OFICIAL: Acura ZDX, rivalul american al lui BMW X6

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 21.07.2009
Acura, divizia americana de lux a celor de la Honda, a ridicat cearsaful de pe versiunea de productie a crossoverului ZDX, considerat rivalul de facto al lui BMW X6.

Dupa ce a dezvelit in cadrul Salonului Auto de la New York versiune concept de pre-productie a crossoverului ZDX, Acura a prezentat astazi primele informatii oficiale si imagini ale variantei de productie a modelului american. Considerat principalul rival de piata al lui BMW X6, ZDX se arunca pe piata americana in aceasat iarna cu acelasi design interesant si dinamic si cu aceeasi silueta de SUV/coupe pe care a impus-o modelul german.

Creat de Acura, divizia americana de lux a celor de la Honda, modelul este un motiv de mandrie pentru marca, reprezentantii sai declarand deschis in cadrul Salonului de la New York ca ZDX este "un model asa cum nu ati mai putut vedea vreodata la Acura".

Modelul american dispune de un motor V6 SOHC de 3.7 litri care dezvolta 300 CP, acesta fiind cuplat - in buna traditie americana - exclusiv la o cutie automata secventiala cu sase trepte. ZDX vine in standard cu sistemul de tractiune integrala SH-AWD si cu elemente de confort, design si siguranta cum sunt cusaturile realizate manual de pe scaune, jantele de 19 inch cu sapte spite, conexiune Bluetooth, portbagaj cu inchidere/deschidere electrica, plafon panoramic si radio prin satelit cu conexiune iPod.

Printre elementele optionale de care dispune ZDX se numara navigatia cu comenzi vocale, camera posterioara de marsarier si sisteme de siguranta activa cum sunt cel de monitorizare a unghiului mort si de Principala diferenta dintre ZDX si BMW X6 vine la nivelul habitaclului, unde modelul Honda anunta cinci locuri, cu unul mai mult decat rivalul sau bavarez.

La nivel estetic, versiunea de productie a modelului Acura nu difera cu mult de varianta concept prezentata la New York, inginerii americani si cei japonezi renuntand la cateva apendice estetice de dragul costurilor. In ceea ce priveste pretul noului model, Acura nu a publicat inca informatii oficiale. Presa americana anunta insa ca ZDX se va situa la un nivel inferior ca pret in raport cu principalul sau rival de piata.

Nu exista inca informatii legate de o eventuala aparitia a lui ZDX in Europa sub sigla Honda.

via | Automotive News (inreg)

Taguri: Acura, BMW, Honda, SUA, X6, ZDX

Comentarii (12)

  • Cosmin
    Hidosenie
    Nu credeam ca poate fi ceva mai urat ca si Sangyong Kyron. Dar bmw au copiat forma si a aparut X6, mai urata.
    Acum Acura, care faceau masini frumoase vin si ei cu a 3-a varianta de caroserie cocosata.
    2 14
  • bvbv
    Super tare masina ca toate acurele de fapt. personal as opta pt acura in dauna lui bmw...
    7 5
  • Alegere
    Daca as avea de ales strict intre cele 2, as alege Acura.
    4 5
  • ia sa vedem
    Dintre cele 2 ce as alege ? hmmm. cea pe care mi'as dorio esteeeee : wolvo s 60 ::))
    4 6
  • BMW!Fara discutii
    6 4
  • Sincer
    Desi sunt fan BMW, aceasta Acura parca este desprinsa dintr-un manga japonez, este cu 2 clase peste BMW la design exterior/interior, BMW X6 un fel de X5 cocshat.... Acum nu mai votati ca niste europeni care nu vad altceva decat sigla, votati ce va place.... aaaa am uitat Acura nu este in wishlistul Cocalarilor din RO.. X6 este in TOP impreuna cu Jeep-jeep Q-7 :)))) =)))))))
    7 5
  • Master
    Acura
    Imi place mult mai tare ACURA. Am mers cu un X6 si nu ma incanta deloc interiorul. Daca ar fi sa aleg intre cele 2 as alege Acura chiar daca nu sunt un fan al SUV-urilor.
    5 4
  • Au pus ceva munca in modelul asta, arata interesant. Oricum, arata mai bine decat X5-ul care si-a luat o lopata-n scafarlie denumit sugestiv X6. Dotarile sunt si ele impresionante si presupun ca, in buna traditie Honda/Acura, nu trebuie sa vii cu sacosele cu bani sa-ti dotezi masina asa cum se cuvine la clasa ei, vezi BMW.
    5 1
  • lol
    fata strica tot
    0 2
  • naspa
    E urata cu spume, bmw are un design exterior mult mai reusit decat porcaria asta. Nici nu mai spun despre tehnologia cu mult superioara a bmw-ului(motoare, transmisii, sisteme de siguranta etc.) Singurul lucru care imi place la Acura este interiorul.
    5 5
  • cand o zbura porcu'
    poate sa concureze asta cu X6... este doar o replica palida, nu impresioneaza cu nimic, mai ales la sportivitate..
    2 6
  • ...
    Nu cred ca modelul prezentat este un concurent destul de puternic pentru BMW X6, cu toate ca are un interior destul de reusit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru