Noul Renault Megane se va lansa in toamna

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.03.2008
Renault a declarat ca va dezvalui o versiune de productie a conceptului Megane Coupe in toamna acestui an.

Renault se afla in plina ascensiune, premierele pregatite de constructorul francez la Geneva fiind o dovada clara a acestui lucru. Unul dintre vedetele standului francez a fost neasteptatul Megane Coupe Concept, despre care oficialii Renault au afirmat inca de saptamana trecuta ca va sta la baza unui viitor model de serie.

Patrick Le Quement, directorul de design al constructorului francez, a revenit asupra declaratiilor si a adaugat ca viitoarea versiune de productie a conceptului dezvaluit la Geneva isi va face aparitia cel mai devreme in toamna, la Salonul Auto de la Paris.

Oficialul francez a declarat ca "viitoarea filosofie de design se regaseste in totalitate in noul concept Megane Coupe. Spre deosebire de actuala generatie, viitorul model Megane nu va naste pareri atat de opuse si va incerca sa placa unui numar cat mai larg de oameni".

Le Quement a recunoscut ca viitorul model de serie "va renunta la linia posterioara foarte futurista si va adopta un design placut si revolutionar."

Noua generatie Megane, ce urmeaza a fi dezvaluita la Paris, nu va fi un hatchback traditional cu trei usi, Renault tintind mai mult dezvoltarea unui coupe sportiv.

Le Quement a afirmat ca timpul de reinnoirea a actualei game Megane se va reduce, intreaga linie a modelului francez urmand sa debuteze intr-o noua formula pana la sfarsitul lui 2009.

Designerul sef al constructorului francez a anuntat ca pe langa deja obisnuitele variante de caroserie, hatchback, sedan si coupe-cabrio, Megane va pregati si o surpriza pentru clientii sai, o versiune complet noua.

via | CarScoop

Comentarii (32)

  • adevarata..ca o costa???
    0 0
  • rugaminte
    Nu cred ca expuneri asemenea celei de mai sus arata o cultura prea demna de a fi remarcata, asa ca dragi moderatori, faceti si voi bine si puneti niste filtre pe forumurile astea, pentru ca in caz contrar riscati sa va pierdeti audienta. Sunt dezamagit de felul in care unii isi permit sa posteze mesaje de genul asta. Ombla, iti doresc sa ajungi sa nu mai gandesti in termenii pe care i-ai expus mai sus.
    0 0
  • rectificare
    Multumesc pentru reformulare.
    0 0
  • Art Popescu
    Megane
    Acum inteleg ce e cu valul de reduceri de la Megane Sedan Manager ....
    0 0
  • dadada
    Mie imi plac masinile frantuzesti! Iar masina asta arata kiar foarte bine ! Impreuna cu cele 5 stele euroNcap si motoarele grozave , cred ca va fi un alt succes al Francezilor. Sa aveti parte de multa dragoste !
    0 0
  • Acest ... Megane ???
    Eu cred ca sunt povesti. Aceasta masina va trebui sa coste intre 10 000 si 15 000 Euro CIP.Chiar credeti asa ceva ? RENAULT Romania vrea sa-si impulsioneze vanzarile care schiopata si arunca povesti pe piata...
    0 0
  • noul megane
    Pentru prima data imi place cum arata o masina Renault. Ar trebui sa imprumute ceva designeri si proiectelor pentru Dacia. Poate asa ar fi si Daciile mai estetice.
    1 0
  • Vanzari care schioapata?
    Vanzari care schioapata? Clio/Symbol si Megane sunt cele mai vandute masini de import din Romania... Deci daca vorbim de volum de vanzari... nu au concurenta.. daca vb de calitate.. e altceva... oricum au raport pret/calitate foarte bun...
    0 0
  • Marius
    E o schimbare la Reno'
    Haideti sa clarificam ,,neste chestii, neste treburi,,.....1. Pe piata sunt masini pt toate gusturile, pt toate buzunarele. Cui nu-i place marca Renault, fie sa nu mai posteze, fie sa duca sa se plimbe afara ca e oricum frumos.....2. Marturisesc ca sunt fan al masinilor germane, dar totusi design-ul asta e ceva mai bun decat banalitatile de Meganuri de pana acum.....3. Daca cei de la Renault ar face trenul de rulare si motoarele mult mai fiabile ca pana acum, cred ca ar impune un mai mare respect pe piata auto decat in prezent.....4. Si totusi o vorba zicea ca, daca vrei masina adevarata ia-ti o nemtzoaica, iar daca vrei parfum adevarat ia-ti o frantzuzoaica...scuze, am fost putin rautacios :P....Toate bune!
    0 0
  • renault
    fara cuvinte
    0 0
  • George
    Cititi cu atentie !!!
    "Unul dintre vedetele standului francez a fost neasteptatul Megane Coupe Concept, despre care oficialii Renault au afirmat inca de saptamana trecuta ca va sta la baza unui viitor model de serie. " !! in niciun caz noul megane nu va arata cu cel din poze si in niciun caz nu va costa intre 10-15 mii CIP !! ganditi si voi putin inainte sa postati aiurea
    0 0
  • Design
    Design-ul acestei masini este prea futurist nu cred ca o sa arate asa in serie, cat despre renault este o masina ok, raportul calitate/pret este f bun,cat despre cele germane au si ele o multime de neajunsuri,cred ca parerile cu privire la masinile nemtesti e un pik cam rasuflata
    0 0
  • carmen
    tare de tot
    e visul oricarui am....dar cat costa?
    0 0
  • laurro
    stati linistiti !!
    asta e un concept nu viitorul Megane ! ala se va face in Tucia, va arata cu totul altfel, ( vezi ex. Logan ) articilatiile vor tine 2 - 3 luni,service-ul va fi o caciula de bani, s.a.m.d. ! nu va excitati prea tare ca nu aveti de ce !!
    0 0
  • usi
    eu nu mai inteleg nimic; cate usi are conceptul asta?!!
    0 0
  • Renault si nemti
    Eu am avut un megane II inca din 2003. Primele care au ajuns la noi in tara. A fost o masina la care am visat cu un an inainte si deabea asteptam sa apara. Tinuta de drum cam lasa de dorit dar motorul 1,6 l - 115 cp era exceptional.Acum am un merc E 220cdi si un bmw seria 5 - ultimele modele. Au o tinuta de drum , un confort exceptional - in special mercedesul ( bmw este mai nestapinit) Dar nu le iubesc cum am iubit meganul. Mi-au dat lacrimile cand l-am vandut.
    0 0
  • ghitza
    pt Radu...cu lacrimile :)))
    prietene, daca introduceai in poveste doar una dintre masini (mercedes sau bmw) poate te credeam, asa ca le-ai pus ambele...nu pot sa pun botu :))) oricum, ai imaginatie bogataCat despre viitorul megane...mi-ar place foarte mult sa nu schimbe partea posterioara, e prea reusita, chiar daca e futurista. Parerea mea e ca ar sparge piata cu acest design...doar sa puna usi normale :P
    0 0
  • Hunter
    e ceva
    n-o sa arate tata asa..ati innebunit? e un concept .. sper sa pastreze macar liniile si cat mai multe lucruri..ar fi prima masina frantuzeasca care imi place..pana acuma au scos numai bazaconii francezii.. bune masinile - pret/performantza dar cam uratzele la design. chiar dragutza..asteptam sa vedem ce va fi
    0 0
  • renault face motoare foarte bune dar asta nu e noul megan e un concept doar
    0 0
  • superba
    la noi in tara cind soseste si cit va costa
    0 0
  • megane:)
    da!! cui nui place Renault sa nu mai postele aberatii si alte cele... oricum tre sa ma asteptam pozele la modelul de serie.. sper sa nu schimbe mult:)
    0 0
  • poza
    Agentul 007 lipseste din cadru. Sincer nu imi place. Prefer masinile frantuzesti si o prefer pe a mea. Imaginea e frumoasa. Da bine pe fundalul ales.
    0 0
  • megane
    doru
    Am un Megane de 2 ani si am cu el 32000KM.E supernu am avut probleme.Si sper sa nu am :-} .E supersilentioasa ( 1,6 - 16V )si raportul pret / calitate / dotari este marfa....
    0 0
  • soferu
    bla,bla,bla
    iarasi un concept ce nu o sa il vedem pe strada niciodata. e totusi o masina franceza asa ca nu inteleg aceasta excitatie excesiva. destul de slabute, tinuta de drum nu prea grozava si piese excesiv de scumpe. cine stie ce e o masina se opreste in germania nu vrea sclifoseli franceze. o spune cineva care a avut enorm de multe masini cam de toate marcile si de pe toate continentele.
    0 0
  • psyhotsT
    Megane frate
    Destul de lunga e calea pana la asemenea "disperare" de masina!Unii isi dau seama ca e "concept car", altii viseaza, dar realitatea lui Renault e ... dureroasa - sunt slabi, degeaba doteaza masinile ok, sunt slabi...poate in F1 stau mai bine ... la masini normale sunt far far away ...
    0 0
  • bonnano
    renault megane
    Apreciez noul concept dar daca e sa vorbim de produsele Renault de pe piata, trebuie sa spun ca ,,slabute" e putin spus. Din practica pot afirma ca la sistemul de directie cad componente (tije de bielete, capete de bara,pivoti)etc. la un rulaj destul de scurt ca km. O tija de bieleta in service este peste 650 de ron. Si exemplele pot continua. Chestia cu raport calitate-pret este o gogorita. Am un Megan bicorp 1,9 dci si 6 tr. dar nu sunt multumit deloc de el. Oricum a fost o mare deziluzie la ce am primit si n-as mai face greseala de a mai achizitiona un produs Renault,fie el si acel concept. Cine se frige cu ciorba, sufla si in iaurt. Cat despre F1 sa gandim alltcumva despre isprava Renault. O zi minunata la toata lumea.
    0 0
  • Mai-mai
    Stim cu totii ca masinile frantuzesti , inclusiv Renault au motoare excelente si un raport pret/calitate la care multi producatori viseaza !Eu am Renault 11 benzina.Nu am umblat niciodata la motor ! Peste 500.000km. ! Aveti grija , nu mai vorbiti prostii...... va faceti de ris....
    0 0
  • reno...:)))
    Cine viseaza mah la "raport calitate/pret" ca al Renault-ului??? Umbla tu cu renaultu tau cu 500000 km!
    0 0
  • onestitate
    Megane Sedan cand a aparut a fost o revelatie in ceea ce priveste design-ul. Liniile sale sunt superbe, intersectandu-se cu rafinament. Nu mai bateti campii de una sau alta amestecand si lucrurile reusite, repet, ma refer la design. Masina ca fiabilitate este...slaba. In 35.000 de km, ce-i drept facuti in oras(masina de serviciu), s-au schimbat de 2 ori bobinele individuale de inductie, la doi cilindrii, 2(doua),randuri de injectoare extrem de scumpe si fatza de BMW, Opel sau cine vreti voi, bielete directie. O mentiune, motorul este de 1,6L 16V, 115 CP. A mai fost o problema si la unul din tampoanele de cutie, cateva electrice minore, dar care au costat mult timp, nesfarsit de mult timp cu programare, megaprogramare, reprogramare si totul tinut in secret cand ti-o repara de parca ai intra la NSA, CIA sau la Peliprava. Este rusinos sa fii impiedicat sa vezi ce-ti surubaresc la masina daca soliciti sa vezi si tu cum arata masina ta pe sub ea. Scorurile la reparatii sunt foarte mari la Renault de zici ca sunt echivalentul lui "HP" la copiatoare, cind le duci la service si dupa ce-ti comunica devizul pentru reparatii...mai bine le arunci si-ti iei altele noi..Revenind la subiect, mai punctez inca o data ca designul modelului Megan Sedan este unic, o reusita in forme a unei masini de serie.Numai bine va doresc la toti !!
    0 0
  • Renault
    Acest prototip nu-l veti vedea in viata voastra pe strazi, este un anunt pt impresionarea necunoscatorilor. Deci stati linistiti ca noul megane va arata putin mai urat decat precedentul ;)
    0 0
  • preturi piese
    Cu preturile la piese aveti dreptate, masinile frantuzesti sunt bune doar noi, dupa 2-3 ani mai bine le vinzi si iti iei un sh nemtzesc, am avut un ford sierra si avut foarte multa sanatate in ea, fata de renault pe care il am acum si are un an, mult mai sensibile.......poate o fi o trasatura comuna la masinile de acum, cat despre concept..........nu cred ca ne vom bucura prea curand de astfel de forme, desi n-ar fi rau.....numai bine va doresc si mai putine drumuri in service cu masini frantzuzesti
    0 0
  • bah astia de la renault sunt prosti??? cum dracu se va lansa in toamna daca masina este concept??????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru