OFICIAL: Audi a dezvaluit cel mai economic A4: 4.6 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.04.2009
Audi a dezvaluit o versiune diesel eficienta a modelului A4. Este vorba despre o unitate 2.0 TDI de 136 de cai putere care consuma doar 4.6 litri/100 km.

Audi face inca un pas important in ceea ce priveste eficienta modelelor sale. Tehnologia grupului Volkswagen de reducere a consumului de carburant si a ratei emisiilor isi face loc si in gama constructorului din Ingolstadt, care a lansat astazi o versiune noua a modelului A4.

Este vorba despre o varianta diesel eficienta, capabila sa inregistreze performante bune atat in materie de viteza si acceleratie cat si in materie de consum si emisii. Sub capota sedanului a fost instalat un propulsor de 2.0 litri TDI, capabil sa dezvolte 136 de cai putere, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte.

Performantele nu sunt deloc dezamagitoare, modelul german reusind sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in 9.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 215 km/h. In ciuda acestor cifre, Audi nu face compromisuri in materie de consum: sedanul inghite 4.6 litri/100 de kilometri si emite numai 119 grame de CO2 pe kilometru.

Noua versiune, care a primit sugestiv indicativul "e" (2.0 TDI e), isi va face aparitia in showroom-uri incepand cu luna iunie, pretul de pornire fiind deja fixat la 30.800 de euro.

via | Zercustoms

Taguri: A4, Audi, TDI, TDI e, consum, emisii, mediu

Comentarii (3)

  • Werner
    Asa da masina... oricum se va vinde bine si pe timp de criza !!
    0 0
  • Si uite-asa isi fac aparitia comunicatele de PR mascate in articole si pe acest site (platite eventual cu pachete de tigari in acest caz), asa cam cum sa intampla cu presa scrisa de prin Romanica (cred ca TopGear o lasa mai moale cu articolele de PR).....
    0 0
  • Prea scump si performanta discutabila. La banii astia iti iei ceva mai atractiv cel putin de la BMW.
    Oricum, emisii scazute insemna performante tinute in frau, iar 136 cp la o masina asa de mare si grea e cam putin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru