OFICIAL: FT-86, noul coupe Toyota-Subaru

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.10.2009
Toyota a prezentat primele imagini oficiale ale modelului creat impreuna cu Subaru. Exemplarul din imagini este intr-un stadiu apropiat de productie si va suferi anumite modificari la interior.

Japonezii de la Toyota au prezentat primele imagini oficiale ale coupe-ului pe care l-au creat impreuna cu cei de la Subaru. Acesta nu este primul model creat in colaborare de catre cei doi producatori, dar este un model asteptat de fanii celor doi producatori niponi. Toyota FT-86 va debuta la Salonul Auto de la Tokyo si este intr-un stadiu extrem de apropiat de productie. Mai mult decat atat, noul model de la Toyota va fi disponibil incepand cu sfarsitul anului 2011, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa il vedem si in Europa incepand cu 2012.

Potrivit primelor informatii, noul Toyota FT-86 este un model sportiv echipat cu un motor boxer de 2.0 litri care angreneaza rotile din spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte. Toyota FT-86 nu este un vehicul electric sau un hibrid, asa cum anuntau primele speculatii, ci este un model care exprima dorinta celor de la Toyota de a crea o sportiva, dupa multi ani in care acestia nu au oferit un asemenea model. Motorul acestui model este provenit de pe Subaru Impreza si dezvolta 150 CP in versiunea aspirata. Exista posibilitatea ca japonezii sa ofere acest model si cu o versiune mai puternica a motorului boxer de la Subaru, in functie de cerintele pietelor pe care va fi comercializat FT-86.

Toyota FT-86 a fost desenat la Studioul de Design ED2 din Nisa, iar aspectul sau este inspirat din conceptul hibrid FT-HS dezvelit la Detroit in 2007. Interiorul acestui model va fi supus anumitor schimbari, deoarece modelul prezentat are un habitaclu futurist, care nu are sanse reale de a intra in productie in aceasta forma.

Noul model Toyota ar putea fi prezentat in curand si in versiunea Subaru, care va avea un design diferit, dar va utiliza aceeasi platforma tehnica.

Via | Toyota

Comentarii (23)

  • numar13
    sa vedem pretul
    maisna e foarte interesanta , daca iese pe piata la un pret competitiv va fi un best seller . cred ca este loc pe piata de astefel de masini .
    10 1
  • Design exterior exceptional
    Este imposibil sa fie oferita doar cu motorul de 150 CP (remember Hyunday Coupe :))?). IMHO vor fi disponibile toate motorizarile de pe Impreza.
    6 1
  • Imi place cum arata, dar Dumnezeule ( !!! ) motor de 2.0 la 150cp ?! motorul altei masini?! Ce s-a intamplat cu Toyota Supra ?!! Ce s-a intamplat cu motoarele de 6 in linie si puteri de peste 200 cp ?
    Unde e super-masina care o stiam eu ? ...acea masina care se putea bate de la egal la egal cu Nissan Skyline (GT-R in prezent) ?
    10 1
  • as21ro
    mda...
    design PERFECT!!! far comentarii!!! ...dar motorizarea lasa de dorit... cum a spus si "numar13": "daca iese pe piata la un pret competitiv va fi un best seller . cred ca este loc pe piata de astefel de masini"
    4 1
  • Subaru,Toyota
    Subaru,Toyota, super masini !
    7 1
  • ...
    Foarte frumos nam ce zice...
    5 0
  • ;)
    interiorul este science-fiction :)
    3 1
  • Cosmin
    Celica?
    Daca ii dai jos zorzoanele futuriste nu ramane decat celica facelift... dar acum cu motorizari subaru (singurul lucru bun din treaba asta)
    3 3
  • frumos
    1 0
  • bravo
    In sfarsit l au prezentat oficial... Il stiu de mult in poze in stadiu de concept. Si inca mai mult ca la inceput imi place! Char si interiorul e frumos.. putin ciudat ca nu stiu ce fac fermoarele alea:) Bravo Toyota
    1 0
  • Spania
    ma face si sa rad
    sa trezit si amaratii astea sa faca masini. alo de LAGUNA CUPE ati auzit vriodata??? aia masina bei
    3 15
  • inca o masinutza de jucarie pentru copilasi frustrati care se uita prea mult la 2F2F
    0 9
  • @ cei 2 de mai sus
    ia ramaneti voi in daciile voastre si nu va mai dati cu parerile aiurea. Ce legatura are Laguna Coupe cu masinile? Asta nu e masina pt menalitatile unor romani, dar nu ai ce le cere... Super masina!!! Fermoarele arata bestial, ca tot interiorul de altfel.
    6 1
  • :)
    Daca o sa arate asa si o sa se comporte bine ar putea fi urmatoarea mea masina.E frumoasa.Imi place.
    1 1
  • catalin
    toyota
    ar trebui lansat mai repede......
    si baietii de la toyota nu au inteles ca se asteapta o a doua supra.......oricum arat bestial
    2 0
  • wow
    stie sa si zboare ?! Am avut placerea sa ma delectez cu masini din ambele firme (din pacate nu ale mele) si am ramas masca fata de europeni...dar combinate, deja mie frica sa ma gandesc
    0 0
  • Super
    O masina foarte frumoasa.
    0 0
  • alexthebuldog
    toyota
    masina arata bine.dar parerea mea este ca sunt tot in spatele europenilor.asa cred eu .mai au de mancat paine pana la nivelul bmw-ului,mercului .nu spun ca masinile jap nu sunt bune dar mai au ceva lipsa.
    2 4
  • habitaclu futurist....
    mi-a placut asta foarte mult cu " habitaclu futurist ", fratilor nu e cu nimic mai interesanta decat o Honda Civic care in prezent nu cred ca mai impresioneaza pe multi...
    0 1
  • :(
    Masina asta nu-i Celica si nici Supra. Celica a murit in 2005.
    1 0
  • nu e supra
    masina asa nu e urmatoarea supra. Segmentul pe care il ataca e dominat de 370z si mx-5.
    1 0
  • Supra face-lift asta de mai sus arata ciudat pentru gusturile pietei romanesti (da, stiu majoritatea e prostime si initiatii stiu ce e mai bun dar din pacate majoritatea faca piata) unde cred ca va fi total nerelevanta.

    La relevanta asta pentru piata ar trebui sa aiba un pret la gramada cu al'de 307 CC, Focus CC si altele dintre astea.

    Din alt unghi privind e bine ca exista diversitate si ca va avea mai multa lume la un motor genial.
    0 1
  • andrei
    toyota-subaru
    Masina arata foarte bine in mare, desi mi se pare cam exagerat designul in unele locuri, sa urmarit sa fie futurist, dar totusi .. la bord acolo au dat frau cam prea liber imaginatiei cu carapacea aia din dreptul la volan cu indicatoarele. Ca aspect el arata foarte bine de altfel, ca si la Honda Civic, dar pe mine nu ma incanta deloc la folosire, pare prea complicat, poate dupa ce te obisnuiesti, nu stiu,cam dubios
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru