OFICIAL: primele fotografii cu noul Skoda Superb

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 09.01.2008
Noul Skoda Superb se prezinta in premiera fara haine de camuflaj. Prima impresie: arata interesant si are motoare de top.

Esential

260 de cai putere va avea cea mai potenta versiune a noului Superb.

Skoda a publicat primele trei fotografii ale noii generatii Superb, noua arma a cehilor impotriva competitorilor din segmentul mediu de top.

Noua idee stilistica a modelelor Skoda se regaseste si pe noul Superb, liniile de design ale partii frontale amintind de ultimele modele lansate in gama. Ca dimensiuni, noul Superb a crescut la 4838 de milimetri lungime, 1783 de milimetri latime, la 1461 milimetri inaltime si la un ampatament de 2761. 

Partea tehnica si tehnologica a noului Skoda Superb a fost foarte bine studiata si dezvoltata de producatorul ceh. Viitorii clienti se vor putea bucura de avantajele farurilor adaptive, de un sistem automat de asistare la parcare, de un nou pachet de aer conditionat si de noua airbag-uri.

In ceea ce priveste motorizarile, Skoda Superb a profitat din greu de avantajele pozitionarii in Volkswagen Group si a preluat direct unele dintre cele mai interesante motoare ale modelelor VW. Este vorba de sase unitati care variaza ca putere intre 105 si 260 de cai combinate cu transmisii manuale sau automate DSG. Debutul oficial al modelului produs la uzina ceha din Kvasiny va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in 4 martie.

Taguri: Skoda, Superb

Comentarii (58)

  • Paul S
    clona
    paraca e o masina chinezeasca.
    are bot de BMW si spate de Laguna.
    in rest e superba
    0 0
  • bleach...
    nu vreau sa comentez in plus pe seama acestui model de "lux" de la skoda. cu banii pe care probabil o sa ii dai pe o superb dinasta [care e un fel de frankenstein --ma refer la partile luate de pe la pasat si alte modele de renault si ford (se vede zic eu)--] iti poti cumpara lejer noul pasat.
    0 0
  • la mine
    superb
    degeaba... ca tot bine arata
    0 0
  • ALX CT
    @MANU
    Poate,dar tot SUPERB ramane modelul.:D
    0 0
  • hmmm...
    oare cum arata noul interior? si totushi recunosc ca am fost putzin rau. o masina nu e facuta tocmai din partea ei exterioara. performantele conteaza si fiabilitatea ei. precum si interiorul pentru k acolo o sa stai cand o sa conduci. hai k e ok [las partea cu copiatul exterior..merge :p]. o sa fie o mashina buna. are si putere, e mare, o sa te simti oarecum regele soselelor cu ea, sunt sigur ca o sa ofere o placere de condus prea putin intalnita la alte modele :) mai ales din cauza motorului de 260 cp in combinatie cu dimensiunile ei.
    0 0
  • "noua" Skoda
    ce penibil... vorba celui de mai sus: o strutocamila ; bot de BMW cu faruri de Passat si spate de Laguna.

    Asta e design? dupa ce ca este o copie fidela a passatuluipdv tehnologic, nici macar nu s-au sinchisit sa caute un design nou. Ma intreb, aia de la skoda ce fac? cu ce se ocupa? s-au transf in uzina de asamblat wv low-end?
    p.s.: noua fabie e cea mai urata masina pe care am vaz pana acum - someone disagrees?
    0 0
  • Mihai O
    clona
    "paraca e o masina chinezeasca"...doar ca e de prin Europa si pe deasupra si din grupul VW.Oftica bat-o vina!
    ...La smecherie si caterinca suntem de departe campioni mondiali!!!
    0 0
  • doogoo
    Indoielnic produs
    Da, un low-end. Dar asta a si fost segmentarea Skoda. Numai in Romania e o masina "premium".
    0 0
  • pt gaby
    nop chiar e cea mai urata masina (noua fabia). Pe mine nu prea ma incanta spatele la superb, in rest e ok...acum sa vedem si interiorul.
    0 0
  • Mihai O
    "noua" Skoda
    For instance...I totaly disagree with you!
    C'mon!!!Sunt multi alti producatori care si-ar dori sa scoata de pe linia de productie o asemenea "strutocamila" care sa le creasca vanzarile atat de mult!
    0 0
  • Pacat de ea, au stricat-o de tot. erea mult mai ok prima varianta
    0 0
  • porter
    Skoda
    merge
    0 0
  • Paul S
    pentru psihologul lui peste, mihai o
    De unde ai scos-o cu oftica, smecheria si caterinca?
    Am semnalat sec niste lucruri, fara nici un fel de subiectivism. Nu am zis nici ca e buna nici ca e rea. Vad ca tu o iubesti foarte mult. Marita-te cu Skoda Superb! Si o sa te cheme Mihai O Superb.
    0 0
  • sczhumacher13
    pretz ???
    sal, all, stie careva pretul noului SUPERB ???

    MIRCEA MODIFICA-TI PARAGRAFUL...
    "Noul Soda Superb se prezinta in premiera fara haine de camuflaj. Prima impresie: arata interesant si are motoare de top."

    merci, papa
    0 0
  • MDA
    MDA E FRUMOASA
    0 0
  • Airman
    Superb
    Dragii mei,
    Superb-ul nou este o masina ce a crescut foarte mult in finisaje si asta o sa vedeti la interior, dar mai mult de atat exista intr-una din revistele de specialitate,un test si poze cu aceasta masina si va invit sa il cautati si sa il cititi.Cred ca este in AMS.
    Masina este extraordinara si va fi un best seller al lui Skoda.
    cei care sunt impotriva sau nu cred, ii rog sa testeze masina, pentru ca merita.
    Airman
    0 0
  • "noua" Skoda
    Mie, cea mai ok masina de la skoda mi se pare octavia asta noua; in rest am impresia ca au dat-o in bara cu celelalte modele - inclusiv asta

    oricum, nu sunt fan al design-ului teuton ("me Kate, me throw rock!" - pt cine recunoaste).

    O masina super reusita (si accesibila ca pret - nu intram aici la categoria BMW Lexus & shit) dupa mine ar fi asa:
    - design de peugeot poate si ceva accente alfa
    - calitate imbinari wv
    - materiale peugeot
    - un benzinar de wv sau un diesel HDi
    - cutie de viteze wv
    - inovatii tehnice citroen
    - pret service dacia :-P
    - + alte chestii
    0 0
  • Nerelevant modelul.
    Daca va fi pozitionata la pret ca si cea veche in raport cu passat-ul nu va aduce mari contributii la volumele sau bugetul Skoda.

    E totusi o copie de VW cu spate de Renault/ Mondeo nou.

    Devine relevant daca va fi cu 10-15% mai ieftina ca Passat si pastreaza distanta de calitate existenta si acum intre masinile VW-Skoda construite pe aceeasi platforma (gen Octavia-Golf/Jetta)

    Nu mai spun de faptul ca in segmentul asta sunt destui "clasici puternici" si ca e un segment in mare cadere la traficul tot mai greoi din orase si la masele/dimensiunile si implicit emisiile masinilor din clasa asta.
    0 0
  • pareri pareri
    daca ati lucra in skoda, ati intelege de ce este asa cum este, de ce superbul trebuie sa copieze aprox passatul ... de ce au voie si ce nu au voie cei din skoda !!! nu au mana libera de la vw !!!
    0 0
  • Dezamagire
    Sunt deacord cu cei care au postat mai sus si au spus ca ca e un fel de strutocamila.Ce mi se pare mie si mai neinspirat este faptul ca fatza e agresiva iar spatele e jalnic de plapand si inocent.
    0 0
  • Liviu Muresan
    Skoda
    Baieti, hai sa va spun cate ceva ca sa va linistesc: Masina a fost dezvolata de un grup de ingineri din care cu modestie dar o spun, am facut si eu parte. Masina e facuta pe o platforma A6 cu elemente luate de VW si BMW. Merita toti banii. Va recomand motorul de 200 HP. Cei care o critica sa faca ei ceva mai bun. Desteptii lumii dezamagiti! Ptiu!
    0 0
  • Superba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Sa vedeti ce o sa se mai vanda in Romania si nu numai, daca are un pret bun. Atunci sa vad comentariile rautaciosilor care-si dau cu parerea aiurea...
    0 0
  • insane
    ce'i ma cu trompeta asta de masina
    si-au batut joc de masina.. cel putin spatele e xerox dupa laguna.. si mai da si cu pasatul pe la usi.. bataie de joc..
    0 0
  • Mihai O
    Skoda Superb
    Vad ca se tot pomeneste numele Lagunei ca sursa de inspiratie pentru spatele ei.Sunt absolut convins ca acesta nu cred ca a fost nic macar ultimul lucru la care s-au gandit proiectantii si design-erii!Sunt curios sa aflu impresii dupa primele teste cu motorul de 260 CP cel mai puternic de pana acum la Skoda.Oricum este si va ramane o marca ce va conta din ce in ce mai mult chiar si in cadrul grupului.Si ca tot veni vorba de grupul VW, hai sa ne uitam si la celalalt frate din ograda: SEAT.Cand ma uit pe cifrele de vanzari comunicate de APIA ma cam apuca rasul!
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    CE-I CU CALEASCA ASTA ? =))
    SA moara pestii mei electrocutati in acvariu de nu ... zici ca e chinezeasca d'aia ... GEELY ... HOVER CUV =)) ... impozit_pe_smecherie@yahoo.com ... yo sunt ala :* _)_
    0 0
  • Ce Skoda!
    Nu stiu de ce ziceti voi ca seamana cu Laguna,BMW ca parca mai mult cu Logan.Cred ca au furat mult din elementele Loganului
    0 0
  • Bai nene ~!~COSMO~!~ baga tare un counter strike nu mai sta aiurea pe net ca Loganu lu tactu tot de kkt ramane.Tin sa spun si eu ca spatele e cam nasol ca la Laguna in rest arata beton si mai ales ca o sa fie echipata cu motoare vw.
    0 0
  • hei..[@iiji]
    oare pana acum nu auavut skodele motor vw? :))..ce noutate :p
    0 0
  • Kolegu
    Sunteti Penibili!!
    Bah expertilor care recunoasteti voi BOT de BMW si SPATE DE LAGUNA cu FARURI DE PASSAT.... Nu mai fiti voi experti ca imi provocati greata.. Este o masina frumoasa ce pastreaza liniile in care s-a incadrat din totdeauna Skoda si cineva mai sus spunea k dekt sa dai banii pe asta mai bine iti cumperi Passat ... BLEACH!!! Masina asta concureaza cu Phateon-ul de la VW amice....
    0 0
  • mmmm
    Aceeasi masina.......fata furata , spate furat.....masina de tzaran. Se plimba prin sat , foarte mindru ca........sau prin oras....Mai bine ar fi ramas la productia de tunuri !
    0 0
  • hon da
    daca vreti masina
    bai baietidaca vreti masini nu gunoaie de-asteacumparati ba neneHONDA
    0 0
  • razvan
    spate de laguna ?!
    oooof ... nu mi se pare ca fata se aseamana cu al bmw-ului, din ac pct de vedere e frumoasa, inclusiv silueta - dar spatele e strict de laguna frate :( !
    0 0
  • e frumoasa...pt o replica
    din fata prea e passat si din spate e aproape mondeo.chiar nu puteau designerii de la vw sau skoda sa vina cu ceva mai altceva?
    0 0
  • superb
    masina frumoasa, critici bune - cel putin deocamdata (dar nu de la "expertii" care au postat in necunostinta de cauza) . cred ca va face o concurenta serioasa noului mondeo, daca va fi apropiata ca dotari, finisaje si pret.
    0 0
  • x
    arata mult mai bine decat Passatul
    0 0
  • oare ceilalti producatori ... sunt atat de kior si nu observa stricta copiere .... a modelului lor.. bmw renault vw bla bla... :| noul mondeo e ceva exclusivist , este un ford vs. vw , masina asta e un fel de personaju negativ din italian job... care isi cumpara ce doresc ceilalti.. asa si skoda... pune pe noul model caracteristicile celorlati producatori.... dintre toate octavia 2/rs e cel mai reusit model . PUNCT , o seara faina
    0 0
  • conducator de masini
    octavia/jetta
    intre octavia si jetta (masini cu preturi apropiate si motoare identice) e o diferenta semnificativa...dupa ce ai mers cu jetta nu te mai urci in octavia !...despre superb nu zic mare lucru...sa ia cine vrea vaporul asta, ca sa nu mai zic de varianta cu 260 cp !
    0 0
  • 2fast2
    Gondola pe roti
    Masina celor care viseza la BMW la semafor si kkt in garaj................
    0 0
  • Super..bbye
    Probabil ca designerii cehi au facut studiile de specialitate in Franta
    0 0
  • Mihaela
    Superb
    La ce se pricepe romanu' cel mai bine? Sa faca comentarii rautacioase fara a fi in cunostinta de cauza. In locul vostru mi-ar fi rusine sa comentez doar sa ma aflu in treaba. cati dintre cei care ati comentat pe aceasta pagina au condus au urcat sau au vazut aceasta masina? Nu-mi spuneit voi mie ca daca cineva v-ar da aceasta masina gratis, sau la un concurs n-ati accepta-o (si aici am adresez celor care au avut doar cuvinte "de bine" despre ea).Putine masini sutn ca asta pe piata in momentul de fata comparativ pret calitate. Eu zic sa deschideti ochii si vedeti realitatea. Cate masini au imprumutat de la atatea firme mari ce e mai bun si l-au folosit pe masina lor. Nici A6 nu are spatiul precum nici Passatul nu are confortul si BMW porbagajul Superb-ului.Vorbeste gura fara voi.
    0 0
  • Sa vedem interiorul!
    Nu stiu ce se intampla cu designerii din ziua de azi: ...parca nu mai au idei! Ies niste masini tot mai ciudate.Astept sa vad interiorul si dotarile aferente, caci pe mine intotdeauna m-a interesat mai mult interiorul si designul interior decat exteriorul. Si aici fac o paralela la un articol publicat tot aici si care era referitor la noul Renault Kangoo care la fel ca si in cazul Skodei arata mai urat pe afara decat modelul precedent, dar mult, mult mai bine in interior.Si eu sunt de parere ca botul e o copie BMW, dar spatele mie imi aduce mai mult a Peugeot 407 decat a Renault Laguna.
    0 0
  • MateiS
    Superb(a)...
    Multumesc Mihaelei pentru comentariul de mai sus, m-a uns la inima!!!Cat despre Superb... imi place, cred ca va face multe pe piata, chiat mai multe decat modelul actual, iar calitatea la Skoda in general creste vazand cu ochii. O spun ca utilizator de Octavia Tour, fara a fi nici pe departe fan Skoda sau VW, doar respect ce e de respectat!!!Masina asta are tinta clara in piata, de aceea isi va gasi cumparatorii ei fara prea multa greutate... parerea mea...
    0 0
  • mie imi place noul Superb
    mie imi place noul Superb si sincer nu-mi pasa daca seamana cu una sau alta, e frumoasa si atat. Singura problema e de pret, probabil un Superb full extra va costa cat un A6 de baza, care si asa are optiuni bune. Cui ii place sa o ia, cui nu, nu :)))
    0 0
  • draguta
    stopurile pe spate pare ca aduc a peugeot 406 coupe, putin modificate ...
    0 0
  • Mixt de modele
    Superb nu are nimic original, totul este copiat...pacat ca cei de la Skoda nu au scos cu Superb ceva original, ca Roomster.Fata, exceptand grila de radiator, este a la BMW, oglinzile 100% VW, stopurile (ma mir ca cei de la Renault nu au reactionat inca) 100% Laguna II, la fel cum mai apoi se continua linia stopurilor cu imbinarea aripei spate si a barei spate (din nou Laguna II).
    0 0
  • frenchbusines
    lol
    oricum superb nu ai fost nicio data un succes si nu va fi nicio data un succes, si oricum puteti vorbi de model de 260 de cai , din moment ca aproape nu va fi vandut nici unul in romania cu atot cai , in romania se vinde numai tdi de 105 cai si poate cativa de 130 de cai , sa gasesc unul de 150 sau 170 de cai deja e aproape imposibil,
    0 0
  • Intrebare
    Stiu ca nu e locul pentru intrebari, dar cine poate sa-mi spuna de ce intr-o Fabia noua incheata geamurile inautru masinii. Sunt sigura ca nu reglez bine incalzirea, in cartea tehnica nu e prezentata o astfel de situatie, iar daca merg la service vor rade de mine (probabil). Puteti sa radeti si voi, dar spuneti-mi cum sa fac sa nu dezghet masina si in interior.
    0 0
  • inca o data
    Domnule frenchbusines, vrei sa mai scrii o data ca nu am inteles nimic din ce ai vrut sa spui.Scrie pe larg ca ai destul spatiu.
    0 0
  • andr3i
    superb 2007
    bah frenchbusines pentru cultura ta generala superbu are cel mai bun raport calitate-pret si s-a vandut mai bine k passatu in unele tari, asa k tu daca vorbesti din ce vezi pe net mai bine taci. eu am un superb din 2007 cu face lift de 131cp si e suficient, si in spate am spatiu cat in 2 loganuri, asa k nu mai vorbi din povesti.
    0 0
  • adrian
    Nu e struto-camila
    E pasato-leguma, pardon laguna
    0 0
  • Octavia / Jetta
    Cred ca glumiti cu Jetta ! In brazilia se da din fund , nu se fabrica masini !!!
    0 0
  • Skoda e Super B
    Ce pot sa va spun??? chiar nu stiti ce spuneti.
    Voi ati vazut spatele la laguna ???? nu are nimic in comun cu aceasta masina. Farurile ....da sunt imprumutate de la vw (nu bmw)...si putin modificate (de vazut si noul passat CC) ...are un aspect mai agresiv, ca BMW-ul , un interior mai mult decat luxos (pt mine = posesor de vw golf plus comfortline cu ceva optiuni)si motoare ...ok. De ce sa ne miram ca imprumuta farurile de la pasat??? oare nu fac parte din grupul VAG ? Acum sunt interesante preturile.

    Apropo de cei care spun ca e o strutocamila....
    Da asa este. Are un portbagaj strutocamila (de cand asteptam asa ceva....)adica ..se poate deshide si hatchback si sedan.....o idee super a inginerilor de la skoda, faruri adaptive....astea da faruri adaptive. Ar trebui sa enumeram si touch screen-ul existent, sau scaunele fata incalzite din standard???? (asta la nemti, nu stiu daca asa vor fi si la noi) si un pret de 26000 euro pt motorul de 2.0 TDI 140 CP si cam tot ce vrei din standard??? (iarasi...asta e pretul de la nemti). Abia astept lansarea ei si pe piata romaneasca...care apropo va avea loc undeva la jumatatea lunii septembrie, si inca de la inceputul aceleasi luni va fi disponibila pentru drive test.
    Eu...as prefera aceasta strutocamila. O masina mare de familie (frumusica...nu pot spune ca exceleaza) si un pret....sa speram ca acceptabil.
    Fiabilitatea skodei stiu ca nu ma va dezamagi.
    0 0
  • veroff
    skoda
    nu stiu ce critikati atat firma skoda.. eu am o octavia .. de 2.o tdi 140 de cai si se infige prea bine nu e lenesa.. nu stiu ce tot comparati cu renault .. care nu se compara . cu firma skoda.. din ce am intales de la cei de la skoda .. noul superb este facut pe platforma de a 6 si are elemente de la bmw si vw .
    0 0
  • SKODA
    Auziti fratzilor !ia nu mai comentati atat ...nu va place nu o cumparati si cu asta basta parca ar fi facuta pentru cei carora nu le place.Mie una imi place si cred ca o sa si iau una de cum apare.
    Am o octavia 2 si sunt mutumita de ea ,asta nu are cum sa fie mai rea ...asa ca
    Fiti cuminti!
    0 0
  • Auzitz fratzilor mei agitatzi mai bine ceretzi o supa calda de la mamica....Masina CHIAR CA ESTE SUPERBA.Eu am testat cu un motor 1,8 TSI rupe tot.Iar daca chiar zicetzi ca e copiata spatele de pa Laguna nu jtiu cand o sa faca Renault o asemenea masina, iar cine sta pe partea BMW ului Atzi observat ca la fiecare bmw-u ii la fel botu???Mare gandiri tre sa fac designeri de acol ca sa bage acelasi bot la fiecare model de masina....Voi comentazi o masina care inca nici nu a aparut in ROMANIA.
    Va aparea In 30 Septrmbrie incepe de la 22,000EUR aproxinamiv
    0 0
  • dani el
    superb
    Salutare, am o Octavia 2 Elegance si intentionez sa-mi cumpar NOUL SUPERB. Ca tot romanul am facut drive test (nu ca cei care vb. fara sa testeze)am probat aproape toate motorizarile dar 1.8 TSI NU TE LASA SA DORMI LA VOLAN (fac 4500 km. /luna),apropo BAI AGITATILOR V-ATI UITAT LA DOTARI SI PRET???? DE CE SA NU II DAM CEZARULUI CE E AL CEZARULUI ????????
    0 0
  • 06.11.2008
    Bai frenchb....am un superb de 160 C.P.vrei sa-l vezi sau sa ne dam?
    0 0
  • Robert
    Superb
    De obicei nu comentez la parerile altora dar cand am vazut ce porcarii bagati aici greu, greu sa nu te enervezi. Toti sunteti buni la partea de dat cu parerea, garantez ca cea mai mare parte nu a vazut si nu a urcat in Superb, de unde draq vedeti voi bot de BMW cu spate de Renault si alte porcarii bai fratilor voi cred ca sunteti nebuni , cred ca va plimbati cu Logan si veniti sa comentati aici ca altceva nu va permiteti nu asta ar fi problema ci tupeul si nesimtirea, nu stiti sa faceti diferente intre masini nu stiti sa apreciati, ce va jeneaza la masina asta ??? Vrei tata Audi, BMW, Mercedes atunci scoti cel putin 50.000 euro si ai calitate si in primul rand pt " TARANUL " din voi sa scrie BMW ca altfel nu esti smecher. Inteleg sa ti dai cu parerea dar nu sa bati campii, poate ca multi vor o Skoda Superb dar cand citesc comentariile voastre isi schimba parerea crezand ca este o masina praf , eu cred ca este invers aici. In concluzie este o masina eleganta, spatioasa, materialele de buna calitate si destul de bune dotarile oferite. Ce vreau sa precizez este faptul, degeaba ai BMW sau Mercedes, daca stai prost la capitolul sofat tot taran ramai, pe zi ce trece tot mai multi " smecheri " care in final sfarsesc...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru