OFICIAL: Cadillac CTS-V Sport Wagon, break-ul de performanta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.03.2010
Cadillac va lansa la New York break-ul de performanta CTS-V Sport Wagon, inzestrat cu 556 de cai putere si gata sa se dueleze direct cu Audi RS6 Avant.

Esential

556 de cai putere livreaza unitatea V8 instalata pe CTS-V Sport Wagon.

Salonul Auto de la New York va marca debutul unui nou membru al familiei de performanta V, din cadrul Cadillac. Dupa CTS-V sedan si CTS-V Coupe, subsidiarul GM va darui publicului noul CTS-V Sport Wagon, extensia cu portbagaj a gamei de performanta.

Cadillac propune acelasi motor V8 supraalimentat de 6.2 litri, capabil sa dezvolte 556 de cai putere si un cuplu motor de 747 de Nm, sub o alta caroserie. Pentru a obtine performante notabile, constructorul din Detroit a ales o cutie manuala cu sase rapoarte Tremec TR6060 insa poate oferi optional si o transmisie automata Hydra-Matic 6L90 cu sase trepte si padele montate in spatele volanului.

Pentru a putea tine sub control cei 556 de cai putere, soferul are la dispozitie un set de frane Brembo de performanta, care se alatura pachetului Magnetic Ride Control, cu rol de imbunatatire substantiala a tinutei de drum si pneurilor Michelin Pilot Sport PS2.

Don Butler, vicepresedinte al diviziei de marketing Cadillac, a declarat ca "CTS-V Sport Wagon este o extensie naturala a gamei, oferind o performanta de invidiat entuziastilor care isi doresc insa si un spatiul caracteristic unui break.

CTS-V Sport Wagon este inca o dovada pura a puterii si prezentei Cadillac pe piata premium."

Noul CTS-V Sport Wagon va debuta pe piata la sfarsitul acestui an, imediat ce showroom-urile vor face loc fratelui sau coupe de performanta.

Comentarii (2)

  • Denim for sensitive skin
    gura mica la astia cu masinile germane si japoneze! Cu asa masina va fac pe toti!
    3 9
  • Ma intristeaza tot mai mult faptul ca americanii inca nu au priceput ca reteta succesului nu inseamna motoare V8 supraalimentate in cutii cu 4 roti. Asta inseamna oare suprematia Cadillac? . . . Cat ca mai trece pana vor constientiza incotro de indreptam?..
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru