Oficial: noul Citroen Berlingo

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.01.2008
Lansat in 1996, Citroen Berlingo a ajuns acum la o noua generatie, ceva mai interesanta ca design si dotari.

Esential

1996 este anul aparitiei primei generatii Citroen Berlingo
110 cai putere are motorul HDi de 1.6 litri al noului Berlingo.

Dupa cateva zile de asteptare si de tatonare a atentiei publicului printr-un site de internet special conceput (C-Reveal , care se pare ca va deveni locul de lansare a tuturor modelelor viitoare ale gamei), Citroen a publicat primele fotografii si informatii oficiale legate de noua generatie a monovolumului Berlingo.

Unul dintre cele mai interesante modele ale constructorului francez, Berlingo a reusit vanzari foarte bune, de 1.760.000 de unitati de la lansare si pana astazi, adica in 11 ani de cariera. Mai mult, acest succes va face ca unele piete sa nu faca inca cunostinta cu noua generatie a lui Berlingo, actualul model urmand sa isi mai treaca in CV cativa ani de cariera. Pe cele mai importante piete ale Europei insa, Berlingo va deveni noua vedeta Citroen. Aici, generatia care poate fi vazuta inca pe strazi va ramane in vanzare si va purta denumirea Berlingo First. Dar sa trecem la noul Berlingo.

Generatia noua este bazata pe platforma lui C4 Picasso. Motorul 1.6 HDi de 110 cai cu FAP (Filtru Antiparticule) face si aici parte din "meniu", impreuna cu sistemele ESP si cu cel de asistare a pornirii din panta in serie. Principala deosebire fata de actuala generatie (exceptand partea estetica) este insa confortul acustic, un neajuns general cand vorbim de modele cu volum interior mare.

Citroen a lucrat insa la acest aspect din plin, astfel ca francezii au ajuns la performante interioare acustice demne de cele ale unei berline. Sau cel putin asa se lauda in comunicatul de presa.

Apropo de spatiul interior, acesta poate fi personalizat in functie de nevoi. Astfel, Berlingo devine usor o utilitara usoara, spatiul de incarcare avand lungimea de 1.8 metri si capacitatea de 3.3 metri cubi. Mai mult, daca veti opta pentru cabina modulara Extenso, aveti la dispozitie 3 metri liniari si 3.7 metri cubi de incarcatura utila.

Taguri: Berlingo, Citroen

Comentarii (13)

  • Dieselurile astea...
    Simpatic HDI-ul asta, dar... cu cat devin mai performante diesel-urile astea, cum se scumpeste si motorina...
    0 0
  • hmmm...:P
    mai da` la cat de bine arata ...mi`ar fi mila sa car marfa cu masina asta :D ...felicitari pentru motoare le diesel. sa speram ca Tariceanu` il va importa :)
    0 0
  • Catalin
    BERLINGO
    totusi, FAP nu inseamna "antiparticule" ci "de particule", vine din franceza: Filtre a particules
    0 0
  • bogdan
    pt admin
    ADMIN, chiar se poate publica orice pe site-ul asta? postul cu reclama pt "Caritas" nu cred ca are ce cauta aici..totusi era vorba sa ne dam cu parerea despre o masina si nu sa "ardem fraierii"
    0 0
  • bogdan
    revenind la subiect
    daca o sa arate exact la fel si in showroom, va avea succes(cred eu), pentru ca masina arata foarte bine si ca utilitare Citroen a facut masini bune mereu
    0 0
  • arata f bine! mai ales tinand cont de faptul ca e o utilitara... de motoare n-am decat cuvinte de lauda: 1.6 HDI si 2.0HDI se gasesc pe peugeot si citroen, dar si pe Ford si Volvo, doar ca pe cele din urma sunt sub alta denumire(CDTI parca)
    0 0
  • DIESEL
    Ford si PSA au o colaborare la motoarele diesel, numai ca la Ford se numesc TDCI sau TDDI. CDTI parca aveau cei de la Opel. Toate sunt aceeasi mancare de peste numai denumirea difera.
    0 0
  • motoare
    si 2.0 D de la BMW e tot hdi.
    in rest, superba masina
    0 0
  • Stefan
    Pretzuri...
    Arata f bine noul berlingo...dar oare va fi o diferenta mare de pretz fata de cel vechi? :)
    0 0
  • pedro valcea
    2'0 hdi multispace berlingo
    am 45000 km.am deja a-l 3-lea cablu ambeiaj,schimbat
    discuri si placute frina,o galerie admisie,ceas bord,o electovalva,capitonajul hayon zdrancane...in rest am garantie extinsa si astept noi mariri de pret la motorina!
    0 0
  • berlingo?
    e fainutza masina, merita cumparata?
    0 0
  • berlingo
    am si eu un berlingo 2.0 HDI 140cp am cu el 130000 KM si nu are nici cea mai mica problema. Noul model e chiar foarte frumos singurul lucru care nu imi plce e motorul de 1.6HDI nu prea imi place cum merge
    0 0
  • scmp
    masina, merita cumparata?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru