Oficial: Hyundai i20, primele fotografii si informatii

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 26.09.2008
La Paris, Hyundai va dezvalui inlocuitorul actualului Getz, noul hatchback i20, model care se anunta deja un succes.

Esential

295 de litri este capacitatea portbagajului noului Hyundai i20.

Coreenii de la Hyundai vor aduce la Salonul Auto de la Paris noul model i20, un hatchback cu cinci usi care vine sa relanseze vanzarile asiaticilor pe segmentul masinilor urbane.

Bazat pe o platforma complet noua, noul i20 se poate lauda cu dimensiuni mult mai generoase decat ale modelului pe care il inlocuieste, actualul Getz. Comparativ cu predecesorul sau, noul i20 este mai lat, mai lung, are o garda la sol mai redusa si un ampatament de 2.525 de mm.

In materie de design, noul i20 preia liniile promovate de fratele sau mai mare, hatchback-ul i30, cel putin la exterior, pentru ca habitaclul nu a fost inca dezvaluit de constructorul coreean. Hyundai a dezvaluit insa ca i20 va dispune de numeroase spatii de depozitare inteligente, de o bancheta rabatabila 40:60 si de un portbagaj cu o capacitate de 295 de litri.

Sub capota micului i20, Hyundai va oferi o gama larga de motorizari, sapte la numar. Cei care isi vor dori un propulsor pe benzina pot alege: un motor de 1.2 litri si 77 de cai putere, o unitate de 1.4 litri si 98 de cai putere si un varf de gama de 1.6 litri si 124 de cai putere.

Toate versiunile pe benzina pot fi cuplate la o transmisie manuala cu cinci trepte sau automata cu patru rapoarte.

Fanii diesel-ului vor avea de ales intre doua versiuni ale motorului de 1.4 litri, una de 73 de cai si una de 89 de cai putere, sau intre alte doua versiuni ale unitatii de 1.6 litri, de 113 si 126 cai putere. Versiunile de 1.4 litri sunt conectate la o cutie manuala cu cinci trepte iar cele ale motorului de 1.6 litri la o transmisie cu sase rapoarte.

Noul i20 va fi disponibil pe piata europeana incepand cu sfarsitul acestui an, Hyundai urmand sa ofere clientilor sai patru versiuni de echipare: Classic, Comfort, Style si Premium. Hatchback-ul coreean ofera in dotarea standard ABS, sase airbaguri, aer conditionat, un sistem audio cu MP3 si patru difuzoare, comenzi pe volan, scaun al soferului ajustabil pe inaltime, acces fara cheie, geamuri si oglinzi electrice.

Varianta hatchback cu cinci usi a modelului coreean va fi completata in luna ianuarie a anului viitor si de versiunea coupe, cu doar trei usi, asteptata sa intre pe piata imediat dupa dezvaluire.

via | CarScoop

Taguri: Hyundai, i20, i30

Comentarii (16)

  • i20----sau opel corsa
    poate e doar imaginatia mea
    dar tare mai seamana cu opel corsa
    1 0
  • As zice mai degraba o corsa sau un clio mai reusite la exterior :)
    1 0
  • Rodallega
    Macar sa fie ieftina
    Masina seamana cu un Opel Corsa.....din lateral curba accentuata pare preluata de la Peugeot 308 iar capota imi aduce aminte de cea de la Qasqai sau cum ii zice de la Nissan... in rest e destul de originala:))) dar daca are un pret de pornire de 8000-9000 de euro cu tva si cu toate dotarile prezentate e chiar misto:D
    1 0
  • as21ro
    chiar ca arata ca o corsa...dar acum mai conteaza? daca pretul e pana in 8500E cu tva...merita! :)
    1 0
  • ABS, sase airbaguri, aer conditionat, un sistem audio cu MP3 si patru difuzoare, comenzi pe volan, scaun al soferului ajustabil pe inaltime, acces fara cheie, geamuri si oglinzi electrice ???????

    PRET? cred ca o a fie scump
    0 1
  • gabrolio
    Arata f. bine
    Chiar daca aduce un pic cu corsa eu il prefer pe acesta in dauna opelului. Pana una alta sa auzim si preturile :)
    1 0
  • andrei
    i20
    seamana cu corsa ....dar NU E COPIE DUPA EA..ci e modelmoriginal hyundai, are aceleasi linii ca si ghetz...uita'ti'va mai bine ..dar in fata cu o imagine e ghetzului;)
    cred ca avea un mare succes daca va avea un pret de pornire pana nin 9000
    1 0
  • bibiloiu
    i20 ?
    ESTE NASOALA PT CA : este prea joasa- are portbagaj prea mic si probabil va fi la fel de ciudata ca si fostul getz ca fuleu pe drum- desiii vad ca pun si 1.6 pe ea de data asta - sa vedem si cum se sta in ea si cat de aerisit te simti in spate
    0 1
  • hunter
    i20...
    Portbagajul e ok pt clasa mica, si daca o sa aiba tot ce scrie in articol in standard la un pret de pornire de 9,5-10k euro ar fi super...si arata bine...
    1 0
  • Silviu
    i20
    F tare masina, arata f bine. Chiar daca seamana cu corsa, as alege hyundai oricand. pretul probabil o sa fie in 10000eur. o sa fie un succes pe piata noastra.
    0 0
  • I-20
    Se pare ca va fi un best seller...si are si cu ce...e simpatica la felul cum arata...aduce a corsa si ce?...asta inseamna ca e nereusita?...are o anumita linie care o indeparteaza de corsa...portbagajul e ok pt clasa din care face parte, dotari de top la care trebuie sa platesti bani grei la alte firme gen Opel, Fiat, Peugeot, Ford, etc dar cel mai important are niste motoare bestiale...cele mai bine motoare la clasa mica...de-abia astept sa vad cum se misca dieselul de 1,6 pe asta mica...pot spune ca sunt deja indragostit...
    ca si pret trebuie sa fie cu totul pana in 11.800 de euro ceea ce este foarte bine...
    0 0
  • garda la sol
    garda la sol coborata! mare greseala..la Romanika nu e bine de loc.
    0 0
  • masina asta seamana dar nu e Opel Corsa, Toyota Yaris sau alte asemanari..:) ma tem ca va fi mai ieftina decat cele spuse mai sus cu aprox 1000 euro deoarece e criza financiara mondiala..
    0 0
  • I20 sau surioara Kia xxx'x
    Avand in vedere preturile practicate de Kia pentru surioara Cee'd a lui i30, astept sa vad daca i20 va avea ruda de sange... Oricum, i20 va avea preturi sub i30, care sunt foarte bune. Presupun ca "fratzioara" de la Kia le va avea, excelente.
    0 0
  • alexandru
    hyundai i 20
    buna mie sincer imi place mult modelu , sunt incepator si prima data am vrut sami iau o masina la mana a doua si apoi am mers prin shourumuri de masini siprin cate am fost am ramas la asta si imi place si k design si tot pretul e ok garantie 7 ani e super k . va sfatuiesc sa va luati eu miam cumparato
    0 0
  • oferteinbucuresti
    SWIFT VS I20 ?
    Salut, ce parere aveti de Swift in loc de I20 ?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru