OFICIAL: Facelift la Audi A3 si S3

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 24.04.2008
Audi a prezentat primele imagini oficiale cu versiunile restilizate ale modelelor A3 si S3.

Esential

1.9 milioane de unitati ale modelului A3 au fost comercializate din 1996 si pana astazi.
265 cai este puterea versiunii de top pregatite pe Audi S3.

Audi a restilizat gama modelului A3 si a prezentat primele imagini oficiale cu noile A3 si A3 Sportback.

Prima generatie a modelului A3 a fost lansata in 1996 iar de atunci si pana in prezent au fost vandute peste 1.9 milioane de unitati. Principalul scop al acestui facelift realizat de Audi pentru A3 si S3 a fost legat de implementarea unor noi tehnologii care nu se gasesc in mod obisnuit pe acest segment.

Noua gama a modelului A3 va fi disponibila cu transmisie automata cu sapte rapoarte cu dublu ambreiaj, suspensii adaptive magnetice, senzori de parcare pe fata si pe spate. Varful de gama, S3, este propulsat de un motor de 265 CP si este prevazut cu tractiune integrala.

Audi a intreprins unele modificari si la partea de design. Vorbim mai ales de implementarea unei noi bare frontale si de o noua capota. De asemenea, versiunea restlizata a modelului A3 este dotata cu o grila frontala masiva si noi blocuri optice. Asa cum era de banuit, Audi a introdus insertiile de LED-uri care individualizeaza gama si pe modelele A3 si S3.

Lista de motorizari va fi extinsa pe opt variante, trei diesel si cinci pe benzina. Versiunea de baza a lui A3 este propulsata de un motor de 1.6 litri si 102 CP. Plaja de putere avanseaza in gama motorizarilor pe benzina prin propulsoarele 1.4 litri TFSI de 120 CP, 1.8 litri TFSI de 160 CP si 2.0 litri TFSI de 200 CP. Varful de gama este asigurat de un V6 de 3.2 litri si 250 CP.

Gama de motorizari diesel este compusa din propulsorul de 1.9 litri TDI de 105 CP si TDI-ul de 2.0 litri disponibil in varianta de 140 CP si in varianta de 170 CP.

Pretul de pornire la noul Audi A3 este fixat la 20.000 de euro.

Via | Audi

Taguri: A3, Audi, S3

Comentarii (20)

  • audist
    de ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?
    ufuf. eu am apucat sa imi iau a3-ul 2007 pe leasing asha ca pana anul viitor ramane doar sa admir noul design desi sincer as astepta pana in 2010 cand apare noul a3. in plus eu sunt indragostit de sunetul de TDI cu pompeduse.
    0 0
  • ASTA ERA TOATA STIREA : s before, Audi is bringing the A3 and A3 Sportback onto the market with eight different engines – five petrol and three diesel versions. The lineup includes a 102hp (75kW) 1.6L petrol unit, 125hp (92kW) 1.4L TFSI, 160hp (118kW) 1.8L TFSI, 200hp (147kW) 2.0L TFSI and a range topping 3.2L V6 with 250hp (184kW) on tap. The diesel range includes a 1.9L TDI with 105hp (77kW) and two 2.0L TDI units with either 140hp (103kW) or 170hp (125kW).The 1.6L petrol is capable of running on ethanol, while the most efficient motor – the 1.9 TDI in an ‘e’ economy model – consumes just 4.5L of diesel per 100km (52mpg).
    0 0
  • Asemanare
    Parca aduce usor spre Megane si Logane.Mai ales la motorizari.Parerea mea
    0 1
  • Mare facelift, ce sa-ti zic.Au pus niste beculete deasupra farurilor, si iaca a aparut "noul" Audi.Dc iei un Audi din 90 si iei unul din 2008, inafara de faruri si stopuri, greu mai gasesti diferente de design.
    0 0
  • este facelift.....nu este un model nou...deci nu vad de ce uni vorbesc doar prosti!
    0 0
  • Design de Audi ... nu si audi pi la noi
    M-am urcat intr-un Audi A4 (sincer nu stiu din cea an dar dupa 2005) iar designul interior si confortul mi s-au parut mai slabe ca la Fiatu meu Punto din 2002. E doar parerea mea?
    0 0
  • Completare - Design de Audi ... nu si audi pi la noi
    ... Mai ales bordul. :)
    0 0
  • Sergiu
    Numai Idioti pe aici
    am contul asta de cateva luni bune...si de fiecare data cand primesc cate un newsletter si citesc ce aberatii pot scrie unii useri imi vine sa ma arunc de la etaj,pentru simplul fapt ca sunt din aceeasi tara cu ei. Pentru Gabi-chiar daca nu este un facelift radical,implementarea noilor tehnologii de care dispune audi,atat performanta confort dar si siguranta,este un motiv foarte bun pentru care as alege varianta din 2008 fata de cea din 96.
    0 0
  • nu dati raspunsuri in vs la retarzi pls!
    0 0
  • 10 LEI
    EI NU STIE CA ESTE AL 2 A3 ;) EI ESTE PROSTI! ACEST MODEL A FOST LANSAT IN 2003 DIN CATE STIU EU SI MOMENTAN ESTE CAM CEL MAI TARE HATCH ! CAM BATE SI UN STI IAR DE WRX NU MAI ZIC! AICI PE SITE AM VAZUT CUM VICKY A DISTRUS CU UN GTI UN MIT NUMIT WRX ! (ORICUM LA ANU APARE NOUL A3 PE PLATOFORMA NOUA ! IAR DE FACELIFTURI NU MAI ZIC NIMIC TOATI PRODUCATORII RECURG LA ELE -VEZI FORD FOCUS ALFA 147 (SAU 156 VECHI), VEZI AUDI , JAGUAR S TYPE ...LOGAN!)
    0 0
  • Blaa.....
    Pfff THEO....
    Da , este doar parerea ta terminatule , lol fiat punto si a4 2005 :)) sau poate ai 1.20 inaltime si ti-e indiferent daca esti in tico sau in humwee.....oricum nu vezi pe geam
    0 0
  • da
    La asa masina , asa comentarii.......Daca cineva isi spune parerea.............nu e bine ! Toti ca niste oi ! be-he-heeeeeeee !Da , el se simte mai bine in Fiat decit in asta.Care-i problema ?
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    2008 - pana la sfarsitu lumii
    In C classu meu din 2004 se sta mai bine ca in pahoarca asta ... am condus 500km modelul actual si pot sa spun ca e o masina care te oboseste la drum lung ... adevaru ca Mercedes e Mercedes ,,, si nimeni nu poate sa conteste asta
    0 1
  • un nimeni
    Pentru totzi
    Pentru baietzelul "texan" C clasee este o masina normala .... cu tot cu cele 6 treple ale ei "pahoarca aia" o cheama A3 apropo, cum ai numit-o matalica la 220 ridica roata shi face un pisu mic pe c classe al tau vb de S.line nu doar sigla shi motorizare "pahoarca" care este din 2006. in auguse voi achizitiona modelul nou a3 S.line la o suma care se aproprie foarte mult de prelaudatul tau C classe.. " a am uitat actualul a3 are 260.000 km iar daca vrei sa te umilesc mai am un cazan ... al cheama audi 90 este un fel de bunic al lui A3 care are aproape 400.000 km parcursi intradevar cu setul facut la 300.000... deci vezitzi de trotineta ta shi sosea uscata" ..... pentru cei care comenteaza aiurea ... alooo urcatziva in fiaturile, loganurile, hyundayurile, etc..etc... baietzei facetzi un efort cumparatziva 1 masina .... audi, bmw "daca stitzi sa o tzinetzi pe sosea" restul peste 45 ani lutzi-va mercedes... are shi tata shi bunicu .. sincer .... hai sanatate shi asfalt uscat .
    0 0
  • in ultima vreme....audi imi place din ce in ce mai mult...se pot numi masini, si merita luate in calcul.
    0 0
  • Audilxr
    Alt dobitoc
    Iar incepeti fratilor ca audi aduce a logan si reno, v-ati cretinizat de tot. Am un a3 2007 acum da inainte am avut un focus si un prost de ciuda zicea ca seamana cu loganu, terminati-va ca sunteti penali.
    0 0
  • eu unu as da banii pe un S3, mi se pare super masina. arata impecabil, si credeti-ma ca iti da senzatii destul de tari pentru pretul pe care il are.....Ar fi un lucru bun daca unii s-ar abtine de la comentarii fara sens.... Bafta all sa va luati voi mertzuri sa ascultati manele cu geamurile date jos :P
    0 0
  • Mikey - Serpico
    ...
    Nu are rost sa va certati... tine de gusturile fiecaruia nu? Totdeauna or sa existe divergente... Mie nu-mi placeau modelele vechi de A4 si A6,insa in ultima vreme Audi a inceput sa castige teren in domeniul auto prin acel "progres prin tehnologie" si chiar imi plac modelele actuale foarte mult... Inca o chestie care mai trebuie spusa,Audi este o masina in adevaratul sens al cuvantului. Toate cele bune!
    0 0
  • a4 a rupt c-ul in dtm (primele 3 locuri adjudecate fara efort) dar voi stie ca este cunoscatori!
    0 0
  • DOAMNE SUNTEM ROMANI :((
    Unii s-au nascut cretini. Masina greu de condus la DRUM LUNG??? 500 DE KM??? Ametzitule eu am condus timp de 2 saptamania si am mers pana in maroc si inapoi. am condus nostop fostul a3 de la bucuresti la zurich iar la intoarcere la fel. a3-ul nu are suspensiile de la mercedes dar nici mercedesul nu are alura si consumul unui audi diesel. si binenteles soundul mare mie personal imi place la nebunie. si logis designul antibunicutze. Iar de asemanat la comfort cu un punto mi se pare ca e ca si cum ai asemana comfortul dintr-o garsoniera comfort II cu o vila noua noutza pe malul mediteranei. Cu respect. Eu respect toate marcile dar asemanarile facute mai sus mi se par idioate si tipice pentru romania. Si daca sunt roman si in general mandru de asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru