Oficial: Porsche 911 facelift

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.06.2008
Porsche a restilizat gama celebrului model 911, aducand imbunatatiri de ordin tehnic pentru versiunile Carrera si Carrera S.

Esential

69.600 de euro costa un model Porsche Carrera coupe.
88.000 de euro costa un model Porsche Carrera S cabrio.

Porsche a publicat astazi primele fotografii oficiale si primele informatii despre versiunea restilizata a modelului 911. Porsche a realizat un facelift minor la designul exterior, dar a adus o sumedenie de noutati la partea tehnica a iconicului 911.

Asadar, noul Carrera 911 este disponibil pentru prima data cu injectie directa si dublu ambreiaj. Primele modificari vor fi disponibile pe Carrera si Carrera S, ambele modele fiind prevazute cu tehnologia Doppel Kupplung (dublu ambreiaj) si cutie de viteze automata cu 7 rapoarte.

Desi tehnologia injectiei directe nu este tocmai o noutate pentru Porsche, fiind prezenta deja pe modelul Cayenne V8 de 4.8 litri, ajustarea ei pe linia Carrera este o premiera menita sa aduca mai multa putere, cuplu sporit si nu in ultimul rand economie de combustibili si o rata mai mica a emisiilor.

In noile conditii tehnologice, modelul 911 Carrera de 3.6 litri a primit un plus de putere masurabil la nivelul a 20 de cai, ceea ce ridica herghelia cailor putere pana la numarul de 345.

Timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este realizabil in aceste conditii in 4.7 secunde. Mai mult, consumul anuntat de producatorul german pare incredibil pentru un model cu aceste performante, 9.8 litri la 100 km.

In ceea ce priveste versiunea Carrera S, propulsata de un motor de 3.8 litri, nivelul puterii a fost ridicat pana la valoarea de 385 de cai, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se efectueaza in 4.3 secunde. Viteza maxima de constructie este anuntata de Porsche la 300 km/h.

Modificarile de ordin stilistic se limiteaza la insertiile de tip LED atat pentru blocurile optice, cat si pentru stopurile de pe spate.

Versiunea restilizata a modelului Carrera pleaca de la 69.600 de euro, in timp ce varianta cabrio costa 78.000 de euro. Carrera S este disponibila la un pret de 78.000 euro, in timp ce versiunea decapotabila va costa 88.000 de euro.

Via | Porsche 

Comentarii (2)

  • pharao
    !
    sunteti "nebuni" mai Porsche!!!!!
    in cel mai pozitiv sens!
    daca se poate spune asa...
    nici 10 l/100 km...pt o masina de 385 cp si capabila sa atinga 300 km/h?
    asta e inginerie pura, arta....
    bravo Porsche!
    0 0
  • respect
    mereu am avut un respect mare pentru Porsche, iar seria 911 este printre cele mai bune supercar-uri cu care poti "trai": fiabile, practice si relativ ieftine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru