Peugeot sărbătoreşte 200 de ani cu conceptul EX1 la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.09.2010
Peugeot va dezvălui la Paris un concept, botezat EX1, care aniversează cei 200 de ani de existenţă ai constructorului francez. Conceptul va lua forma unui model sportiv, cu propulsie hibridă sau electrică.

Esential

200 de ani împlineşte anul acesta Peugeot.

Anul acesta Peugeot sărbătoreşte 200 de ani de existenţă, o vârstă record la care visează majoritatea numelor mari din industria auto. Pentru a celebra cum se cuvine fericitul eveniment, "Leul" francez se va folosi de avantajul propriului teren şi va expune la Salonul Auto de la Paris un model aniversar.

Constructorul pregăteşte deja terenul cu un teaser, care surprinde un colţ din habitaclul conceptului, botezat EX1. Informaţiile sunt sărace, Peugeot urmând să publice primele detalii în 6 septembrie şi primele imagini complete abia în 21 septembrie.

Imaginea publicată astăzi redă aspectul futurist al unei planşe de bord, orientate către şofer. Locul volanului convenţional a fost luat de o manşă asemănătoare celei regăsite pe conceptul BB1, expus anul trecut la Salonul de la Frankfurt.

Chiar şi aşa, vehiculul aniversar nu va fi un model de oraş ci un concept sportiv, cu linii îndrăzneţe, care va ascunde sub capotă un tren de propulsie hibrid sau electric, gândit de inginerii francezi.

via | autoblog

Comentarii (11)

  • si audi se mai lauda ca au facut si ei 100 de ani....altii au 150-170-200 si ei se lauda cu 100 de ani.....dar asta e marketingul la audi, doar vorbaraie, si aceleasi masini in marimi diferite de 10 ani si cu motorizari puse si pe o skoda de 10-15000 de euro.
    9 11
  • @ years
    Société des Automobiles Peugeot a fost fondata in 1896
    Compania Peugeot a implinit 200 ani, masini fac din 1896 . Daca are importanta data fondarii unei companii, MAN SE ( VW Group este cel mai mare actionar ) are 252 ani de existenta fiind fondata in 1758 ( http://www.man.eu/MAN/en/ ) .
    11 6
  • ce treaba au camioanele in acest context?

    vorbeam de masini, nu de camioane.

    nici nu se vede ca ai o masina din grupul vw si te oftica faptul ca sunt de 50-100 de ani pe piata, in comparatie cu alte marci care au mult mai multi ani.

    oricum exemplul tau e f relevant, serios, ne-ai dat gata pe toti.

    Numai bine.
    6 11
  • @ years
    Peugeot face masini din 1896 iar Audi din 1909 . Daca pentru tine 13 ani inseamna o distanta mare de timp, e alegerea ta .
    10 7
  • masina nemteasca
    nu exista atunci
    cred cel mai potrivit comentariu la acest articol este:

    "nemtii cand faceau masini, francezii faceau parfumuri"

    a dar vai, francezii fac de 100 de ani inaintea nemtilor masini....de unde credeti ca vin termenii limuzina (limousine), sedan (sedane) si etc.? de la francezi exact....

    primele 3 mari auto in ordine cronologica sunt

    1. Talbot (frantuzesc)
    2. Peugeot (frantuzesc)
    3. Mercedes.
    7 14
  • @ masina nemteasca
    Parintii automobilului sunt Gottlieb Daimler si Karl Friedrich Benz
    Talbot a fost infiintat in 1903 . Peugeot face masini din 1891 . Skoda din 1895 ( http://www.answers.com/topic/koda-auto ) . Cele mai vechi firme auto din lume au fost infiintate in 1883 si 1885 de catre Karl Benz si Gottlieb Daimler . In 1810 cand a fost infiintata compania Peugeot, obiectul de activitate era productia de RASNITE DE CAFEA !
    12 5
  • @ masina nemteasca
    Toate tipurile de motoare cu ardere interna au fost inventate de germani ( Gustav Otto, Rudolf Diesel si Felix Wankel ) .
    12 5
  • baietii cu oki albastri ciocu mic
    "Anul acesta Peugeot sărbătoreşte 200 de ani de existenţă, o vârstă record la care visează majoritatea numelor mari din industria auto."

    pana atunci mai dati timpul inainte poate ii ajungeti da??? shhtttt!!

    AMIN!!
    4 10
  • vesnicul razboi
    Eu nu voi intelege niciiodata vesnicul razboi dintre posesorii de masini germane si posesorii de masini produse in alte tari. Comentariile de genul celor de mai sus mi se pare pe atat de puerile pe atat de off -topic. Pana la urma in articolul de mai sus e vorba despre istoria automobilului. O marca ce implineste 200 de ani (sau peste) este de admirat indiferent ca sunt si altele mai vechi. Asta nu inseamna ca nu exista marci mai noi demne le randul lor de tot respectul. Eu am si o masina germana si una frantuzeasca si sunt foarte multumit de amandoua. Ce sa fac ? Dupa creierul vostru ar trebui sa imi impart "eul" in doua "euri" care sa se certe intre ele pentru ca un e mai buna decat alta.
    5 0
  • @ mihai
    Acum 200 ani Peugeot nu producea masini ci RASNITE DE CAFEA !
    Acum 200 ani Peugeot facea RASNITE DE CAFEA ! Masini a inceput sa produca din 1891, iar compania Société des Automobiles Peugeot a fost infiintata in 1896 .
    9 5
  • @@mihai
    Da domnule! Te-am contrazis eu, o secunda? Te obsedeaza? Am spus doar ca "marca" (pentru tine in traducere "numele" , "brandul") are 200 de ani si pentru asta merita tot respectul. Si am mai spus ca nu inteleg disputele astea stupide intre voi cei cu "nemtoaice" si voi cei cu "frantuzoaice". De parca atunci cand iti cumperi masina nu conteaza ce iti place tie si ce iti doresti tu (design, confort, stil, etc) ci tara de fabricatie. Apropos stii cati posesori de Opel diesel (masini produse in mare parte in Anglia, Belgia si Polonia, cu motoare italiene, sau dupa caz japoneze), sunt foarte fericiti ca au masini germane??? Daca toata viata mi-am dorit un DEFENDER, ce sa fac acum sa nu mi-l mai cumpar pentru ca proprietarii sunt din INDIA? Apropos, spune-mi tu masina germana care sa faca acelasi lucru, la aceiasi bani!
    Eu cred ca e mult mai important sa te bucuri de masina pe care o conduci, sa o stapasesti fara accidente, sa-ti faci treaba cu ea si sa fii constient ca pe drumurile din Romania masinile se strica si daca ar fi facute pe Marte.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru