OFICIAL: Koenigsegg renunta la cumpararea Saab!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.11.2009
Suedezii de la Koenigsegg au anuntat astazi oficial ca renunta la planurile de cumparare Saab. Oficialii GM se arata dezamagiti de decizie.

Producatorul de masini sportive in editie limitata Koeniggsegg a renuntat la cumpararea companiei suedeze Saab de la General Motors, decizia fiind "semnata" intr-un comunicat de presa publicat astazi.

"Regretam ca dupa sase luni de munca intensa si orientata spre scopul final al achizitiei am ajuns la concluzia dureroasa si dificila ca nu putem sa continuam demersurile de achizitie a Saab Automobile", a spus Christian von Koenigsegg, presedintele marcii.

Oficialii General Motors au reactionat imediat dupa aflarea deciziei, aratandu-se dezamagiti de aceasta: "In mod evident, suntem foarte dezamagiti de decizia Koenigsegg de a renunta la achizitia Saab. S-a muncit foarte mult in ultimele luni pentru crearea unui plan puternic pentru viitorul Saab, iar acesta includea vanzarea brandului si a siturilor sale de productie catre Koenigsegg", a declarat Fritz Henderson, presedintele General Motors.

Conform acestuia, Consiliul Director GM va lua o decizie legata de viitorul marcii Saab in urmatoarele zile.

via | AFP

Comentarii (2)

  • nasol
    pacat chiar imi placea sa ii cumpere poate asa isi mai reveneau si ei dar akum...
    9 1
  • Florin
    Saab
    Se intampla ceva cu industria auto suedeza de nici un producator de automobile nu se incumeta sa cumpere Volvo si Saab desi pretul de achizitie este la prima vedere un chilipir . Ori pierderile acestor constructori sunt mai mari decat se lasa sa se inteleaga, ori coroana suedeza are un curs defavorabil in raport cu euro si dolarul american, ori mana de lucru suedeza este foarte scumpa sau este o combinatie intre acesti trei factori . De vazut daca Beijing Auto( partenerul Koenigsegg ) va mai fabrica in China vechea generatie Saab 9-5 dupa ce cumpararea Saab de catre Koenigsegg a picat .
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru