Opel Ampera va da naştere unei familii de modele electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Opel va lansa o familie de modele electrice bazate pe Ampera. Platforma modelului electric va da naştere altor trei modele: un compact, un monovolum şi un sedan.

Esential

2015 este anul în care va debuta un nou model electric, dezvoltat pe platforma lui Ampera.

Noul Ampera va fi primul model electric din istoria Opel, responsabil pentru atragerea clienţilor cu pretenţii ecologice în curtea nemţilor. Mai mult decât atât, Ampera va fi un deschizător de drumuri pentru tehnologia ecologică propusă de grupul General Motors.

Opel intenţionează să lanseze după Ampera o întreagă familie de vehicule prietenoase cu mediul. Primul derivat al casei din Russelsheim va debuta cel mai probabil în 2015 şi va fi produs la aceeaşi uzină engleză din Ellesmere Pont. Informaţiile au fost furnizate de însuşi Nick Reilly, preşedintele Opel, care a declarat că în 2015 va fi posibill, din punct de vedere tehnic, să vedem o extindere a producţiei de modele electrice precum şi înmulţirea punctelor de asamblare. Unul din aceste puncte va fi pe teritoriul Europei, la uzina din Ellesmere Port.

Familia de modele electrice, născută pe platforma lui Ampera, va include trei membri. Primul dintre ei va fi un sedan, mai exact varianta cu portbagaj a modelului actual, mai lungă cu câţiva centimetri.

Al doilea membru al gamei va fi un model compact, de dimensiunile lui Astra, cu cinci uşi, în timp ce al treilea se va prezenta ca un monovolum inspirat de conceptul Chevrolet Volt MPV5, prezentat anul acesta la Beijing.

Noile modele vor fi capabile să ofere o autonomie ceva mai extinsă decât actualul Ampera. Mai mult decât atât, chiar şi preţul de pornire va scădea considerabil. O promite chiar Nick Reilly, care susţine că se aşteaptă o reducere cu 50% a costurilor pentru componente electrice, până în 2015. "Diferenţele de preţ dintre un model electric şi unul convenţional vor fi cuprinse între 6000 şi maxim 10.000 de euro", a concluzionat Reilly. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru