Peugeot lansează 4008 - fratele lui Mitsubishi ASX - la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.07.2011
Un oficial Puegeot a dezvăluit că vom asista la dezvăluirea modelului 4008 în cadrul Salonului de la Frankfurt. Crossover-ul va avea la bază Mitsubishi ASX.

Zvonurile privind lansarea unor modele franceze pe baza deja cunoscutului Mitsubishi ASX sunt confirmate de un oficial al diviziei Peugeot din Australia. Kirin Tipping, şeful diviziei Peugeot din Ţara Cangurilor, a susţinut că în toamna acestui an vom asista la debutul unui crossover compact în gama constructorului francez.

Numele acestuia va fi, în mod surprinzător, 4008, lansarea sa oficială urmând să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat în toamna acestui an. Lansarea lui ASX a generat instant zvonuri privind lansarea unor fraţi francezi în gama Citroen şi Peugeot, urmând exemplul electricelor i-MiEV, C-Zero, iOn sau SUV-urilor Outlander, C-Crosser, 4007.

Se pare că Peugeot va fi primul membru PSA care va profita de pe urma parteneriatului cu japonezii. Crossover-ul se va inspira din liniile conceptului HR1, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris. Sub capotă se vor afla motoare japoneze, 2.0 litri benzină, dar şi franceze, dieselul 1.6 HDi.

Nu este exclusă nici o versiune e-HDi, echipată cu sistem start-stop.

În condiţiile în care viitorul crossover compact se va numi 4008, actualul 4007 va fi rebotezat odată cu lansarea noii generaţii. SUV-ul bazat pe Outlander va fi cunoscut publicului sub indicativul 6008.

via | tf1

Comentarii (1)

  • Fulger
    Divizia Peugeot din Australia.....???
    Ce naiba cauta Peugeot in Australia??
    c'mon...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru