Panoz a creat un nou supercar: Iată-l pe Abruzzi!

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Constructorul american de nişă Panoz a creat un supercar de 600 CP pe care l-a dedicat curselor de 24 de ore de la Le Mans. Modelul intră în vânzare în 2013 şi va fi produs în 81 de exemplare.

Americanii de la Panoz au creat un nou supercar, pe care l-au denumit Abruzzi „Spirit of Le Mans”. Modelul va fi prezentat în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans şi este destinat drumurilor publice. În mod paradoxal, acesta nu are drept de circulaţie pe străzile din Statele Unite ale Americii, dar poate să circule fără probleme în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Constructorul de nişă din America va construi doar 81 de exemplare al acestui model, iar ediţia cu numărul 81 a cursei de 24 de ore de la Le Mans va avea loc în 2013, când va debuta pe piaţă acest model.

Motorul acestui supercar dezvolta peste 600 CP şi un cuplu motor de până la 799 Nm. Unitatea va fi amplasată în partea frontală, dar configuraţia acesteia este încă necunoscută. Cel mai probabil, vorbim de o unitate V8 supraalimentată, provenită din concernul General Motors. Fiecare exemplar va fi construit de mână şi numărul de şasiu al fiecărui model va fi legat de o cursă de la Le Mans dintr-un an anume şi va purta iniţialele şoferilor care au câştigat în anul respectiv.

Performanţele şi preţul acestui model nu au fost încă dezvăluite.

În timp ce modelul are un design care aminteşte de Panoz Esperante GTR-1, aspectul acestuia nu este deosebit de agresiv. În schimb, modelul arată ca o versiune modificată serios a lui Esperante. Fabricantul declară că toate caroseriile folosite de acest model vor fi construite din fibră de carbon şi vor avea o masă extrem de redusă. Totodată, modelul renunţă la blocurile optice convenţionale în favoarea LED-urilor, iar anumite elemente estetice îi conferă un aspect extrem de modern. Fiind un model construit de mână şi doar pe bază de comandă, Panoz Abruzzi va putea fi personalizat la un nivel înalt, dar oficialii mărcii americane nu au dat detalii despre potenţialele modificări care pot fi operate.

Via | Carscoop

Comentarii (4)

  • .marius.
    Un Morgan puternic restilizat.
    4 0
  • abruzzi ? :)) cineva s-a uitat prea mult la prison break
    3 0
  • mihaiP
    e draguta, dar are partea din spate FOARTE MULT inspirata din Maybach Excelero....parerea mea :D
    1 1
  • Bate mai mult a masina lui batman
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru