OFICIAL: În 2012 Peugeot va lansa un crossover bazat pe ASX şi viitorul 208

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Preşedintele PSA Peugeot-Citroen a declarat că anul viitor vom face cunoştinţă cu un crossover bazat pe Mitsubishi ASX şi cu noua generaţie a modelului 207.

Grupul francez PSA şi Mitsubishi se bucură în prezent un parteneriat puternic, început cu mulţi ani în urmă, atunci când cele două entităţi ofereau publicului SUV-uri create pe o platformă comună. Cum era şi normal, colaborarea a fost extinsă şi am asistat la noi modele cu aceeaşi bază: electricele i-MiEV, C-Zero şi I0n.

 

Crossover bazat pe Mitsubishi ASX

Tradiţia va fi continuată şi în viitorul apropiat, când PSA intenţionează să preia o nouă platformă, cea a crossover-ului Mitsubishi ASX. Informaţia este oficială, ea fiind extrasă de jurnaliştii AutomotiveNews, în cadrul unui interviu cu Jean-Marc Gales, preşedintele grupului francez PSA.

Acesta susţine că în viitorul apropiat vom asista la un nou model în gama Peugeot, un crossover bazat pe ASX, ce va adopta însă filosofia Leului. Potrivit lui Gales, data de lansare a modelului este jumătatea lui 2012. Peugeot are planuri mari cu noul său crossover, pe care intenţionează să îl poziţioneze ca adversar direct al actualului Toyota RAV4, un adevărat pionier şi etalon al segmentului.

 

Noul Peugeot 207 vine cu un design nou

În acelaşi interviu, Jean-Marc Gales vorbeşte şi despre noua generaţie a modelului 207. Sub-compactul este aşteptat tot anul viitor, fiind de altfel cel mai important model al francezilor în 2012.

Întreaga atenţie va fi concentrată în jurul său, mezinul fiind şi promotorul unei noi filosofii de design, programată pentru un transplant la nivelul întregii gamei până la finele deceniului. Nu va lipsi nici o versiune GT a acestuia, pentru a spori atractivitatea sa în segmentul publicului tânăr.

Totodată, anul viitor va marca şi primele extensii ale gamei 508, sedanul de clasă medie urmând să fie livrat publicului din toată lumea în mai multe tipuri de caroserie, dintre care prima va fi cea break.

Planurile constructorului francez sunt destul de măreţe. Preşedintele susţine că aportul de noi modele şi creşterea calităţii va ajuta Peugeot să urce pe locul şapte în topul celor mai mari constructori de automobile din lume până în 2015. Anul trecut, Peugeot s-a clasat pe locul 9 în topul producătorilor auto.

via | automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru