OFICIAL: Mini Roadster Concept, gena sportiva acum fara acoperis

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.09.2009
Mini a prezentat modelele Roadster Concept si Coupe Concept in cadrul standului sau de la Salonul Auto de la Frankfurt. Ambele modele au fost confirmate pentru intrarea in productie.

MINI a prezentat versiunea cabrio a modelului Coupe Concept la Salonul Auto de la Frankfurt, pe care a denumit-o Roadster Concept. Cele doua concepte au fost prezentate impreuna si vor intra in productie impreuna, unul dintre ele urmand sa fie produs la fabrica din Oxford. Printre avantajele noului model putem enumera structura mai rigida si portbagajul mai mare.

Noul Mini Roadster Concept este echipat cu un motor turbo de 1.6 litri care dezvolta 175 CP si 240 Nm. In regim de overboost, modelul poate furniza 260 Nm pentru o perioada scurta de timp. Turbosuflanta folosita este twin scroll, iar unitatea de 1.6 litri beneficiaza de tehnologia injectiei directe si de conceptul MINIMALISM. Astfel, modelul Mini Roadster Concept are un consum scazut de carburant in timp ce ofera performante rutiere deosebite. Pentru ca soferul noului Mini Roadster Concept sa conduca cat mai eficient, ingineri Mini au adaugat un ceas special langa turometru, care ilustreaza cat de ecologic conduci si cand trebuie sa schimbi treapta de viteza, indiferent daca conduci sportiv sau economic.

Lungimea modelului Mini Roadster Concept este de 3.714 milimetri, iar latimea este de 1.683 milimetri.

Inaltimea noului concept de la Mini este de 1.356 mm. Dimensiunile si formele acestui model ii confera proportii dinamice, care reflecta aspectul tipic al marcii britanice. Design-ul lui Mini Roadster Concept este preluat aproape integral de la Mini Coupe Concept, singurele diferente dintre cele doua modele fiind situate la nivelul plafonului, care a fost inlocuit cu un acoperis de tip soft top in cazul roadsterului.

Via | Mini

Comentarii (2)

  • BogdanD
    noul mini
    frumusica foc... si mai agresiva ca niciodata
    0 0
  • MINI
    SUUUUPERB,


    este extraordinar. sa vedem . abia astept s o vad
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru