Opel Corsa OPC Norburgring Edition: 210 CP şi diferenţial blocabil

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.04.2011
Opel va scoate la vară o ediţie specială limitată la 500 de exemplare a celui mai mic membru al gamei OPC. Corsa OPC Nurburgring Edition face 0-100 km/h în 6.2 secunde.

Esential

500 este numărul de exemplare care vor forma ediţia specială limitată Opel Corsa OPC Nurburgring Edition.

Opel a anunţat că va scoate pe piaţă în această vară o versiune specială ceva mai puternică a lui Corsa OPC. Aceasta - denumită oficial Corsa OPC Nurburgring Edition - beneficiază de faceliftul recent operat pe modelul german şi de 18 cai putere în plus faţă de "simplul" OPC, modificările estetice completând cu succes pachetul oferit de constructorul german.

Motorul turbo de 1.6 litri pe benzină ajunge în versiunea Nurburgring la 210 cai putere şi 280 Nm cu ajutorul funcţiei overboost. Cu aceste modificări, ediţia specială a lui Corsa ajunge în 6.8 secunde de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 230 km/h. Cel mai interesant aspect al noii ediţii a modelului german este faptul că ajunge în 6.2 secunde de la 80 la 130 de secunde în treapta a cincea, reprizele fiind optimizate pentru performanţă. Cu toate acestea, consumul mediu mixt nu atinge decât 7.6 litri/100 km.

Pentru a putea struni modelul de segment B care ajunge astfel la performanţe de hot hatch compact, inginerii Opel l-au umplut cu tehnologie.

Nu lipsesc diferenţialul blocabil, suspensiile semnate Bilstein, jantele de 18 inch şi frânele Brembo de înaltă performanţă. Şi pentru toate acestea aveau nevoie de o prezentare de succes, Opel a "împodobit" maşina cu badge-uri şi logo-uri care atestă apartenenţa versiunii speciale la o serie limitată Nurburgring Edition.

via | Opel

Comentarii (4)

  • ORICUM ERA CEL MAI TARE DIN SEGMENT .DAR ACUM ACEASTA VERSIUNE SE POATE NUMI CIREASA DE PE TORT.TOTUSI UNDE A DISPARUT STICKERUL CE TRAVERSA MASINA CARE IMITA UN STEAG CUM ESTE PE ASTRA OPC NURBURGNRING?
    5 5
  • @GTS - mai este si clio rs pe acolo la bataie cu opc-ul,dar recunosc ca opc-ul arata mult mai agresiv si chiar daca clio rs poate e mai manevrabil, si mie mi-ar surade un corsa opc .e tare nebuna .
    5 2
  • Buburuza nebuna
    Arata foarte bine si performantele sunt pe masura, pacat ca e o editie limitata
    3 2
  • bestiallll .mi-ar fi mila sa merg cu asa ceva prin bucuresti. e absolut geniala masinuta asta.auzisem ca opel vrea un model de clasa mini premium .le-as sugera sa promove acest opc mai agresiv si poate ar rezolva problema .chiar daca nu are pedigree-ul lui mini arata mult mai bine.cam la nivel cu ds3.bv opel.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru