Pagani pregateste un nou supercar

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.03.2008
Pagani pregateste un inlocuitor pentru Zonda, cu nume de cod C9, care ar urma sa beneficieze de un motor V8.

Esential

750 de cai putere dezvolta editia speciala Pagani Zonda-R.
16 unitati pe an este capacitatea de productie a actualei uzine Pagani.

Desi nu a pregatit nimic nou pentru Salonul Auto de la Geneva, Pagani se pare ca tine marile surprize pentru editia viitoare a salonului elvetian.

Constructorul de nisa va demara un nou proiect, botezat cu nume de cod C9, asteptat sa se finalizeze cu un nou supercar, un urmas al actualului model Zonda. Potrivit oficialilor Pagani, in mai putin de un an productia actualului supercar Zonda va fi sistata din cauza indisponibilitatii motorului imprumutat de la AMG, o unitate V12 de 7.3 litri.

Pentru a reveni repede in atentia fanilor sai, Pagani pregateste un urmas pentru Zonda, care ar urma sa fie echipat cu un propulsor V8. Modelul C9 va fi gata de lansare anul viitor la Geneva si va fi destinat catre piete noi cum sunt cele din Japonia si Statele Uniite.

Premiera noului model va fi insotita si de inaugurarea unei noi uzine a constructorului italian. In acest moment locatia unde se asambleaza Zonda poate face fata unei capacitati de productie de doar 16 unitati pe an, noua fabrica urmand sa permita asamblarea a 60 de exemplare pe an.

Pana atunci insa, Pagani se pregateste de lansarea unei editii speciale Zonda-R (foto), echipata cu motor V12 si capabila sa dezvolte 750 de cai.

Doar 10 norocosi vor avea ocazia sa conduca editia speciala, numarul exemplarelor fiind limitat.

Taguri: C9, Pagani, Zonda, Zonda-R

Comentarii (2)

  • timp pierdut!
    parerea mea este ca se baga inutil bani in niste super masini(nimic de comenta) pe care si le permit oricum numai cei cu niste conturi foarte rotunjite(si nu sunt forte multi), in loc sa se demareze niste proiecte mai eficiente majoritatii populatie care nu are o putere financiara asa de ridicata! Asa ca faceti voi masini tari ca poporyul tot de masini de clasa medie isi cumpara!
    0 0
  • deloc
    Tu crezi ca astia nu au cumparatori? La 16 bucati pe an? Tu stii ca daca vrei un Ferrari nou trebuie sa astepti 2 ani pana iti vine randul? La asemena marci, productia e foarte bine targetata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru