OFICIAL: VW Polo este Masina Anului 2010 in Europa!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.11.2009
VW Polo si-a acontat cel mai ravnit trofeu din lumea auto europeana. Modelul german este noul European Car of the Year (COTY) 2010!

Volkswagen Polo a reusit sa castige titlul European Car of the Year 2010. Succesorul lui Opel Insignia pe cea mai inalta pozitie a clasamentului anual european si-a adjudecat prima pozitie in finala cu alte sase modele de succes lansate in cursul anului 2009 la nivelul continentului.

Polo a strans 347 de puncte din partea celor 59 de jurnalisti europeni care fac parte din juriul COTY. Performanta modelului dezvoltat si produs de Volkswagen este cu atat mai meritorie cu cat fiecare dintre acestia i-au acordat puncte, 25 dintre membrii juriului sustinand ca noul Polo merita prima pozitie in clasament. Pe locul al doilea al clasamentului s-a clasat Toyota iQ, modelul japonez strangand 337 de puncte din partea juriului. Doar unul dintre jurati a considerat ca iQ nu merita puncte in clasament, iQ fiind considerat Masina ANului de catre 20 dintre cei 59 de jurnalisti ai juriului.

Pe ultima pozitie a podiumului s-a clasat noua generatie Opel Astra, cu 221 de puncte, Skoda Yeti fiind primul model clasat sub podium.

In cursa pentru premiul COTY 2010 au intrat 33 de masini lansate in cursul anului, in finala calificandu-se sapte modele.

Fiecare membru al juriului a avut la dispozitie 25 de puncte pe care le-a impartit modelelor finaliste, singura conditie specificata de regulament fiind aceea ca fiecare jurnalist trebuie sa acorde puncte pentru cel putin sase masini.

CLASAMENT FINAL CAR OF THE YEAR 2010

1. VW POLO                        347 puncte
2. Toyota iQ                         337 puncte
3. Opel Astra                       221 puncte
4. Skoda Yeti                      158 puncte
5. Mercedes E-Klasse      155 puncte
6. Peugeot 3008                144 puncte
7. Citroen C3 Picasso      113 puncte

Comentarii (28)

  • bogdan
    bravo
    Bravo vw.
    28 9
  • BV BV
    e tare masinuta
    22 9
  • merita E class sa castige...
    8 22
  • re:
    Felicitari!!!
    18 9
  • avea nevoie
    hmm ... era nevoie de asa ceva?
    poate aveau probleme cu vanzarile ...
    pacat de 3008, e o capodopera pe langa noul Polo (vechiul Polo, un pic redesenat)
    12 26
  • Cristian
    Ce cardeala
    De ce merita Polo acest titlu ?

    Ce aduce nou in lumea masinilor si in clasa mica ?

    O mare porcarie.

    Toyota IQ sau Astra meritau infinit mai mult sa castige.
    15 29
  • ce? cum? cand?
    "Succesorul lui Opel Insignia in cea mai inalta pozitie a clasamentului anual european si-a adjudecat prima pozitie in finala cu alte sase modele de succes lansate in cursul anului 2009 la nivelul continentului" eu nu inteleg fraza asta.... poate sunt eu batut in cap, dar nu vad logica. Golful e succesorul lui Opel Insinia? :p
    3 10
  • mircea
    @Castravetele
    Da, e succesorul lui Insignia la titlul COTY. Anul trecut a luat Insignia, acum Polo.

    @Cristian: criteriile de punctare nu se bazeaza doar pe "ce aduce nou". Oricum, ca tot intrebai, Polo aduce nou motorul TSI de 1.2 litri si 105 CP. Care e o realizare.
    26 3
  • @mircea
    am inteles... multam
    13 1
  • @mircea
    Corect! Pentru unii nici un juriu de 59 de jurnalisti nu-i suficient daca nu iese masina favorita. Ei sunt mai mari specialisti in domeniu decat toti cei 59.
    15 6
  • Das Auto...
    Pe deplin meritat. Este o masina echilibrata, cu motoare performante (nu neaparat puternice) si design placut. Este, a fost si va fi un model de referinta in clasa compacta.
    Felicitari!
    20 5
  • Raspuns pentru "specialisti"
    Va rog sa testati masina,dupa care sa testati concurenta ei directa,dupa care sa vorbim.Ne tot dam asa cu parerea si comparam E class de ex cu noul Polo.A meritat sa castige pentru ca este o masina mult mai bine adaptata perioadei in care ne aflam.Platforma pe care se construieste este noua,si este impartita si de catre noul ibiza de exemplu.Are un pret competitiv si nu are minusuri evidente.Preconizez un succes de mare amploare.Personal optez in favoarea lui Polo chiar si in fata anostului Golf VI
    14 6
  • Bravo lor
    era normal sa iasa!!
    11 5
  • Bogdan
    Interese
    Pt. "Paul" si in general despre modul de desemnare a masinii anului in Europa, mie personal mi se pare o aiureala acest "titlu" in viitor ( masina anului 2010) deoarece ii poate fi atribuita modelului respectiv drept reclama, de cele mai multe ori titlul nu este "pe merit" si in nici un caz in viitor, Corect si logic mi s-ar parea ca acest titlul sa fie oferit la sfarsit de an de catre clientii respectivei masini(numeric vorbind), nu de un grup de 50 jurnalisti, datatori cu parerea.De ex: Masina anului 2009 la categoria SUV este Hyundai Santa Fe; Masina anului 2009 la categoria "bussiness" este : Mercedes E clase etc etc clasa mini, compacta si de care or mai fi, dar sa fie in functie de numarul de unitati vandute(pe categorie) si pe anul respectiv in nici un caz pe anul viitor, nu are logica.Dar cu siguranta sunt multi specialisti" ce traiesc in viitor si nu in prezent.
    10 4
  • lyfdlsaygfafal
    mi se pare anormal ca o masina cu tehnologie veche de 10 ani redesenata la infinit si cu o sigura motorizare mai rasarita (1.2 100 cp) sa iasa masina anului....cu atat mai mult in fata lui E-Classe care a adus atatea inovatii, 3008 care la fel pentru neavizati nu spune nimic insa e o masina incredibila tehnic sa numai zic de iq astra etc. o porcarie premiul asta!
    9 16
  • andr3i
    vw
    BRAVO vw. Opel astra unde esti k nu te vad.... :)):))
    4 8
  • Carlos
    chiar nu inteleg de ce ati pus stirea asta la "top story" :|
    2 7
  • vai ce mor toti carcotasii care stau mereu la colt sa injure orice articol in care apare cuvantul vw ! e uite ca sunt "cocalari" si prin vest si au desemnat polo masina anului 2010 (intentionat ca sa faca galceava pe forumurile romanesti ...se intelege nu????) !
    7 3
  • COSMIN
    WOW
    A CASTIGAT GOLF * 75%
    F TARE...
    MAI BINE DECAT POLO II SPUNEAU MINI ME :)
    3 4
  • Toyota IQ pe 2? Skoda Yeti pe 4?
    Sa zicem ca acceptam Polo pe primul loc. Este frumusica si sunt de acord ca se conduce briliant, nu este nici prea prea, nici foarte foarte (cu toate ca noul Fiesta are unele motorase mai reusite, dar se pare ca misteri ziaristi mizeaza pe clasic si nu pe trendy)...insa ce naibi cauta Toyota IQ pe 2 si Yeti in clasament? eu cred ca toti cei ce spun ca acest clasament se face numai din nevoie de publicitate au dreptate. Apropo @ Mircea Mester, daca se punea problema de inovatie la motorizare cred eu ca noul seria 5 cel F10 punea pe ganduri mai mult decat un 1.2 tsi de 105 cai.(Noul Bmw 520d cu 184 de cai are un consum mixt declarat de 5.0 l)
    8 2
  • dupa cum bine se stie, vw nu face masini, vw face facelifturi, imbunatateste ce are, la 5-10 ani mai scoate un motor nou iar restul banilor ii cheltuie pe marketing agresiv, cum s-a intamplat si cu masina anului in Europa....toti stim cum se dau aceste premii, asa a fost si anul trecut cu Insignia, Opel avea nevoie de ceva revolutionar sa o scoata din criza, avea nevoie de o alta imagine, alta decat cea de ieftinisme, au schimbat numele Vectrei au gasit un nume tare Insignia au facut pe cat posibil o masina frumoasa bineinteles cu 100 de kg de plastic in interior au mai cotizat unde la coty una alta iar acum Opel si-a revenit...dai cu o mana dar sti ca o sa primesti cu 10. totul e gandit, nimic nu e intamplator.
    4 9
  • carlos
    Diferenta dintre IQ si Polo este de 10 puncte. Germania are 6 membri. Ia uitati-va numai cum a votat unul dintre acestia.

    Name Polo, iQ, Astra, Yeti, E-Class, 3008, C3
    Wolfgang Peters 10 0 3 4 6 2 0
    6 5
  • Auto20
    daca ai mai multe note, pune-le pe toate, sa vada toata lumea....ce se intampla in industria auto e mai rau decat in alegerile electorale, minti spalate, oameni prostiti etc.
    4 1
  • da frate
    noul polo este o masina extrem de frumoasa din fata..........
    din spate 'numa' frumoasa.
    chiar merita locul 1.
    bravo lor.......
    6 5
  • Rau a ajuns lumea daca tigaia asta a luat premiul masina anului.
    6 8
  • TOT ASA VW.INTODEAUNA ATI FOST CEI MAI BUNI!
    3 1
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini oficiale cu VW Amarok .
    3 0
  • @carlos
    @carlos la fel : franta, italia, spania si uk au cate 6 membrii si mai e si un romanas pe linga ei. http://www.caroftheyear.org/voting-grid/2010_1/coty
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru