Noul motor Peugeot-Citroen: un litru, 100 de cai putere

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.04.2008
Grupul francez PSA a anuntat dezvoltarea unui nou propulsor de 1 litru cu 3 cilindri, capabil sa dezvolte pana la 100 de cai.

Esential

70 de cai putere se anunta a fi motorizarea cea mai joasa a viitorului propulsor.
100 cai putere este versiunea de top a motorului de 1.0 litri cu 3 cilindri.

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen a anuntat ca va dezvolta un nou motor de 1000 cmc cu 3 cilindri. Noul propulsor pregatit pentru modelele Peugeot si Citroen va fi disponibil pe o plaja de putere cuprinsa intre 70 si 100 de cai.

Grupul PSA a specificat ca viitorul motor va avea un grad foarte scazut de emisii de CO2, nivelul maxim fiind estimate la 100 g/km. De asemenea, gigantul francez anunta ca versiunea de top a acestui propulsor va fi supraalimentata.

Motorul de 1litru cu 3 cilindri va fi produs la fabrica grupului din Tremery, Franta, incepand cu 2011. In plus, francezii intentioneaza sa deschida si o fabrica in Europa de Est pentru productia acestui motor.

Oficialii PSA au declarat ca la jumatatea acestui an se va decide locatia est-europeana a fabricii de motoare.

Via| Carscoop 

Taguri: Citroen, PSA, Peugeot

Comentarii (13)

  • :)
    daca nu-l monteaza si pe un ceas de mana n-au facut nimic !
    0 0
  • SorynZ
    consum?
    ceva detalii despre consum? nush.. ma gandesc k dak are 1 litru supraalimentat nu o consuma 10... da' cine stie?..
    0 0
  • frumos
    din ce an ce mai mici motoare si mai puternice :)
    0 0
  • mare lucru
    Lansam cu tam tam ceva ce este depasit de 20 de ani de cand cei de la mazda u lansat motorul renesis (si azi rx8 are acest motor)care la 1300 cm3 dezvolta 231 CP. Europenii pentru a marii taxele crescand astfel pretul masinii au incadrat motorul la 2700 cm3, ca doar nu putem raspunde prin performanta ci prin extra taxe adaugate. Deci peugeot - franta, hmm. Think again.
    0 0
  • plumbiX
    Citroen
    Pe Citroen C1 exista deja in propulsor 1.0 de 68 de cai deci pana la 70 nu o sa fie prea greu. Treaba e ca daca l-ar face in 4 cilindrii ar fi mai bun. Dar na... 4 cilindrii inseamna munca in plus. Pe ei ii intereseaza sa iasa cat mai ieftin
    0 0
  • toteu
    kkmak, rx8 are motor rotativ de 231cp, iar motoarele rotative au minusurile lor... acesta e un motor standard
    0 0
  • nu cred
    acest gen de motorizari sunt de fapt niste subterfugii de marketing. ff pe scurt - ai 100 de cai la\o turatie inalta, insa ca sa ajungi in turatie trebuie sa astepti 2-3 ore cu pedala in blana... si stiti ce-i haios? ca in atare situatie, cele 100g de co2 pe km devin basm... cine nu crede, sa testeze motorizarea cand o aparea pe vreun citroen.o mica intepatura - aceste detalii trebuiau scrise in articol si nu la comentarii man. sauuuu - daca faceti publicitate - puneti si voi (P)-ul de rigoare ca asa este frumos fata de cititori.
    0 0
  • Cred ca fumezi un pachet de tigari pana atinge ala puterea maxima.Dar daca este o stire asa nemaipomenita cum este motorul aspirat,transpirat,turbo,bi-turbo?????????
    0 0
  • asmaticu
    Nimic nou sub soare
    Inca de acum 30 si ceva de ani existau motoare de 1000 cmc care scoteau 100 si peste cai. Singurul avantaj e ca te mai scoti la taxe... Si sa nu-mi amitesc renumitul motor Citroen de pe Oltcit care la 1100 cmc manca de stingea....
    0 0
  • ceas chanel cu motor de peugeot, tare bebe, m-am gandit la asta cand am citit articolul
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Bai plumbix esti prost tare
    motoarele cu numere impare de cilindri au putere mai mare si trepidatii reduse si nu sunt zgomotoase ... exceptant motorul de 6 CILINDRII in linie care e cel mai al dreacu motor in orice situatie (si tuning si stock)
    0 0
  • motoare in 3cilindri=zgomotos!
    Am condus Opel corsa cu motor benzinar in 3cilindri si cand trebuia sa sui un deal cu 2-3persoane in masina facea mai rau ca un tractor, abia se misca si mai si consuma ca dracu (nu stiu cum e dieselu in 3 cilindri de la WV... dar banuiesc ca la fel...
    0 0
  • cozappz
    BMW?
    Si cum ramane cu stirea ca BMW va fabrica motoarele pt PSA? Sau toate stirile cu si despre francezi sunt gogoritze? Hai, sarbatori fericite si sa pastem fericiti ca asa ne considera astia: multi da' pro'!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru