OFICIAL: Noul Hyundai Elantra ataca Fluence si Cruze

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.04.2010
Hyundai a prezentat in Coreea de Sud noua generatie Elantra. Modelul se schimba estetic radical si vine cu elemente de confort fara egal in segmentul compact.

Hyundai a prezentat la Salonul Auto de la Busan (Coreea de Sud) noul Avante, model care in Europa este cunoscut sub denumirea Elantra. Noul model preia liniile de design inaugurate de Hyundai pe noul ix35 si le reduce la scara, completand astfel tabloul unui sedan de segment compact interesant ca aparitie.

In momentul lansarii europene, care va avea loc la finalul anului in curs, noul Hyundai Elantra va dispune de un motor 100% nou prezent in gama coreenilor. Este vorba de unitatea de 1.6 litri pe benzina cu injectie directa care dezvolta 140 CP si 167 Nm. Desi puterea motorului a crescut cu 13% fata de varianta 1.6 prezenta anterior pe gama Hyundai, consumul si emisiile s-au redus cu 12%. Noul motor va putea fi cuplat atat cu o transmisie manuala, cat si cu una automata cu sase rapoarte prezenta deja pe ix35.

Hyundai nu a prezentat inca imagini ale interiorului noului sau model, insa constructorul sud-coreean afirma in comunicatul de presa care insoteste primele imagini ale noului model ca Elantra ofera "elemente avansate care nu sunt regasite pe celelalte modele din acest segment", printre care ilumnarea ambientala, scaune spate incalzite si un monitor TFT LCD color. Principalul adversar de piata al lui Renault Fluence, Skoda Octavia si Chevrolet Cruze iese in evidenta la exterior printr-un limbaj de design pe care coreenii il denumesc "sculptura fluida" , profilul de coupe fiind completat de blocurile optice fata cu tehnologie HID (High Intensity Discharge) si de cele spate care beneficiaza de aportul unor lumini LED.

"Noul Hyundai Elantra subliniaza ambitiile Hyundai, beneficiind de cel mai bun design si de cele mai bune performante din segment.

Suntem increzator ca vom redefini inca o data segmentul compact la nivel mondial", a declarat cu ocazia lansarii Steve Y. Yang, presedintele Hyundai Global Business Division.

via | Hyundai

Comentarii (31)

  • China in her eyes
    Chinezism
    priviti atent interiorul farurilor... recunoasteti modelul? e copie audi 100% ! astia au scoala de la chinezi... nu se vor lecui niciodata...
    8 35
  • Bentley
    Indraznet design...
    F simpatic, cel putin ca design exterior... Asteptam poze cu interiorul...
    24 4
  • ...
    arata binisor, cu multe elemente "imprumutate" de ici de colo... Pe mine ma socheaza cel putin noile motoare introduse de "marele" constructor H si KIA... dieseluri de 2 litri si 180cp, de 3litri si 240cp, acest 1.6 pe benz de 140cp (si numai 167Nm)... vin cu niste chestii total ok (si aici ma refer la raportul cilindree / putere). Ma ingrijoreaza in schimb faptul ca arunca pe piata aceste motoare fara nici un fel de expierenta, nu stiu cine e in spatele motoarelor, care e constructorul cu care colaboreaza... Mi se pare un risc enorm sa pui BOTUL la aceste date tehnice cand stii ca in spatele lor nu sta niciun fel de expierenta sau traditie... ceva... orice... De altfel, chinezariile vor lua o buna bucata din piata acusica (3-4 ani) cand vor veni... In rest... nimic impresionant, ci doar un mic fior pe sina spinarii pt cine le cumpara... poate...
    9 17
  • schumi
    @eu
    "dieseluri de 2 litri si 180cp, de 3litri si 240cp" ?!?
    Trebuie sa ne pregatim pt schimbari climatice severe!!!

    Cel putin designul exterior e original. Seamana cu Toyota.
    19 3
  • HYUNDAI
    Estetic arata foarte bine.
    21 7
  • ff frumoasa!!
    dusmanosii zic k e chinazariee:))) cum sa fie daruri de la audi?uita-te mai bine eu zic:))) lea furat noaptea si leau pus si ei:))) doamne ce prostii mai scot unii!! masina e superba pe langa tractoarele germane lasati invidia..
    27 4
  • unckle
    @ eu

    motorul cu injectie directa de benzina nu este primul din grupul Kia-Hyundai , deci se poate spune ca stiu si ei cate ceva. Nu cred ca tre sa fii neamt ca sa poti face un motor cu injectie directa ... si cred ca asta au crezut si japonezii de la Mitsubishi acu vre-o 20 de ani cand l-au inventat ;)

    Arata bine masina, acum sa speram ca va fi si fiabila .. si va avea si un pret care sa faca ceva "valuri" in industrie.
    18 1
  • incuiati...
    cand vad ce scriu visatorii astia de audi si bmw si zic "mama ce chinezarie" ma loveste asa un sentiment de compatimire si compasiune....pentru ca gena aia care da inteligenta umana le lipseste...
    chiar nu inteleg de ce se oftica ei asa cand vad ca si altii in afara de nemti fac masini ..masini ce concureaza serios cu sh urile astea de le cumpara fraierul de roman de la neamt...
    dar na..daca te ai nascut incuiat..incuiat ramai...
    27 1
  • Etienne
    Elantra = Sonata mic
    Elantra nu preia nimic de la nimeni; poate doar de la fratele mai mare, Sonata - ultima generatie. Arata mai bine decat orice sedan compact european sau de aiurea. Designul insa nu ii va fi de ajuns pentru a avea succesul concurentilor europeni si japonezi. Pretul corect (asta e posibil sa gasim la noul Elantra) si o fiabilitate ridicata (pentru asta mai trebuie asteptat putin pentru a se confirma) vor conta enorm. Cat despre asemanarea cu Audi, poate ca nu se observa decat la nivelul aceluiasi design multiplicat la clase diferite.
    16 3
  • krajla
    frumos
    Per total masina arata foarte bine. chiar si daca are unele parti seamana cu alte modele, dar in ziua de azi care masina obisnuita este 100% originala (daca nu vorbim despre cele exculsive)?

    Cat despre motoare Santa Fe face lift 2.2 CRDi are 197 cp. Inainte avea aceeasi motor cu 150 de la Mercedes. Deci nu-i imposibil ca un motor de 2.0 sa aiba 180 de cai si sa fie si fiabil.
    14 1
  • Marius
    Nota 10 pt tehnica, nota 4 pentru design
    Masinile americane au un design original, la fel si cele europene. Cand vine vorba de asiatici.....fac ei masini bune, fiabile, electronica bine incorporata, preturi bune.......darrrr.....la partea de design zici ca le da Dumnezeu cu barda-n cap. Chiar asa de greu o fi sa desenezi si sa proiectezi o masina frumoasa, cu linii simple, elegante si originale?
    3 17
  • @Marius
    te hazardezi prea mult spunand "asiatici" atat de general... DA !CHINEZII copiaza, COREENII copiaza ! Dar sa spui ca japonezii si indienii copiaza e total gresit. Asa ca fii mai atent cand spui asta... nu-i baga pe toti in aceeasi galeata pt ca te pacalesti singur.
    15 3
  • @ Etienne
    Nu preaia nimic de la nimeni? Poate si sonata a preluat ceva ceva de la alti producatori..


    faruri - Audi A1
    stopuri - Alfa Romeo Giulietta
    geamuri laterale - Lexus IS
    linia cu manere - BMW seria 5
    grila - Subaru Impreza
    antena - Bmw
    porbagaj - Audi A4

    Chiar si daca nu am dreptate in privinta unor parti, totusi nu este chiar originala modelul. Insa trebuie sa recunosc ca arata bine
    5 16
  • BrillClubKIAro
    Interesant
    Imi place modelul. In curand toate legendele astea gen Audi VW BMW incet se vor stinge. Deja coreenii demonstreaza tuturor ca se pot face masini ieftine cu dotari standard ce pe alte modele sunt la statusul de optionale.
    Felicitari Hyundai!!!
    17 2
  • sweet dreams
    hahahahha
    fanii hyundai se viseaza in elantra concurent pentru BMW si Audi =))
    3 23
  • URAGANU
    cum sa nu
    Putine faruri Audi, putine stopuri BMW, putina alura Mazda 6, putina capota Ford si gata Copia.

    Pas
    5 12
  • nice
    Fie copie sau nu as alege-o in fata la fluence mai ales cruze
    10 6
  • urmatoarea mea masina ?

    la capitolul motorizare au colaborat mult cu mitsubishi, de la care au preluat si tehnologia gdi si au perfectionat-o
    11 3
  • Forceps
    Un design scremut,imprumutat,fara nici o nota de originalitate.Apreciez noutatile gen Jag xk,Alfa 2ueottoantta dar monstri gen Mito,Giulietta si asta.Daca iX a iesit nu inseamna ca se potriveste la astea mici-Ventra(noul Accent).Ford a reusit treaba asta,dar Kinetic nu se imbuca la toate.Renault este campionul.
    5 8
  • hyundai
    pt. toti cei ii fac pe coreieni, chinezi mai daschideti ochi si priviti in jur ce va inconjoara, nu este nimic care functioneaza ok si are un logo coreian? nu cred, eu sincer sa fiu conduc de un an de zile o "'chinezarie' si e super tare am facut danemarca-romania tur si retur cu diferanta de 19 ore si va asigur ca masina nu a transpirat deloc, acestea au fost in feb.2010 cu multa zapada pe autostrazi si va spun ca am vazut multe accidente si derapaje necontrolate sfarsite in afara carosabilului, si "chinezaria'' mea nu a facut nicmic in plus decat sa ma asculte. viteza de croaziera 145 km/h. sa fiti cinstiti
    15 5
  • OMG
    Vai de mine ce Ford Mondeo dragut. Este oare facelift-ul Mondeo-ului actual?
    0 10
  • dj smesh
    hyunday
    muuuuuuult plastic la hyunday,chiar miroase a plastic in interior,iecs,peste citi-va ani nu mai ai nici un pret la ele
    1 6
  • hyundai
    HYUNDAI si-a dat seama ca daca nu-si schimba stilul nu vor face fata in europa ,incet ,incet odata cu modelele i10,i20,i30,i35si acum elantra,au acaparat un segment bun din piata EUROPEI,mai ales ca in STATE au intrat puternic cu modelul GENESIS COUPE .Sloganul lor a fost daca am reusit cu televizoarele si telefoanele sa incercam si cu masini si ca dovada ca le-au reusit . EI AU CULTUL MUNCII asta este secretul,mai baieti muncesc toata ziua ptr un bol cu orez.
    9 0
  • Mai oameni buni, deschideti ochii intre chinezi japonezi si coreeni asemanarile nu sunt decat fizice. Iar intre industria chineza si cea japoneza sau coreeana nu e nici o legatura. e ca si cum ai compara rusii cu germanii sau francezii
    4 1
  • gyovanny
    invidie..............eeee
    sant ffffff tari. muriti de invidie din scaunul carutelor voastre. FRATILOR NEMTII NU MAI FAC CE FACEAU ODATA. gata cu vrajeala. orezarii astia sant f tari . dar ce stiti voi?????????? felicitari hyundai............ au bani si pot face ce vor cu ei masini tari la preturi mici. cati dintre voi ati condus un santafe? i30? ix35? sa comentati din cutiile voastre ??????????hahaha ura invidie....sa ne uitam bn la bmw are aceesi forma din 90 noroc ca s=a mai indoit tabla la montare si a iesit putin sculptat iar farurile au suferit o mica deformare... hhaha su vw un interior banal de golf 3 pana la 6 audi la fel cunoscatori auto ce saneteti.
    7 3
  • De 2 ani in testele din SUA, Hyundai a castigat majoritatea comparativelor cu Honda si ceilalti producatori niponi
    http://www.insideline.com/hyundai/sonata/2011/2011-hyundai-sonata-gls-vs-2010-honda-accord-vs-2010-mazda-6-i-touring-comparison-test.html
    4 1
  • ccc.ccc.ccc.
    ...
    asa este, seamana cu audi, are patru roti + una de rezerva, farurii, scaune, volan, motor, etc.
    4 2
  • pentru c...c......t
    Hyunda Motor Company si DaimlerChrysler AG au fondat o intreprindere mixta pentru producerea automobilelor comerciale, care va purta numele de Daimler Hyundai Truck Corporation. Din 2004, aceasta companie produce motoare pentru Mercedes-Benz
    4 1
  • Mircea
    cata prostie...
    bai nu mai bagati in aceeasi oala coreeni cu japonezii... coreenii cu chinezii sunt o echipa, japonezii sunt alta echipa !
    2 2
  • rautaciosii...
    Nemtii sunt cei mai buni. Cam asa gandesc peste 80% dintre romani. Si uite asa, platesc tribut unor marci care de fapt se adreseaza celor ce isi permit masini de peste 25 000 de euro... Iar cand apar si optiuni ale altor constructori ce tind catre modelele germane, atat de sofisticate si cu multe optiuni, dar la preturi mult mai mici si la fel de fiabile, mai bine ne luam un sh nemtesc decat o masina noua... neeuropeana. Parerea mea este ca daca nu ai bani multi sa dai pe masini noi germane, mai bine iti cumperi o masina asiatica decat una italiana sau frantuzeasca. Si bravo Hyundai, ca la doar 15 000 dolari, Elantra este o masina cu multe optiuni ce alti constructori nici nu se gandesc sa le includa in standard. Pentru cei mai putin norocosi financiar, Elantra este o binecuvantare.
    1 1
  • viitor
    hyundai va fi o marca de viitor va fi un pret calitate imbatabil
    nici nu ati vazuto bine si gata seamana cu auqi ford si si nu mai stiu ce
    este bine inseamna ca are ce este mai bun din fiecare deci este o super masina
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru