O studentă din Australia a inventat o cască pliabilă, nominalizată la premiul Dyson
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
O studentă din Australia a înscris proiectul unei căşti moto pliabile în concursul James Dyson. Respectiva competiţie le este destinată studenţilor din 18 ţări şi reprezintă o provocare de design pentru studenţi. Scopul fiecărei ediţii este de a proiecta un obiect care să rezolve o problemă. În cazul acestui element de protecţie, casca Proteus economiseşte spaţiu. Pe lângă faptul că respectă toate normele australiene necesare unei căşti moto, aceasta încape într-un rucsac standard, nemaifiind nevoie ca purtătorul său să o ţină în mănă sau să folosească o geantă specială pentru a transporta această cască. Din păcate, respectiva cască nu prezintă şi o apărătoare pentru bărbia purtătorului, fiind destinată utilizării în vacanţe şi în naveta cotidiană.
Produsele înscrise în proiect sunt jurizate de o echipă formată din designeri cu renume mondial, ingineri şi critici de design în fiecare dintre cele 18 ţări. Aceştia denumesc primele 10 proiecte şi stabilesc câştigătorii naţionali. Toate proiectelele naţionale sunt incluse într-un Top 20, realizat de specialiştii de la Fundaţia James Dyson, iar un juriu internaţional alege 15 finalişti internaţionali. În urma informaţiilor primite, James Dyson numeşte câştigătorul şi locurile doi şi trei.
Câştigătorul sau echipa căştigătoare a Premiului James Dyson primeşte 10.000 de lire, iar departamentul universităţii pe care o urmează acesta primeşte şi el 10.000 de lire sterline. Produsul rezultat primeşte Certificatul James Dyson, iar studenţii care au participat la proiect se vor mândri şi cu Trofeul Dyson.
La nivel internaţional, studenţii care obţin poziţiile doi şi trei primesc un certificat Jams Dyson şi 2.000 de lire sterline. La nivel naţional, câştigătorii acestui priemiu primesc certificatul James Dyson şi 1.000 de lire sterline. Finaliştii la nivel naţional din fiecare ţară (cel mult nouă) primesc un certificat Dyson Award. Câştigătorul va fi anunţat pe 22 iulie 2011.Via | Autoblog
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Grupul Stellantis a emis un ordin de Stop-Drive pentru posesorii modelelor Citroen C3 și DS3. Mașinile afectate sunt produse între 2009 și 2019 și sunt echipate cu airbag-uri Takata. Ordinul este valabil și pentru clienții din România. (20.06)
-
Volvo a dezvăluit un nou tip de centură de siguranță, care va apărea pentru prima dată la viitorul SUV electric EX60. Noua centură de siguranță va ști mărimea ocupanților și se va adapta în caz de impact după mărimea acestora. (05.06)
-
Ford a inițiat o campanie de rechemare amplă pentru cel puțin câteva zeci de mii de mașini vândute în Europa. Conform Sistemului de Alertă Rapidă al Uniunii Europene, mai multe modele ale mărcii, printre care și cele produse la Craiova, au probleme cu conductele de carburant, care pot provoca un incendiu. (29.05)
-
Miza pe putere: viitorul motor Toyota cu 4 cilindri poate să depășească 600 CP
-
Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz formează o alianță pentru dezvoltarea de sisteme software
-
Lamborghini Fenomeno: cel mai puternic model al mărcii va fi produs în 29 de exemplare
-
Volvo XC60 a devenit cel mai vândut model al mărcii din toate timpurile
-
Mercedes-AMG recunoaște: clienții nu au rezonat cu motorul de 2.0 litri electrificat
Comentarii (0)