OFICIAL: Koenigsegg cumpara Saab de la General Motors

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.06.2009
GM a anuntat astazi, cu o zi inainte de termenul anuntat initial, faptul ca a ajuns la o intelegere cu suedezii ed la Koenigsegg in vederea cumpararii marcii Saab.

GM a anuntat astazi oficial faptul ca administratorii marcii Saab si cei ai companiei Koenigsegg au semnat un acord, urmand ca divizia suedeza a grupului General Motors sa fie vanduta catre producatorul de masini supersport de lux.

"General Motors Corp. si Koenigsegg Group AB au confirmat astazi detaliile intelegerii preliminarii pentru cumpararea Saab Automobile AB, acest lucru asigurand supravietuirea companiei Saab", se arata in comunicatul General Motors.

Mutarea fusese anuntata deja de saptamana trecuta de catre agentia Reuters, care cita surse interne ale companiei Saab.

"Grupul Koenigsegg reprezinta o combinatie unica de inovatie, spirit antreprenorial si putere financiara. Aceste lucruri, amestecate cu abilitatea dovedita a Koenigsegg de a crea masini suedeze de performanta intr-o maniera foarte eficienta, au facut ca aceasta alegere sa fie cea corecta pentru Saab si pentru General Motors", a declarat presedintele GM Europe, Carl-Peter Forster.

Vanzarea Saab va fi finalizata in toamna acestui an, urmand ca Banca Europeana de Investitii sa contribuie cu circa 600 de milioane de dolari peintr-un imprumut garantat de guvernul suedez.

Koenigsegg, cumparatorul marcii Saab, are 45 de angajati si produce 18 exemplare ale masinilor sale sport in fiecare an.

Fiecare dintre acestea se vinde cu 1.1 milioane de euro.

Compania Saab a vandut 93.000 de masini la nivel mondial in 2008, numarul angajatilor sai din Suedia ridicandu-se la 3400, Cu toate acestea, joburile care depind de mersul afacerii Saab ajung la 12.000, incluzandu-le aici pe cele ale furnizorilor companiei suedeze

via | AFP

Comentarii (7)

  • Asa da!
    Asta nu poate fi decat o veste buna! Am un respect aparte fata de marcile auto suedeze, dar se pare ca in ultimele decenii au avut probleme financiare, ata Volvo cat si Saab, ca si marci sustinute de "marile concernce auto americane". Poate era si timpul sa faca macar una din ele alta miscare, fortata sau nu de contextul economic mondial.
    4 2
  • LauCalin
    felicitari!
    Sincer sunt increzator in viitorul marcii SAAB. Koenigsegg este o marca noua pe piata care a reusit sa se impuna in fata unor nume grele ale industriei auto, precum Ferrari, Lamborghini sau Porsche, motiv pentru care am incredere in modul in care vor conduce marca SAAB si in vreo 5-6 ani sper sa vad mult mai multe pe strazi decat acum. Cu siguranta ca SAAB merita acest lucru :)
    5 1
  • cristian
    unde e ala cu poporu chinez
    Bai care esti ala cu predictiile ....

    Unde e poporu chinez cu cashu' ?

    Iti zic eu, in Herastrau la cules de melci pe fundul lacului ....?
    8 1
  • NeoGalaxy
    Vedem
    SAAB a fost nationalizat... GM nu prea avea cui sa-l vanda. Alta companie nationalizata. Viitorul nu prea arata bine.
    1 6
  • mai vorbim
    Aici sunt :)
    in fine, sa vedem ce va urma................
    dupa cum vezi < Koenigsegg, cumparatorul marcii Saab, are 45 de angajati si produce 18 exemplare ale masinilor sale sport in fiecare an. Fiecare dintre acestea se vinde cu 1.1 milioane de euro. > nu prea au banuti.............
    oricum, Doamne-ajuta!
    2 8
  • saab
    sper ca saab sa isi revina la vanzari sub comanda Koeniihhuh.......
    3 2
  • @cristian
    uite si o stire cu poporul chinez, care are banuti ici-colo:

    < China care deţine 2000 de miliarde de dolari în rezerve valutare străine > antena3.ro :)

    vezi? la o mica incordare de muschi, pica dolarul.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru