Novitec a creat cea mai rapidă Alfa Romeo din istorie: 600 CP pe un 8C Spider

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.05.2011
Tunerii de la Novitec au crescut cu 150 de cai puterea maximă dezvoltată de motorul V8 de 4.7 litri al lui Alfa Romeo 8C Spider.

Esential

150 de cai este putere adiţională adusă de turbina montată de Novitec pe motorul V8 al lui Alfa Romeo 8C Competizione Spider.

Alfa Romeo 8C Competizione Spider este una dintre cele mai frumoase maşini de pe şoselele europene. Tunerii de la Novitec au considerat însă că modelul italian merită mai multă atenţie la capitolul tehnic şi, cu ajutorul unei turbine adiţionale, au dus puterea maximă de la 450 la 600 de cai putere. Motorul V8 de 4.7 litri  reuşeşte astfel să ducă versiunea Novitec a modelului Alfa Romeo în doar 3.9 secunde de la 0 la 100 km/h.

Modificările aduse de Novitec la nivel tehnic nu se opresc însă la motor. Sistemul de evacuare a fost şi el regândit şi reconstruit din inox. În plus, o valvă de tip fluture îi permite modelului italian să scoată sunete baritonale cu adevărat sportive, iar cele patru ţevi asigură şi aspectul estetic al lui 8C Competizione Spider.

Nici suspensiile nu au rămas neatinse de mâinile inginerilor Novitec. Acestea sunt acum ajustabile, iar jantele din aluminiu vin în două versiuni: de 21 sau de 22 de inch. Aşa cum ne-a obişnuit până acum, Novitec a îmbrăcat interiorul în piele şi Alcantara pentru ca pasagerii să se simtă cu adevărat într-un bolid modificat faţă de versiunea de serie.

via | Autoblog.nl

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru