OFICIAL: Mercedes a dezvaluit BlueZERO E-Cell Plus

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.09.2009
Mercedes se apropie cu pasi repezi de un nou model hibrid de serie. nemtii vor aduce la Frankfurt o versiune pre-productie a modelului BlueZERO E-Cell Plus.

Mercedes pregateste lansarea noului BlueZERO E-Cell Plus, o versiune pre-productie a deja cunoscutului model ecologic. Nemtii au mai oferit publicului o versiune concept cu ceva timp in urma, promitand ca vor continua proiectul pana vor ajunge la un hibrid de serie.

Imaginile si informatiile prezentate astazi dovedesc ca proiectul nemtilor a decurs bine si BlueZERO este tot mai aproape de strada. Conceptul hibrid este propulsat de un motor electric, ideal pentru mediul urban, si o unitate conventionala pe benzina, supraalimentata, care ar urma sa isi ofere serviciile in afara orasului.

Motorul electric este capabil sa dezvolte o putere totala de 136 de cai si un cuplu motor mai mult decat suficient, de 320 Nm. Folosind numai aceste resurse, coneptul BlueZERO poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 11.5 secunde pana la o viteza maxima de 150 de km/h. Atunci cand este insa nevoie de energie electrica intra in ecuatie si unitatea pe benzina de un litru, cu trei cilindri, capabila sa livreze 67 de cai putere la 3500 de rotatii.

Trenul de rulare hibrid ii permite modelului sa ruleze 100 de kilometri in modul electric si alti 500 de kilometri alimentat de motorul pe benzina.

via | Mercedes

Comentarii (8)

  • pret de vanzare
    Daca o sa fie pretul de vanzare sub 35000 de EUR cred ca va avea mare succes
    1 4
  • Poate
    Poate sub 25000 de EUR.
    6 1
  • opinie
    ”A” Klasse cu ”figuri”.
    0 2
  • TZENU BMW
    mai au de papat.....
    interioru ma cam indoiesc sa arete asa in prodectie da cine stie.......poate? in rest foarte ok masinutza parerea mea ca puteau sa lase numa motoru electric pe ea sasa e numa o masina de oras dar mai au baeti de la merc sa manance putin sai ajunga pe cei de la bmw in materie de inovatie hybrida pun pariu ca acest modelva fi urmatoru b-classe care peste vreo 2 ani va aparea
    0 4
  • iulian
    opinie
    Superlativ. Interiorul este miscator. Este perfect.
    Nu prea ma incanta masinile hibride, dar masinuta asta arata bestial.
    3 0
  • ELM de la MB
    de fapt... MB a dat si va da in continuare de papat la altii
    pentru Dl. TZENU BMW - masinile de pe piata care folosesc motoare hibride folosesc inovatii diferite. Lexus/ Toyota au conceptul lor, BMW au altul, s.a.m.d. MB vine cu ceva diferit fata de ceilalti si doreste sa revolutioneze oarecum acest segment. Tocmai de aceea au intarziat lansarea in productie atat de mult. Ramane de vazut care sistem hibrid va fi cel mai eficient.
    P.S. Este adevarat ca acest hibrid ne arata deja cum va arata modelul clasei B peste 2 ani.
    2 0
  • flaviu c
    superb
    parerea mea este ca masina asta merita si 50000e
    sa mergi fara sa consumi combustibil 100km? cu o viteza de pana la 150km/h? NEMAIPOMENIT.
    pt ala cu bmw'u: baiatu, poate n-ai auzit ca hybridu' x6 merge 1.7 km sau ceva de genu cu motorul electric :)) cel putzin penibil
    la fel sau mai putzin rx450h de la lexus
    masina asta , ca orice mercedes , va da clasa...
    2 0
  • waw
    Interiorul e absolut superb la masina asta . Sunt curios ce pret va avea .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru