OFICIAL: Noul BMW Z4 Roadster, 45 de poze, video si date tehnice

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 14.12.2008
BMW a dezvaluit astazi noua generatie a lui Z4 Roadster, ultima aparitie in gama constructorului bavarez.

Fisa tehnica

Lungime (mm) 4239 mm
Latime (mm) 1790 mm
Inaltime (mm) 1291 mm
Ampatament (mm) 2496 mm
Greutate (Kg) 1585 kg
Capacitate (CC) 2979
Puterea maxima (CP/rpm) 306 CP / 5800 rpm
Cuplu maxim (Nm/rpm) 407 Nm / 1700 rpm
Viteza maxima (Km/h) 240 km/h
Acceleratie 1-100Km (s) 5.3 sec.
Consum mediu (l) n/a

BMW a publicat astazi informatiile si galeria foto oficiala cu noua generatie a lui Z4 Roadster, model care este programat sa isi faca aparitia la inceputul lunii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Inginerii germani au reusit sa dezvolte un model care isi coserva pedigree-ul sportiv care l-a facut celebru, designerii reinterpretand insa in tematica moderna liniile clasice ale lui Z4.

Principala schimbare fata de generatia anterioara este acoperisul, care s-a transformat dintr-un soft top intr-un hard top pliabil si retractabil al carui intreg proces de inchidere sau deschidere are loc in 20 de secunde. Desi noua solutie a insemnat automnat adaugarea unei mase totale ceva mai ridicate decat cea a modelului anterior, compania germana a considerat aceasta miscare ca fiind oportuna datorita faptului ca masina a castigat in vizibilitate, confort si siguranta. Astfel, geamurile laterale sunt acum cu 40% mai mari decat cele ale generatiei anterioare, iar luneta a castigat 52 de procente in comparatie cu cea a actualului Z4 Roadster.

Modificarile de design care aduc noua generatie a modelului bavarez mai aproape de gama actuala BMW nu au afectat deloc proportiile sportive ale acestuia. Capota a ramas lunga si plonjata, in timp ce spatele este lat si coborat.

Z4 Roadster este acum mai lung, mai lat si putin mai inalt decat predecesorul sau, aceste elemente conducand la un spatiu ceva mai columinos la interior. Una dintre modificarile imediat vizibile la nivel estetic este reprezentata de luminile LED care apar atat in blocurile optice frontale si posterioare, cat si in partea laterala a modelului german.

Interiorul noului Z4 Roadster, unul dintre dezavantajele generatiei precedente prin look-ul sau batranesc, este acum radical modificat. Clientii vor putea opta intre trei culori pentru pielea Kansas din habitaclu, pachetul special Exclusive Ivory White punandu-i pe acestia in fata unui interior dominat de nuanta alba a pielei Nappa. In dotarea noii generatii a modelului german intra si ultima versiune a sistemului iDrive, care acum integreaza si sistemul de navigatie. Elementul central este monitorul de 8.8 inch cu touchscreen care aduna toate comenzile importante la nivel de sisteme, tehnologie si multimedia. Apropo de multimedia, muzica poate fi introdusa de viitorii posesori al modelului pe cei 15 GB liberi din hard disk-ul sistemului, alti 80 GB fiind ocupati de pachetul Navi.

Noul Roadster al celor de la BMW va dispune, imediat dupa debut, de trei motorizari de top, toate beneficiind de avantajele de spatiu ale arhitecturii cu sase cilindri in linie.

Vorbim de Z4 sDrive23i (204 CP), Z4 sDrive30i (258 CP) si de Z4 sDrive35i twin-turbo (306 CP). Acest ultim propulsor poate beneficia, la cerere, de ultima generatie a cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj BMW Sport Automatic, care dispune de sapte rapoarte si de padele in spatele volanului. Pentru toate celelalte motorizari, cutia standard este manuala si are sase trepte. Performantele dinamice ale versiunii sDrive35i sunt foarte bune, cu doar 5.3 secunde pentru 0-100 km/h si cu o viteza maxima constructiva de 240 km/h.

Clientii care isi vor dori ceva mai multa sportivitate vor putea opta pentru pachetul Sport, in cadrul caruia vor primi un sistem de suspensii adaptive si avantajul de a putea alege, la rulare, unul dintre programele Normal, Sport si Sport+. 

Noul Z4 Roadster isi va face debutul european in primavara anului viitor, urmand sa fie produs la Regensburg, in Germania, la aceeasi uzina care asambleaza Seria 1 si Seria 3. Preturile avansate de BMW pentru noul model merg de la 35.900 de euro (pentru sDrive23i) pana la 47.450 de euro pentru versiunea de 306 cai putere.

via | BMW

 

Taguri: BMW, Z4, Z4 Roadster

Comentarii (20)

  • Sergiu
    BMW
    BMW esti super Ma bucur ca existi si faci atita lume sa fie fericita cu asemenea capodopere.
    Se cere noul TWIN TURBO De 3.0 de pe Seria 7 cu 326 cp sa le stearga nasul celor de la Audi cu 333 cp.
    0 0
  • frumos
    in sfarsit a aparut din nou un BMW frumos :)
    0 0
  • incredibil
    pe cat de urata era generatia precedenta pe atat de frumoasa este actuala!!!felicitari!!
    0 0
  • o mica observatie
    In fisa tehnica puterea maxima de 306cp se obtine pt 35i adica motorul de capacitate aproximativ 3500.
    Thx
    0 0
  • luxxxien
    am si eu o obiectie
    Masina e frumoasa de pici...
    Daca e fiabila, asta e alta poveste...
    Dar fir-ar mama lor a naibii de ingineri nu puteau sa ascunda naibii antena aia undeva??? E ca o teapa de cactus infipta in poponetz... Hilara si enervanta...
    In rest, daca as putea, asa ceva mi-as lua... :)
    0 1
  • Gina
    Mi se pare mie sau seamana putin cu conceptul Gina ?
    Prea frumos...prea frumos !
    1 0
  • mircea
    @asd
    BMW a renuntat de ceva vreme sa impuna nomenclatorul clasic, cu cilindreea identica numerelor notate pe caroserie. In acest caz, avem de-a face cu aceeasi "problema". Capacitatea cilindrica a versiunii sDrive35i este de trei litri.

    Multumesc.

    Mircea Mester
    1 0
  • era mai frumos vechiul Z4 :( stopurile alea parca se uitau urat la tine
    0 0
  • Sergiu
    GINA
    Salut sunt si eu deacord ca masina seamana cu GINA e inspirata din CONCEPTUL GINA .
    Ma bucur mult ca BMW reuseste sa fie sus in frunte alaturi de MERCEDES-BENZ.
    BMW POWER ! ! !
    MOTOARE de 5.0 507 cp aspirate natural fara turbo asa motoare nu are NIMENI .
    102 cp /litru nu are nimeni din lume asa performanta .
    'Ma bucur mult ca exista marca ast in lUME si reuseste sa stearga multe nasuri ridicate de pe pamint.
    0 0
  • Putere si frumusete
    Foarte reusit .Un model exceptional ce cu siguranta va fi o referinta in domeniu.Am observat niste abateri de la linia clasica la interior .La exterior este foarte reusit (mi se pare o combinatie de serie 1 coupe la spate la fata grila mare gen noua serie 7 ,si un bot de serie 3 modernizat).O combinatie excelenta.Super .Bravo BMW-tot respectul
    0 0
  • Gheorghe
    Incredibil
    O masina incredibila nu am cuvinte.
    Pur si simplu BMW , Bayerische Motoren Werke.
    un BAVAREZ in toata firea.
    Z4 e MASINA visurilor oricui.
    0 0
  • Motoare
    Sergiu, lasa fanatismul si uite-te la Porsche, Ferrari, in loc sa aberezi cu 102CP/l care, poate pentru un american, pot parea o mare realizare, insa se poate si mai bine.
    0 0
  • p/u goaga
    MOTOARE
    auzi ma intra te rog aici si uita-te cine e primul in lume peste 5.0 litri.
    http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-best-engine-of-the-year-2008-2622355
    .
    Daca intri pe site si te uiti cine e 5.0 litri discutam mai departe.
    daca nu, nu am cu cine vorbi.
    daca ai mess intra sa discutam mai serios
    YM: bmw_bvr
    EM :bmw_bvr@yahoo.com
    0 0
  • SERGIU
    V10
    102 CP / LITRU nu numai pentru un american ii impresionant ci si pentru un EUROPEAN.
    Arata-mi tu mie un MOTOR aspirat natural far TURBO fara N2O care are asa performanta???
    este un V10 5.0 de 507 CP aspirat natural fara precedent .
    ARE TITLUL DE CEL MAI BUN MOTOR DIN LUME 2005 - 2007.
    E suprematia motoarelor din MOTOR SIMPLU fara TURBO sa ridici 102 CP/litru.
    E BMW si nu altcineva.
    FERRARI a luat LOCUL III la MOTOARE PESTE 5.0 LITRI .
    intrati aici si o sa vedeti : http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-best-engine-of-the-year-2008-2622355
    0 0
  • @sergiu
    bai sergiule tu ai auzit de honda s2000??? sti ca are 120 cp/l????nu la motor de 5 mii la unul de 2 mii si mai sunt exemple...dormi linistit!
    0 0
  • pune motorul sub greutatea lui m5 si dormi linistit.multe masini mici si ieftine sunt impresionante, dar nu despre asta este vorba.
    0 0
  • @raaul
    tocmai...era vorba de raportul cilindree /cai putere....iar v10 bmw-ului este pe masura gabaritului..dormi linistit ...ca s2000 ramane in continuare masina cu cea mai mare puetre litrica "the S2000 achieves the highest specific power per unit volume of any mass-produced naturally-aspirated automobile piston engine, producing 123.5 hp (92 kW) per liter, displacing the older record by the Nissan Pulsar VZ-R N1 by 0.375 hp (280 W) per lite"
    0 0
  • tot bmw ...
    ptr fanii inraiti...:)))
    Sunt fan bmw si honda, dar oricand ar trebui sa aleg tot bmw as alege....asa ca nu le mai cantariti cilindreele si caii...bmw este la alt nivel, bmw este in primul rand arta......excelent noul z4.....
    0 0
  • Munchen
    BMW
    naturally-aspirated HONDA 2000 unde e TITLU????
    BMW a luat TITLU de cel mai bun MOTOR din LUME 5.0 507 cp,
    dar premiul HONDEI undei au luat ei vreun BEST ENGINE of THE YEAR ??? pina cind BMW are cele mai multe titlui din 12 editii 7 sunt BMW.
    numai acuma recent 2004-2008 BMW a cistigat BEST ENGINE OF THE YEAR, victorii glorioase BMW.
    BMW fac motoare mult mai bune si mai ecologice raportul performanta - calitate BMW e de neintrecut.
    0 0
  • @ raaul & @raaul
    Si daca tot are honda 2000 un raport mai bun la putere/greutate oare a fost nevoie de ceva sacrificii? Hai sa va intreb... in caz de un impact, in care din ele ati prefera sa va aflati? ;)
    eu as tinde spre bmw :P e mai grea dar e mai sanatoasa ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru