Oficial: Facelift pentru Mazda RX-8

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.01.2008
Mazda a dezvaluit astazi editia revizuita a modelului sportiv RX-8. Principalele modificari se observa la exterior.

Esential

19 inch ar urma sa fie dimensiunea jantelor cu care va fi echipata viitoarea versiune de performanta RS a modelului Mazda RX-8

In lipsa unei noi generatii pentru RX-8, Mazda reimprospateaza look-ul sportivei cu un facelift care se dorea de mult.

Constructorul japonez a dezvaluit astazi noua RX-8 care vine cu un look mai ingrijit dar nu foarte diferit de actuala versiune. Principalele modificari se observa la exterior unde spoilere-le noi, blocurile optice revizuite si suspensia modificata dau o nota distincta noii RX-8, care se vrea astfel mai atragatoare pentru publicul cu inclinatie catre modele sportive.

Constructorul japonez nu a publicat deocamdata informatii oficiale despre posibile imbunatatiri de care ar urma sa se bucure propulsoarele regasite pe Mazda RX-8, dar cel mai probabil aceste informatii vor iesi la lumina saptamana viitoare la Salonul Auto de la Detroit.

In prezent exista zvonuri potrivit carora sportiva japoneza ar urma sa primeasca si o versiune de performanta. Botezata cu indicativul RS, posibila versiune de performanta ar urma sa se individualizeze prin jante de 19 inch din aliaj, scaune sportive de tip scoica marca Recaro si un eleron standard.

Taguri: Mazda, RX-8

Comentarii (9)

  • am ONOAREA primului comment :))
    RX8 este o super mashina. chiar o mashina cu performantze ridicate la nu prea multzi bani. sincer prefer un RX8. nu e un model universal..cum au toti BMW mercedes AUDIIIII :-j..chiar e super si mai ales cu facelift-ul asta :). super mashina ;)
    0 0
  • Marius :)
    pt primu` comment
    ...total de acord :))
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    Asteptam si in sfarsit :)
    cea mai practica masina sport ... parerea mea ... motor mic cu putere mare ( impozit si asigurare foarte mici ) ... un portbagaj incapator ... nu stiu daca ati avut ocazia sa conduceti una ... dar zumzetul motorului este extraordinar ... chiar si pt versiunea in 5 trepte si 192 de cai CHALLENGE :) ... salutari
    0 0
  • impozite
    "motor mic cu putere mare ( impozit si asigurare foarte mici ) "Din pacate, impozitele si asigurarea sunt calculate ca fiind un motor de 2.6l , desi are doua rotoare de 650 cmc.
    0 0
  • pt. Manu
    Manu ai uitat vw care e o "uniforma" nesuferita si nashpa ! In rest ai perfecta dreptate ! Te sustin !
    0 0
  • @Alex
    dar hei..nu am zis k BMW si celelalte sunt aiurea sau mai stiu eu cum. desigur fiecare mark are un model sau 2 mai putin reusite. cum ar fi vaporul de seria7 de la BMW [e marfa dar mult mult prea mare si nici nu s-a vandut]. ai observat toti jmecherii de pe la noi au impanzit orashele cu vw si mercedes si bmw si audi. masini super nu zic...dar de ce sa fiu si eu [dau doar un exemplu] ca ei, sa spuna [uite manelistu..sau jmecher domnle..sau stiu eu ce] plus k sunt asa de multe incat te-ai obisnuit cu ele si nu ti se mai par cine stie ce. pe cand..o mazda si mai ales modelul asta de RX8 .. sigur o sa se intoarca niste capete dupa tine :D.
    0 0
  • rx8
    am auzit k motorul nu duce mai mult d 200000 km...e adevarat?stie cineva?eu intentionez sa imi iau dar incerc sa ma documentez un pic..:)
    0 0
  • Pharao
    RX
    Nicule, intr-adevar motorul nu duce mai mult de 200k km.
    Un coleg are o mazda rx8 si inca din fabrica au dotat-o cu un bidon de 1 l de ulei pt a completa.
    e un motor deosebit care urca foarte repede in turatii, ajunge pana la 10k rpm dar uzurile sunt foarte mari comparabil cu un motor conventional cu piston care transforma miscarea de translatie in miscare de rotatie.
    ce mai super la acest motor Wankel cu care este dotata rx 8 e ca nu simti nici un fel de vibratii kiar in turatii mari.
    Anyway, daca vrei sa iti iei, nu cred ca o sa circuli tu cu ea mai mult de 100k km.
    ;)
    0 0
  • gianluca
    vreau sa imi aleg dintre rx8 si golf 5 gti ce parere avetzi in astea 2?
    sal la toti nu stiu ce sa zic o parte dintre voi avetzi dreptate mam uitat la com......voastre si sa zic si io ceva !mercedesurile sunt de kkt nu se mai poarta,bmw toti manelistii auuu:)))))))))de vw e plinnnn si nu stiu ce sa aleg dintre rx8 si golf 5 gti in 4 portiere:(astept un mex la id gelucu_la_mijto ms fain !!!!spor la tuning !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru