Oficial: Prima imagine cu hibridul Honda Insight

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.12.2008
Honda a publicat astazi prima imagine oficiala a modelului Honda Insight, hibridul ce va rivaliza cu Toyota Prius.

In timp ce toti marii constructori mondiali se inghesuie sa prezinte editii speciale sau limitate in cadrul Salonului Auto de la Bologna, Honda se pregateste deja pentru Detroit. Constructorul japonez a dezvaluit astazi prima fotografie oficiala a modelului Insight, in versiune de serie.

Anticipat de conceptul cu acelasi nume, hibridul Insight va fi dezvaluit in premiera in Cobo Hall din Detroit. Noul Insight se anunta a fi un concurent redutabil pentru Toyota Prius, pionierul acestui segment de piata. Modelul Honda promite o aerodinamica mai buna, cinci locuri pentru pasageri si o versiune mai usoara si mai compacta a sistemului hibrid IMA.

In plus, Insight va introduce in premiera o noua tehnologie, botezata de japonezi "Ecological Drive Assist System", care se axeaza pe reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de dioxid de carbon. Practic, sistemul furnizeaza conducatorului auto informatii in timp real despre performantele obtinute ajutandu-l astfel sa-si regleze stilul de sofat pentru a obtine un consum cat mai mic.

Noul Honda Insight va debuta oficial in showroom-uri in primavara lui 2009 insa pretul ramane o necunoscuta deocamdata. Probabil, noul Insight va deveni hibridul cu cel mai acceptabil pret de pe piata, urmand sa detroneze Toyota Prius. Japonezii sunt optimisti si spera sa vanda aproximativ 200.000 de unitati anual.

via | Honda 

Comentarii (3)

  • medicalscientist
    e usor sa gasesti redactori pe segmentul auto?
    Carenta cronica de informatii in domeniul auto:Surpriza!Honda a lansat primul hibrid,in lume,nu Toyota!
    Cum poate oricine sa scrie orice oricum in Romania!De-aia am renuntat la cursurile facultatii de jurnalism.
    0 0
  • pentru medicalscientist
    Stimate cititor poate ar trebui sa recititi acest paragraf:
    "Noul Insight se anunta a fi un concurent redutabil pentru Toyota Prius, pionierul acestui segment de piata."
    Nu inteleg in ce parte a textului de mai sus ati citit ca Insight este primul hibrid de serie din lume. Poate mai multa atentie din partea dumneavoastra v-ar fi lamurit inainte de a comenta pe langa subiect.
    Multumim!
    0 0
  • de fapt cel de sus vroia sa atraga atentia ca Honda Insight(primul model, fabricat pana prin 2002) a aparut pe piata SUA inainte de Prius.....dar pe de alta parte au mai exista si GM EV1 si alte vehicule electrice sau hidride, deci nu vreau sa dau cu pumnu in masa ca Insight a fost primul,dar cert e ca a existat pe piata din SUA inaintea actualului Prius, care e produs din 2000-2001(?!) parca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru