este destul de ieftin. Sa speram ca va avea atuuri cu care sa convinga. Iar numele Popster nu e unul dintre ele :))
    12 49
  • contactul cu realitatea
    @ccd
    borlando e varza la capitolul calitate/pret... ca sa nu mai vbim de fiabilitatea de 2 lei specifica Chevrolet... compara tu raportul calitate/pret cu SCENIC, care apropo, e taticul tuturor monovolumelor compacte, si pe urma mai vedem.
    39 10
  • ingineru
    @automarket ''Fotografii exclusive''
    Fotografiile cu Dacia popster camuflata nu sunt in exclusivitate in Romania ele sunt prezente pe cateva site-uri auto din Romania de ieri..
    Poate voi aveti exclusivitate doar de la firma respectiva din Suedia.
    Am vazut ieri fotografiile pe cateva site-uri auto din Romania, numai stiu exact care..parca 4tuning.ro , promotor.ro si chiar libertatea.ro
    7 2
  • A9theR
    daci-a
    un pic de sandero in "luminatoare" botul putin lasat sa prinda viteza la vale (ce e in poza e fake.. capota e altfel total)si in rest dustER...banuiesc ca o sa aiba aceeasi "rigiditate" sa nu spunem altfel la drum si aceleasi materiale ieftine si de proasta calitate la interior.numai bine
    6 46
  • octav_bmw
    cine stia ca dacia face tancuri???
    6 12
  • BaditzaEx
    un trend ascendent
    sunt convins ca va arata bine, si se pot vedea unele schimbari -mai ales la stopuri, sigur interiorul va avea imbunatiri iar vizavi de ante < latraii > de mai sus fani VAG si a altor SH-uri sau a < etniei superioare > din Mongolia ,eu chiar sper ca Dacia sa faca si cateva blindate/tancuri sa mai curete din voi -
    all the best !
    28 7
  • LOL
    @ingineru, baga o vizita la doctor ca nu vezi bine. Sunt masini diferite. Ala este un K, asta eu o J.
    4 4
  • Eh .. Buna Ziua ..
    Chit c-o sa fie de succes sau nu .. e bine venita ..
    e frumos sa avem diversivitate ..

    Cheers !
    9 5
  • cox.72
    despre Dacia Popster
    DUPA IMAGINI NU ESTE UN AUTOTURISM CU 7 LOCURI ,PARE A FI O DERIVATIE A DACIEI SANDERO INTR-UN AUTOMOBIL MIXT CU 5 LOCURI SI COMPARTIMENTUL SPATE PT.TRANSPORT MARFA , SEPARATE DE UN PERETE DESPARTITOR
    4 14
  • precizare
    in primul rand nu e monovolum.. pare un break mai inaltet.. ceva.. ciudat...
    2 17
  • Popster , Duster...urmeaza Loganster? :))
    Uneori ma intre de ce sa alegi un Renault cand poti avea o masina buna, noua, cu tehnica facuta tot de Renault si uneori la jumatate de pret. Cam acelasi lucru in vad si la Skoda si VW, dar asta e o alta poveste.
    8 4
  • decipoate.blogspot.com
    bani de dat
    sa zicem ca toti care o lauda au bani de un monovolum si vor sa-l cumpere. Cati dintre voi ati cumpara in acel moment un monovolum Dacia?
    1 2
  • @decipoate.blogspot.com
    Deocamdata nu sunt suficiente date despre masina asta, insa daca respecta filosofia Dacia vor fi destui doritori. Dacia si-a dovedit strategia de succes in trecut, o va dovedi si acum.

    Oricum, Renault a inventat monovolumul... daca nici ei nu stiu ce doresc clientii segmentului, atunci nimeni nu stie!
    11 2
  • Semtex82
    usor taurasilor...
    Mi se pare amuzant cum unii deja stiu dimensiunile interioare si exterioare ale masinii... mai au putin si ne calculeaza volumul portbagajului si raza la genunchi din pozele astea :))
    15 4
  • LOL
    @cox.72, daca are stopuri de Sandero nu insemna ca este derivatie.
    @John, daca te uiti cu atentie in poze, o sa vezi destul de multe schimbari. Cauta solutii tehnice.

    @all, masina fotografita se potriveste cel mai bine cu descrierea celor de la argus: http://www.argusauto.com/actualite-automobile/nouveautes/scoops/le-monospace-dacia-en-exclusivite-363373.html
    2 4
  • @FLONE
    stopuri de sandero... de unde le scoateti frate?! adica ce vedeti voi prin 20 de cm de camuflaj?? oricum stopurile par destul de inalte, deci nicio treaba cu forma si pozitionarea celor de pe sandero
    5 2
  • Bogdan
    Dacia = lowcost?
    O versiunea diesel 1.5 90CP incepe de la 15000EUR? Mi se pare enorm. Aveti un exemplu de pret pentru Ford Grand C-MAX
    1.6 TDCi 115 CP DPF -- M6 Euro5 € 21,050.00 TVA inclus.
    Mare parte din succesul Dacia a fost pretul foarte competitiv, insa nu stiu daca o sa mai fie cazul.
    Plasticele o sa fie in continuare tari, calitatea izolatiei fonice o sa lase de dorit, tinuta de drum nu cred ca o sa fie exemplara.
    Cred ca pretul de baza pentru un diesel ar trebui sa inceapa undeva pe la 12000, cam acolo pe unde se afla un MCV in echipare de top, pentru a fi competitiv.
    Sunt bucuros ca isi diversifica oferta dar nu cu politica aceasta de preturi.
    1 12
  • MPV Dacia
    @Bogdan
    In primul rand , nu e nimic oficial, preturile sunt SPECULATE. In al 2-lea rand nu are cum la Dacia sa fie o diferenta de 2000 euro intre motorizarea pe benzina si cea diesel, din moment ce la Renault diferenta e in jur 1000 euro. In al 3-lea rand, masina asta ofera spatiu de GRAND Scenic la pret de Modus, deci are o logica.

    Si stai linistit, de astia ca tine care-si dau importanta si fac pe desteptii ca si cum acum au coborat din masina ascunsa in "maruntaiele" uzinei, am mai vazut noi... Daca vrei bord tip slush, clima cu 2 zone si alte figuri din astea ai gresit marca... filosofia Dacia e coerenta si poate fi inteleasa doar de cei fara ba'/sini in cap...
    11 2
  • E o struto-camilo-maimuta urata cu spume.
    Asta nu e monovolum nici in visele voastre, nu asa arata un monovolum, de fapt e o struto-camilo-maimuta intre un bot de sandero, un mijloc de logan si un spate de MCV.
    Rezultatul pare de o uratenie de nedescris, si nu ca sa avea ceva cu Dacia, de fapt am un Logan de 5 ani de care sunt f. multumit.
    2 6
  • @Gigel
    cum sa ai logan daca tu n-ai varsta majoratului si inca te confrunti cu frustrarile pubertatii
    5 2
  • @Bogdan
    comparativ
    maars mah cu fordul tau... c-max nu e concurent direct pentru mpv-ul Dacia... hai sa comparam Ford cu Renault daca te tine... insa inainte de toate trebuie sa stii ca Renault a inventat monovolumul, Ford e doar unul din multii imitatori... de ce nu spui ce nivel de echipare e Fordul? Grand C-Max diesel de 115 CP la 21.050 euro inseamna Trend, adica BAZA baiatu' ! La banii astia Grand Scenic vine cu 130 CP si FULL-OPTION !!
    5 3
  • robert.m
    faruri si stopuri d sandero iar carosie d logan MCV...dak imi dau eu bn seama...sa vdm poate va arata bn...
    0 2
  • @robert.m
    robert tata, nu vrei sa iesi si tu din gloata de copii batuti in cap?? ca sa ai opinii pertinente nu trebuie neaparat sa vii cu studii si diplome de inginer, da macar sa-ti deschizi mintea cu presa auto de specialitate... mai cresti
    2 1
  • nu o luati in nume de rau
    Nu inteleg de ce ar camufla cineva o Dacie.De parca ar avea cineva ce sa copieze de la designul vre-unei masini Dacia.Mai ales pe vremea asta cand majoritatea modelelor unei marci arata ori la fel ori impart foarte multe caracteristici si linii de design.Si in plus,o sa semene cu Scenic,si toata lumea stie deja cum arata Scenic..
    Ma rog.. cum v-am mai zis nu o luati in nume de rau.. cred ca asta s-ar putea aplica la toate masinile.. Chiar daca o sa vada BMW un Mercedes inainte de lansare n-o sa faca niciodata o masina care sa semene cu Mercedes la design..
    Poate doar chinezii sa se trezeasca sa copieze Popster si sa zica ca e designul lor :))
    0 3
  • Carlos
    @mrmod
    Nu ti-o ia nimeni in nume de rau, ti-o ia in nume de prost... daca ai fi avut vreo tangenta cu lumea auto si ai fi fost putin mai deschis la minte nu ai mai fi intrebat de ce camufleaza producatorii auto masinile (nu numai Dacia)... la tine totul se reduce la verbul "a copia"... n-o sa stau sa-ti explic ca-i mai mult de atat pentru ca nu meriti efortul... oricum ce sa ne asteptam de la un individ care scrie "vre-unei" in forma asta?! mai citeste si tu o carte...
    1 0
  • skynet
    Dacia crack
    Ma doare capu cu tanku asta
    de dai cu el intr-un bat de chibrit numa margele ramine din el , oricum fratilor de cind se stie lumea dacia e dacie si asa va si ramine si deo va face mercedes .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru