OFICIAL: Audi a lansat noile A4 Allroad si A5 Cabrio in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.04.2009
Audi a lansat noile A4 Allroad quattro si versiunile cabrio ale lui A5 si S5 in Romania. Modelul A4 Allroad pleaca de la 34.300 euro fara TVA, iar A5 Cabrio va avea un pret de pornire de sub 30.000 euro fara TVA.

Audi a introdus modelele A4 Allroad quattro, A5 Cabrio si S5 Cabrio pe piata din Romania. Noile modele au fost lansate odata cu sarbatorirea a 100 de ani de existenta a companiei din Ingolstadt. Pretul modelelor din gama Audi A4 Allroad quattro si A5 Cabrio nu au fost inca anuntat, iar valorile anuntate nu sunt inca definitive.

Audi A4 Allroad quattro va fi disponibil cu trei variante de motorizare, pe cand A5 Cabrio va fi disponibil cu cinci versiuni de motorizare. Astfel, clientii lui A4 Allroad vor putea alege intre doua propulsoare diesel si un motor pe benzina. Toate propulsoarele cu care este echipat A4 Allroad sunt supraalimentate si beneficiaza de tehnologia injectiei directe de carburant, precum si de un sistem de recuperare al enegiei in timpul decelerarii.

A4 Allroad quattro are un design care aminteste de modelul A4 Avant. Liniile sale bine-definite delimiteaza ferm suprafetele modelului, iar linija joasa a plafonului traseaza o silueta care aminteste de un Coupe. Grila radiatorului are bare verticale cromate si completeaza partea frontala a modelului, care are o bara fata accentuata si prize de aer largi.

Noul A4 Allroad quattro are o lungime de 4.720 milimetri, un ampatament de 2.818 milimetri si o latime de 1.840 milimetri. Inaltimea modelului este de 1.500 milimetri, iar garda la sol se ridica la nivelul de 180 milimetri.

Ecartamentul acestui model este de 1.583 mm in partea din fata si 1.574 mm in partea din spate, ceea ce il face mai mare cu 20 mm fata de cel al modelului A4 Avant. Portbagajul are un volum de 490 litri, care poate fi extins pana la 1.430 litri prin rabatarea banchetei din spate.

Modelul A5 Cabrio este disponibil deocamdata cu trei versiuni echipate cu un motor pe benzina si doua versiuni diesel. Acestea dezvolta o putere intre 180 CP si 265 CP. Sistemul de transmisie este disponibil in mai multe variante, astfel incat clientii pot opta pentru o cutie de viteze manuala cu sase trepte, sau o cutie de viteze automata multitronic, respectiv o transmisie S tronic cu sapte trepte. Modelele echipate cu motoare cu putere mai mare beneficiaza de tractiune integrala quattro.

Noul A5 Cabrio imbina si stilul Audi cu spiritul unui model cabrio. Acoperisul din material textil a fost ales in favoarea acoperisului hard-top datorita greutatii sale reduse. Exteriorul acoperisului este disponibil in patru nuante de culoare, iar interiorul in trei.

Audi A5 Cabrio are o lungime de 4.630 milimetri, o latime de 1.850 milimetri si o inaltime de numai 1.300 milimetri, fiind unul dintre cele mai mici modele din clasa sa.

Modelul entry-level al lui A5 Cabrio este echipat cu un propulsor TFSI de 2.0 litri care dezvolta 211 CP si 350 Nm, pe cand versiunea de varf este disponibila cu un FSI de 3.2 litri care dezvolta 265 CP. Ulterior, Audi va introduce un motor 1.8 TFSI in gama A5 Cabrio. Pe langa performantele sale, acest model promite un pret de pornire de pana la 30.000 euro fara TVA. Audi A5 Cabrio 2.0 TFSI are un pret de pornire de 37.700 euro, fara TVA, dar aceasta valoare poate fi supusa schimbarilor.

Via | Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru