OFICIAL: Chevrolet a dezvaluit conceptul Aveo RS

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
Chevrolet va expune la Salonul Auto de la Detroit conceptul Aveo RS, destinat sa pregateasca publicul pentru noua generatie subcompactului popular cu acelasi nume, ce va debuta in serie anul viitor.

Chevrolet isi doreste o expunere buna in cadrul Salonului Auto de la Detroit si o reactie pozitiva din partea publicului, drept pentru care scoate din maneca un as la care putini se asteptau. Subsidiarul GM va dezvalui in cadrul evenimentului de saptamana viitoare un nou concept, care anticipeaza viitoarea generatie a subcompactului Aveo.

Botezat simplu Aveo RS, vedeta standului Chevrolet vine cu o noua linie de design, care anticipeaza directia spre care se indreapta brandul de peste Ocean. Conceptul adopta look-ul unui hot-hatch european si cauta sa se adreseze in primul rand tinerilor care adora accesoriile sportive, accesorii regasite din abundenta la nivelul exteriorului.

Finisat in culoarea albastru Boracay, noul Aveo RS preia elemente de design Chevrolet insa vine cu o serie de tendinte noi: grila dubla supradimensionata, blocuri optice mai robuste, inspirate de motociclete, si proiectoare de ceata integrate in orificiile de admisie ale spoilerului. Americanii au preluat si o tendinta folosita tot mai des de constructorii europeni: ascunderea manerelor portierelor spate in montantul C.

In partea posterioara, Aveo se individualizeaza prin eleronul montat pe portbagaj, prin tevile de esapament cromate, amplasate central si prin lampile spate proeminente cu carcasa din aluminiu colorat.

Pachetul estetic este desavarsit de un set de jante de 19 inch, din aluminiu, cu cinci spite, care ascund etriere de frana vopsite in aceeasi culoare albastra.

Nuanta caroseriei se continua si la interior, unde conceptul adopta o tapiterie din piele cu cusaturi proeminente, insertii la nivelul pragurilor si un afisaj albastru al instrumentelor de bord, al caror design este inspirat tot din lumea moto. Sub capota conceptului ce va fi expus la Detroit, Chevrolet a instalat un motor Ecotec de 1.4 litri si 138 de cai putere, cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte.

Asteptat sa debuteze pe piata in 2011, noul Chevrolet Aveo va intra in productie spre finalul acestui an. Versiunea destinata Statelor Unite va fi asamblata la uzina GM din Orion, Michigan, locatie unde vor fi create astfel 1200 de locuri de munca.

via | GM

Comentarii (5)

  • youhooo
    mishto
    Iata o masina interesanta din punct de vedere al designului atat interior cat si exterior; daca schimbau sigla chevy cu cea vw nu cred ca era nicio suparare... pare un scirocco din fata!
    9 2
  • Etienne
    Aveo II
    Putin Scirocco, putin Mitsubishi si a iesit totusi o masina frumoasa, care nu pare a mai avea nimic din insipidul model Kalos/Aveo. E un mare pas inainte, cel putin din punctul de vedere al designului; iar versiunea de serie ar putea arata in mare la fel, daca ne uitam la Spark-ul de serie si conceptul care l-a precedat.
    2 0
  • Asian Dream
    Discutam despre un concept cuminte, menit sa prefateze cat mai acurat viitoarea generatie Aveo. Masina este frumoasa, exprima o agresivitate sportiva si este foarte glossy, insa din pacate pt Chevrolet duce o acuta lipsa de originalitate. Imi place conceptul, dar nu pot sa nu fiu carcotas si sa-mi pun urmatoarele intrebari inainte sa spun ca este o masina "atragatoare":

    1. Grila "single frame" de la Audi este un element impunator, care emana agresivitate, eleganta, da prestanta masinii?
    2. Farurile de pe Scirocco sunt suficient de reusite estetic incat sa atraga atentia intr-un mod pozitiv?
    3. Profilul, inclusiv partea posterioara, al noului Ford Fiesta sunt o reusita de design, capabile sa incante ochiul?
    4. Interiorul noului Ford Fiesta are un aer futurist?
    5. Interior noului Opel Astra (desi aici putem spune ca se permite) are un aer glossy?

    Daca raspunsul la cele 5 intrebari este DA, cum as putea raspunde cu NU la intrebarea "este aveo un concept atragator"?
    2 2
  • castravetele.
    aveo
    stai linistit ca va arata 90% la fel exceptand jantele , chestia cu designul .....bati campii, acesta este noul trend , aveo doar urmeaza TENDINTELE daca tot esti Antiprostie ! as trebui sa fi si anti IGNORANTA
    3 0
  • Sa speram ca va urma si traseul conceptului din care este inspirat noul Spark..adica 90% sa ramana in acest stadiu:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru