OFICIAL: Noul Mazda CX-5 debutează la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.04.2011
Întruchiparea de serie a conceptului Mazda Minagi va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt. Până atunci, conceptul Minagi va încânta privirile vizitatorilor Salonului Auto de la New York.

Mazda a anunţat că noul său crossover compact se va numi CX-5. Acesta este fratele mai mic al lui CX-7 şi va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă. Modelul este derivat din conceptul Mazda Minagi – prezentat la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, iar exemplarul care vine la Frankfurt este în versiunea de producţie. Mai mult decât atât, exponatul va fi prezentat şi la Salonul Auto de la New York, ceea ce înseamnă că noua creaţie a celor de la Mazda va putea fi văzută încă din 20 aprilie.

CX-5 este primul model de serie care înglobează limbajul de design Kodo – Sufletul Mişcării şi poartă noua temă de design a celor de la Mazda, temă prezentată odată cu conceptul SHINARI. Odată cu Shinari, Mazda a prezentat tehnologiile SKYACTIV, care implică o nouă generaţie de motoare, transmisii, caroserii şi şasiuri. Noul CX-5 va intra în gama globală a Mazda în 2012 odată cu toate tehnologiile prezentate mai sus.

Deşi modelul CX-5 va fi prezentat la Salonul Auto de la New York, debutul internaţional al vehiculului este pregătit pentru Frankfurt.

După cum ştiţi, denumirea CX din CX-5 semnifica gama de crossovere de la Mazda, care le include pe CX-7 şi CX-9. În timp ce modelul CX-7 este de câţiva ani pe piaţă şi a primit deja şi un facelift, iar CX-9 urmează să fie "fratele cel mare", noul CX-5 va fi cel mai mic model din gama respectivă.

Via | Mazda

 

Comentarii (1)

  • Opinie
    Uau! Frumos, frumos!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru