OFICIAL: Mini Coupe si Mini Speedster vor fi produse in serie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.09.2009
Oficialii Mini au indeplinit visul fanilor marcii si au anuntat ca vor introduce in productie modelele Mini Coupe si Mini Speedster.

Oficialii MINI au anuntat ca vor introduce in productie modelele Coupe si Speedster, iar acestea vor fi construite la fabrica Mini din Oxford. Data intrarii in productie a acestor modele nu a fost anuntata inca, dar cele doua coupe-uri de la Mini vor fi construite alaturi de gama actuala de modele, ceea ce inseamna ca nu vor inlocui niciun alt model din portofoliul Mini. Norbert Reithofer, Directorul Consiliului de Administratie al Grupului BMW AG, a anuntat aceste detalii in decursul vizitei sale de doua zile de la fabrica Mini din Oxford.

Mini Coupe Concept va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, iar fratele sau Mini Speedster ar putea fi prezentat alaturi de acesta in cadrul aceluiasi stand. Cel mai probabil, cele doua modele vor fi echipate cu propulsoare din actuala gama Mini, cu eventuale imbunatatiri, operate pentru a amplifica caracterul sportiv al acestor modele.

Cea mai puternica motorizare oferita in gama Mini este un motor de 1.6 litri supraalimentat, care dezvolta 211 CP si un cuplu motor maxim 260 Nm.

Acest propulsor are si o functie overboost, care ii permite sa dezvolte 280 Nm pe o perioada scurta de timp. Unitatea de 211 CP poate fi gasita pe Mini Cooper S John Cooper Works, dar ar putea fi preluata fara probleme de catre Mini Coupe si Mini Speedster.

Via | Carscoop | BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru