Olimpiada scade vanzarile auto in China

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.09.2008
Numarul de masini vandute in China a scazut in august fata de aceeasi luna a anului trecut.

Olimpiada si pretul in crestere al petrolului au incetinit ritmul vanzarilo autor din China in luna august.

A doua piata auto din lume a vandut 451,300 unitati luna trecuta si declinul ar putea continua, din cauza pretului in crestere al barilului de petrol, a desfasurarii Olimpiadei si a scaderii actiunilor pe bursa internationala. Preturile la combustibil au crescut in China cu peste 20% la sfarsitul lunii iunie, fiind prima crestere in sapte luni si totodata cea mai abrupta. Desi august nu a fost o luna buna din acest punct de vedere, in primele opt luni ale anului au fost vandute 4,55 milioane autovehicule in China, cu 16% mai mult decat anul trecut.

Cresterea pretului combustibilului a intarziat vanzarile auto si chiar a dus la un declin al economiei statului chinez prin scaderea puterii de cumparare a populatiei.

Pe primele trei locuri ale topului vanzrilor din China se afla companiile care au incheiat acorduri de tip joint-venture cu grupurile Volkswagen si General Motors.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru