OFICIAL: Dacia se lanseaza in 2012 in Anglia!

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Francezii de la Renault au confirmat faptul ca Dacia va debuta pe piata din Marea Britanie in 2012. Primul model Dacia care va intra pe piata din Anglia va fi Duster.

Renault a confirmat debutul lui Dacia pe piata din 2012, iar modelul care le va prezenta englezilor spiritul marcii din Mioveni este Duster. Oficialii Renault au facut aceasta dezvaluire in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in cadrul caruia a debutat ieri noul Dacia Duster. Primul SUV din Mioveni a atras atentia jurnalistilor prezenti la eveniment prin design-ul sau interesant, dar mai ales prin raportul calitate/pret imbatabil in segmentul SUV-urilor.

Cei de la Renault nu au dat detalii despre pretul pe care il va avea Duster in Marea Britanie si nu au anuntat ce modele vor mai aduce pe piata respectiva dupa Duster. Francezii au sugerat si o potentiala lansare a lui Logan si Sandero pe piata din Marea Britanie, dar debutul celor doua modele extrem de apreciate ale constructorului roman nu a fost confirmat in mod oficial.

Debutul marcii Dacia pe piata din Marea Britanie a fost amanat de mai multe ori in ultimii ani din cauza raportului de schimb dezavantajos dintre euro si lira sterlina. Practic, producatorul roman de automobile ar fi suferit pierderi serioase daca introducea modelele sale pe piata din Marea Britanie, deoarece ar fi fost imposibil sa isi vanda masinile pe profit la ratele de schimb din acea vreme.

Directorul diviziei britanice a marcii Renault, Roland Bouchara, a declarat ca marca frantuzeasca a urmarit cu mandrie succesul celor de la Dacia si ca are senzatia ca raportul calitate/pret al modelelor Dacia va fi atragator pentru clientii britanici.

Unul dintre prezentatorii celebrei emisiuni Top Gear, James May, i-a adresat lui Dacia Sandero numeroase laude si si-a exprimat regretul ca acest model nu este disponibil si in Marea Britanie.

Via | Autocar

Comentarii (12)

  • ce idiotiin loc sa o faca in 2011,dupa ce ca nu au intrat cu logan-ul sau sandero din care puteau vinde ceva mai intarzie si cu asta.de ce sa faci un lucru azi cand e timp si maine sau poate nu mai e nevoie.
    10 5
  • Carlos
    Cruciada DACIA !
    hahahahah ...de abia astept s-o vad pe nebuna aia de la Fifth-Gear testand Duster-ul ! =)) ok, Dacia a cucerit Europa, acum sarim la urmatorul continent... hmmm .. America de Nord sau Asia? daca ma uit pe harta e tortul mai mare la asiatici... in plus imi sunt mai simpatici decat americanii :)

    Mesaj catre Automobile Dacia: vreau sa vindem Duster din Siberia pana in Indonezia!
    17 5
  • @jiji
    poate ca se multumesc cu ce au vandut prin germania probabil gandesc ca e prea mult de munca sa faci niste masini cu volan pe dreapta.oricum cred ca se gandesc si la romanasii de la pitesti sa nu-i extenueze cu atata munca
    5 7
  • Germania
    In Germania au vandut asa mult datorita prog RABLA de la ei, un Sandero de 7500 euro era luat cu 5.000 :)
    sa tot cumperi asa.............
    Iar miscarea cu UK e prea tarzie.............
    7 5
  • @carlos
    prietene nu te avanta asa ca nu stim daca se va vinde nici macar in romania prea tare,nu zice hop .....pana sa le vindem noi alora in asia parca vad ca scoate Tata un model mai ieftin cu pedale
    10 15
  • Carlos
    @gigi
    sunt eu jurnalist auto? ce ar fi sa comentezi articolul si nu pe mine!
    si nu sunt prieten cu tine, sa-ti intre bine in cap ! prefer sa-mi imi aleg prieteni cu un IQ mai ridicat decat al tau.
    15 11
  • iq-ul tau se vede din comentariul pe care l-ai facut
    12 2
  • @jiji
    Mai citeste o data textul ca sa vezi de ce nu va intra in 2012 pe piata din Anglia. Si razi degeaba, cand o zice Top Gear (care are o parere buna despre Sandero-acum nu stiu daca au zis pe bune sau din bun simt ca i-am primit in Ro) si Fifth Gear ca e buna, se va vinde ca painea calda.
    5 0
  • flavius
    Pe Dreapta
    Adevarat Uk sunt mai consvertori.Dar ceilalti inversionisti ce au?India,Japonia,da Japonia,Australia ,Africa de Sud ??.Platiti romanii de la Mioveni cum se cuvine si vor munci.
    1 0
  • Dacia Duster
    Daca nu ma insel primul model Dacia Duster a fost lansat in Anglia fiind de fapt un Aro 10
    2 0
  • Lansare in UK
    Din cate am inteles totul este la nivel de "posibil sa deschidem Dacia in UK". Din alte parti am auzit ca se va deschide oficial anul viitor si va fi comercializat doar Dusterul in timp ce in 2012 se va comercializa si Sandero 2 (Sau facelift - depinde cum ii vor spune).

    Am citit parerile celor din UK de pe mai multe site-uri de la ei care au prezentat aceasta ipoteza si 8/10 s-au declarat interesati de modelele Dacia.

    Eu cred ca si la noi va fi un real succes si ca va fi cumparat in masa de firmele de constructii, energie, cablu etc. Poate vom primi si o varianta pick-up.
    2 0
  • Logan cu volan pe dreapta
    Aici: http://www.mahindrarenault.com/logan_tourer/index.asp

    Pe asta o cred: "producatorul roman de automobile ar fi suferit pierderi serioase daca introducea modelele sale pe piata din Marea Britanie, deoarece ar fi fost imposibil sa isi vanda masinile pe profit la ratele de schimb"

    Au studiat ei la greu problema: sau CKD-uri, sau transport, si cu rabla, etc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru