OFICIAL: Mitsubishi PX-MiEV Concept, un SUV care consuma doar 2%

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.10.2009
Mitsubishi a dezvaluit astazi primele imagini si informatii ale conceptului PX-MiEV, un SUV hibrid bazat pe Outlander, care ofera un consum de numai 2 litri/100 km.

Desi nu s-a prezentat in cadrul celui mai mare salon auto european, desfasurat luna trecuta la Frankfurt, Mitsubishi nu intentioneaza sa neglijeze evenimentul similar din tara mama. Salonul Auto de la Tokyo, care isi va deschide in curand portile, va consemna debutul conceptului Mitsubishi PX-MiEV.

Se pare ca vedeta standului japonez va fi o piatra de temelie pentru viitorul electric sau hibrid al modelelor Mitsubishi, tehnologia prezenta pe PX-MiEV urmand sa se regaseasca si pe celelalte modele din gama, in viitor.

Noul concept vine cu un tren de rulare hibrid, in alcatuirea caruia intra un motor pe benzina, de 1.6 litri 116 cai putere si 125 Nm, pozitionat pe axa fata. Unitatea conventionala este ajutata de doua motoare electrice capabile sa ofere 82 de cai putere si un cupu motor de 200 Nm.

Trenul de rulare ecologic este completat de un set de baterii si de un sistem de regenerare a energiei electrice la franare, reusind astfel sa inregistreze un consum de numai 2 litri/100 km.

Setul de baterii poate fi incarcat de la o priza domestica insa, la nevoie, poate asigura si functionarea unor aparate electrocasnice. Trenul de rulare este desavarsit la randul sau de o transmisie 4x4, mai exact celebra Super All Wheel Control, regasita si pe actualul Lancer Evolution.

Judecand dupa aspectul exterior si dimensiuni (4.5 metri lungime, 1.8 metri latime si 1.66 m inaltime), se pare ca noul PX-MiEV are la baza actualul Outlander. La interior, PX-MiEV vine cu o tapiterie care inlatura alergiile si un instrumentar de bord cu lumini LED.

Comentarii (8)

  • VIVA JAPAN
    baietii isi fac de cap :)
    iar au ramas europenii si americanii la ani-lumina in urma :(
    asta e.
    RESPECT JAPONIA !
    10 1
  • @ LEE
    Ca si technologie sunt in fata noastra, insa ca si forma seamana cu Land Rover LRX
    1 1
  • Povesti unse pe paine, cine drq sa creada asemenea baliverne? O sa vedeti ca rusii vor gasii solutia inaintea astora.
    2 8
  • " priza domestica"

    Ooo da, frumoasa e limba romana!

    Cele salbatice in ce mediu traiesc?
    6 1
  • rusii vor face masini cu pastile de uraniu si vor avea energie inepuizabila:)):)):)...ai reactoru in porbagaj=))
    8 0
  • Tapiterie
    Tapiterie care inlatura alergiile?:D
    1 0
  • jACK cOPUZEANU
    ULTIMELE STIRI
    Va multumesc pentru aceste stiri interesante - numai asa putem si noi sa vedem ce se mai petrece in lumea auto.. Astept si alte noutati . Dece nici-o firma nu acorda posibilitatea achizitionarii in leasing a unei masini in cadrul programului "rabla" si celor care au ajuns la 69 de ani ???? Si firmele si bancile ne considera gata imbalsamati... Sa le fie rusine si sa-i vad cat mai repede ... pe butuci . Cu respect , Jack Copuzeanu
    2 0
  • andrei
    px-miev
    Ceva nu suna corect aici .... motor de 1.6 - 116CP - 125 Nm = 2 litri consum --> suna cam imposibil, din cate stiu eu motorul pe benzina are un randament de 28%, e drept cuplul e ceva mai mic decat un 1.6 normal care are ~ 150Nm si care consuma 7 litri de benzina ,cel putin 7. Si asta consuma de 3 ori mai putin ceva nu se leaga clar ar insemna un randament de aprox 100% care e imposibil, doar cu bagheta se face :) , sau poate nu calculez eu bine, daca e asa sa ma lumineze cineva
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru